Početna Porodica 6 razloga zbog kojih su sigurnosne kamere korisne za roditelje

6 razloga zbog kojih su sigurnosne kamere korisne za roditelje

1148
0
nadzorne-kamere
Foto: pixabay.com

Svaki roditelj želi da zna da su mu deca bezbedna i sigurna u svakom trenutku. Zahvaljujući modernoj tehnologiji, danas je to i moguće, čak i kada niste u istoj prostoriji ili kući.

Bilo da ste mama tek rođene bebe koju čeka gomila obaveza u drugoj sobi ili roditelj tinejdžera koji radi do kasno i želi da zna da su svi stigli iz škole na vreme – sigurnosna kamera vam i te kako može obezbediti mir i biti od pomoći.

Predstavljamo vam šest razloga zbog koji su nadzorne kamere korisne za roditelje.

#1 Deca uvek na oku

Beba je konačno zaspala, a vi morate da: operete kosu, sudove, prostrete veš na terasi, složite baštensku garnituru u dvorištu, zaključate garažu ili… nastavite niz sami. Svaku radnju koju morate obaviti, obavezu ili aktivnost koju ste odložili za vreme dok vaše dete spava možete odraditi mirni i bez bojazni da će mu se nešto desiti dok niste prisutni – jer imate kamere.

Moderne wifi kamere za video nadzor pružaju roditeljima mogućnost da u svakom trenutku imaju svoju decu na oku. Većina modela ima vidno polje od 360 stepeni i otporno je na vremenske prilike, tako da na svom pametnom telefonu možete pratiti dečju igru i u dvorištu, a ne samo u kući.

Nadzorne kamere mogu biti posebno značajne, kada su u pitanju starija deca koja mogu ostati sama u kući na par sati, dok ne stignete s posla, na primer. Sasvim je izvesno da ćete mirnije raditi ili voziti natrag porodičnom domu kad znate da vas tamo čekaju deca koja završavaju domaći zadatak ili su jednostavno u toplom ispred televizora – na sigurnom.

#2 Možete kontrolisati ko ulazi u vašu kuću

Sigurnosne kamere su nosioci bezbednosti porodičnog doma, jer vam u svakom trenutku pružaju uvid u to ko želi da uđe u vaše dvorište, kuću ili stan. Upotreba video interfona sa kamerom, na primer, može biti od višestrukog značaja, jer predstavlja prvu  barijeru između vaše dece i nepoželjnih posetilaca.

pametni-telefon-nadzor
Foto: Pixabay.com

Zahvaljujući interfonu, vaše dete može videti ko je pred ulaznim vratima te neće otvoriti strancu. Sa druge strane, savremeni IP interfoni pružaju i tu mogućnost da se preko aplikacije na vašem pametnom telefonu javite osobi koja zvoni na vaša vrata, čak i kad niste kod kuće. Tako možete odvratiti i zaplašiti potencijalne provalnike, koji neće saznati da ste odsutni, kao ni to da su deca sama kod kuće.

#3 Deca mogu da vas čuju

Ako postoji nešto bolje od toga da u svakom trenutku možete videti svoje dete, onda je to mogućnost da sa njim komunicirate. Savremena tehnologija je dostigla toliki stepen razvoja da sada uz pomoć mikrofona i zvučnika ugrađenih u kamere možete ostvariti dvosmernu komunikaciju – ne samo da ćete videti i čuti svoje dete, već i ono može čuti vas.

Zamislite da čujete plač svoje bebe i da možete istog trenutka reagovati, kao da ste u sobi. Bebi će biti dovoljno da čuje vaš umirujući glas ili poznatu uspavanku da se umiri ili makar primiri dok vi do nje ne stignete.

bebi-monitor
Foto: pixabay.com

Možda umesto novorđenčeta imate hiperaktivnog dvogodišnjaka koji je u fazi penjanja. Ukoliko primetite da je krenuo da se penje na naslon fotelje ili pak stolicu, zbunićete ga i sprečiti u nameri svojom jednostavnom naredbom da prestane. Tako ćete dobiti na vremenu dok zaista fizički ne stignete u sobu u kojoj se mali „planinar“ nalazi.

#4 Sigurni i danju i noću

Ne treba da vas brine da li će nadzorne video kamere uspeti da snimaju kvalitetno u mraku. Zahvaljujući infrared tehnologiji, noćni nadzor, odnosno night vision pruža odličnu sliku i snimak bez obzira na to da li je noć ili dan. Ukoliko se uzme u obzir i to da su ove kamere otporne i na različite, pa i ekstremne, vremenske prilike, možete biti sigurni u to da ćete imati jednako dobar snimak vrele junske igre u dvorištu kao i noćnog grudvanja u decembru.

Isto važi i za zatvoreni prostor, tako da neće biti neophodno da svetlo u sobi vašeg mališana bude uključeno da biste ga videli.

#5 Obaveštenje: Vaše dete je stiglo kući!

Funkcija prepoznavanja lica jedna je od poslednjih novina u svetu tehnologije i sistema video nadzora, a roditeljima je višestruko korisna. Reč je o posebnoj karakteristici sigurnosne kamere, gde kamera prepoznaje lice koje snimi i može da ga identifikuje. Primera radi, oba roditelja su na poslu ili na važnom sastanku i nemaju mogućnost da stalno prate i proveravaju na telefonu snimak. Sigurnosna kamera će prepoznati lice deteta kad stigne kući iz škole ili sa treninga, identifikovati ga i poslati obaveštenje na vaš telefon.

mobilni-telefon-video-nadzor
Foto: Pixabay.com

Na isti način, kamera će vas upozoriti ako je neka nepoznata osoba ušla na vaš posed ili pokušava da uđe u kuću. Tako možete brzo reagovati i zaštititi svoju porodicu i kuću od potencijalnih provalnika.

#6 Bezbednost deteta na klik!

Premda se podrazumeva, nije loše napomenuti da su sve pogodnosti koje dolaze sa sigurnosnim kamerama tu upravo zbog njihove kompatibilnosti sa pametnim uređajima koje koristite. Svoj video nadzor možete povezati sa mobilnim telefonom, tabletom ili računarom na vrlo jednstavan  način – instaliranjem aplikacije. To zapravo znači da vam nije potreban poseban televizor ili uređaj na kome ćete pregledati snimke sa video kamere, već da sve to možete obaviti na svom mobilnom telefonu.

Sa druge strane, ta povezanost podrazumeva i da mobilnim telefonom upravljate sigurnosnom kamerom, da menjate ugao snimanja i slično.

Sve ove karakteristike sigurnosnih kamera potvrđuju: video nadzor ne samo da obezbeđuje sigurnost dece, već i mir roditelja, te je sve više onih koji su saglasni sa njihovim ugrađivanjem u školama, kao i u sopstvenim domovima.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here