Početna Porodica Saveti 3 ideje za uređivanje dvorišta za decu

3 ideje za uređivanje dvorišta za decu

937
0

Zašto dece neće da se igraju u dvorištu? Ako ste se ikada ovo zapitali, niste jedini. Mnogi su odlučili da napuste urban način života kako bi njihovo potomstvo moglo da ima zdravije odrastanje. Stvarno je depresivno kad se setite da ste zamišljali kako vaši mališani trče po dvorištu i sad kada je sve spremno, oni nisu zainteresovani.

Bilo da imate najveće ili najmanje dvorište na svetu, deca neće hteti da provode vreme u njemu ako nije pravilno uređeno.

Evo 3 saveta kako da sa vrlo malo truda uredite svoje dvorište kako bi vaši mališani uživali u njemu:

Bazen

Najlakši način da izmamite decu da provode vreme u dvorištu je bazen. Nije potrebno da kopate rupu i izgradite pravi bazen. Dovoljno je da kupite jedan na naduvavanje ili na rasklapanje i odjednom će vaša deca (možda čak i komšijska) hteti da provode vreme u bašti. A nije loše ni da se vi malo osvežite tokom letnje vrućine.

U zavisnosti koliko imate dece, i koliko su stara, dovoljno je da uzmete bazen koji će biti veličini sve vaše dece puta 2. Naravno, od viška glava ne boli ali stvarno nije neophodno da kupujete ogroman bazen ako nema dece i ljudi da plivaju u njemu.

Problem je, naravno, što je bazen sezonska aktivnost. Drugim rečima, bazen je prikladan samo leti za vreme velikih vrućina. Iako apsolutno predlažemo da svako dvorište ima barem mali bazen, trebaće vam malo trajnije rešenje da deca provode vreme u dvorištu van letnje sezone. Zbog ovoga predlažemo drugu soluciju…

Igralište

Napravite pravi raj za svoje mališane tako što ćete obezbediti (poseban deo) dvorišta samo za njih. Jednostavno, napravite/kupite malu ogradicu i ogradite prostor koji će te kasnije napuniti sa igračkama za dvorište.

  • Ljuljaška je uvek bila jedana od najboljih igračaka. Možete je sami napraviti ili kupiti u bilo kojoj radnji koja prodaje baštensku opremu. Zakačite je za drvo, ili za neku metalnu šipku ili kupite celu ljuljašku na rasklapanje. Deca će uživati.
  • Tobogan – posle ljuljaške, možda najatraktivnija spravica za igranje. Deca jednostavno obožavaju da se popnu negde visoko, da sednu i puste da gravitacija i momentum urade svoje. Najpopularniji su plastični tobogani za decu ali ne morate tu da stanete. Ako imate već neku platformu odakle deca mogu da se spuste možete čak napraviti i vodeni tobogan. Čak i da nemate mnogo prostora, postoje i mali tobogani koji se čak mogu staviti i unutar kuće.
  • Kućica – Samo zato što nemate dovoljno veliko drvo ne znači da morate skroz da se odreknete kućice. Plastične kućice za decu su drugi najbolji poklon koji možete dati svom detetu. Deca obožavaju da se igraju, ručaju, ponekad i spavaju, u ovim malim kućama. Zapravo, ovakve igračke su takođe lepa dekoracija za dvorište. Nakon što vašim mališanima poklonite ovako lepu igračku za dvorište, problem je naterati ih da izađu.

Kućica na drvetu (san svakog deteta)

Svako dete bi volelo da ima svoj lični kutak kako u kući tako i van kuće. Deca često vole da se zavlače i traže skriveni prostor kako bi imali svoju malu teritoriju za igranje. Najatraktivnije masto za ovakav prostor je na drvetu.

Ako imate sreće da imate veliko drvo u svom dvorištu, kućica na drvetu je jedan najbolji poklon koji možete dati svojim mališanima. Deca će po ceo dan ili noć provoditi vreme u svom novom skloništu. A vas, najverovatnije, neće ni pustiti da ih posetite, jer ste preveliki ili pre-odrasli.

Naravno, problem je u tome što nemaju svi veliko drvo u svom dvorištu a čak i da imate, potrebno je mnogo truda, vremena i materijala da bi se napravila dovoljno velika i sidurna kućica na drvetu. Da ne spominjemo, što bi verovatno morali samo drvo da oštetite ukoliko se odlučite za kućicu.

Stojimo iza toga da je ovo i dalje najlepši poklon koji možete dati detetu, ali jednostavno nije izvodljiv za mnoge. Baš iz ovih razloga, imamo jedinstveno rešenje za bilo koje dvorište…

Uopšte nije teško urediti dvorište za svoje najmilije. Uz malo volje, para i malo truda vi možete svoje dvorište pretvoriti u pravi raj za svoju decu. Vaši mališani će vam biti zahvalni a vi ćete uživati gledajući ih kako uživaju u svom malom prostoru.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here