Početna Zabava Slobodno vreme 9 kul stvari koje treba raditi na Maldivima sa decom koje prevazilaze...

9 kul stvari koje treba raditi na Maldivima sa decom koje prevazilaze zamkove od peska!

827
0

Maldivi su jedna od najprivlačnijih destinacija koja se nalazi na bucket listi putnika iz celog sveta. Ubraja se među najlepše i najegzotičnije destinacije za putovanja na svetu i jedno je od najboljih mesta za odmor sa porodicom. Topla, kristalno čista voda Indijskog okeana i beskrajne bele plaže sa puno hladovine – zvuči kao raj, kako za decu, tako i za odrasle. Iako je prva asocijacija na Maldive romantični boravak na medenom mesecu, ono što ćete brzo uvideti, Maldivi sa decom su iskustvo koje želite da doživite u svom životu.

Međutim, pored beskrajne igre na plaži, na Maldivima ima mnogo stvari koje treba raditi sa decom koje će ih zabaviti i oduševiti. Sve ove stvari su super uzbudljive i bezbedne za decu i učiniće njihova sećanja na detinjstvo još bogatijima!

9 stvari koje treba raditi na Maldivima sa decom

Vrednost i uspešnost porodičnog odmora zavisi od toga koliko su vam deca bila zaokupljena i zabavljena i zato vam nudimo devet najboljih stvari koje možete da uradite na Maldivima sa decom kako biste i vi i vaša deca uživali u potpunosti.

  1. Krstarenje
  2. Vodeni sportovi
  3. Safari za ronjenje
  4. Maldivska kulinarska tura
  5. Tajno putovanje u raj
  6. Obedovanje na plaži i bioskop na otvorenom
  7. Podmornica kitova
  8. Ribolov
  9. Gledanje delfina

#1 Krstarenje

Na Maldivima, vi i vaša deca ćete moći da doživite jednu od najboljih avantura za obilazak ostrva kroz krstarenje gde možete da birate između 1900 ostrva dok plovite obalom Maldiva. Postoje mnoga luksuzna krstarenja dostupna u vodama Maldiva koja nude vrhunsko iskustvo dok putujete sa jednog ostrva na drugo. Vaša deca će takođe dobiti priliku da uživaju u prelepom pogledu sa palube na zalazak sunca na horizontu. Efekat iznenađenja su delfini koji se igraju u blizini brodića i svoji skokovima pozdavljaju putnike

#2 Vodeni sportovi

Kada ste na porodičnom odmoru sa decom na Maldivima, sportovi na vodi bi trebalo da budu glavni prioritet vašeg odmora. Većina ostrva Maldiva ima mirne i umirujuće talase u blizini plaža, tako da ne morate da brinete o bezbednosti svoje dece. Možete probati ronjenje ili vožnju kanuom, kao i izlet čamcem – uživaćete u vodama Maldiva dok veslate kroz spokojno okruženje. Pogled na džinovske kornjače i delfine koji plivaju pored vas dok ronite, učiniće iskustvo nezaboravnim i vaša deca će sigurno uživati u ovom veličanstvenom iskustvu.

#3 Gnjurenje na Maldivima

Safari za ronjenje u Maleu je jedan od najboljih načina da uživate u svemu što Maldivi mogu da ponude. To je trosatno ronilačko putovanje koje počinje jednostavnim brzim kursom ronjenja i uskoro ćete biti spremni da plivate sa ribama i otkrivate egzotični morski život! Vaše dete će zaista uživati u ovoj aktivnosti jer koje dete ne uživa u safariju, zar ne? Podrazumeva se da je dete malo starije.

#4 Maldivska kulinarska tura

Ako vaša deca vole morsku hranu, onda je iskustvo kuvanja na Maldivima nešto što ne možete propustiti. Ova mala tura će započeti kada se sretnete sa svojim vodičem i odatle ćete dobiti priliku da izaberete svoje omiljene sastojke sa lokalnog tržišta. Nakon što prikupite sastojke, vaš vodič će vam pomoći da skuvate ukusna maldivska jela, a nakon toga ćete moći da probate sopstveno kuvanje. U ovoj turi mogu učestvovati najviše četiri osobe istovremeno i traje oko 3 sata. Veći rizorti imaju svoje aktivnosti koje su uključene u dečije zabave, a mnogi od njih imaju kulinarske ture.

#5 Tajno putovanje u raj

Ako želite da vaša deca iskuse kulturu i istoriju ovog regiona izbliza, onda je tajni raj jedno od najboljih stvari koje možete uraditi na Maldivima sa decom. U ovoj četvorosatnoj turi, videćete prizore i zvukove lokalne pijace, džamije u petak, Sultan Park, itd. Dajte svom detetu priliku da obogati svoje umove bogatom kulturom dok ih vodite na ovo putovanje! Podrazumeva se da ste smešteni na nekom od ostrva blizu Malea (Paradise Island, na primer).

#6 Obedovanje na plaži i bioskop na otvorenom

U bioskopima na otvorenom na Maldivima, pod otvorenim zvezdanim nebom na mekom i udobnom dušeu, vaša deca i vi možete uživati u omiljenoj komediji. Na Maldivima postoji mnogo odmarališta i hotela koji, na posebne zahteve, organizuju bioskop na otvorenom na plaži. Dok gledate film, takođe ćete moći da uživate u nekim od najboljih kuhinja Maldiva. Obedovanje na plaži na otvorenom jedna je od najpopularnijih aktivnosti koje ovde možete raditi. Bilo da uživate u gozbi na privatnoj plaži svoje vile ili na osamljenom ostrvu, sigurno ćete uživati u pogledu na more i peska koji nežno dodiruje vaša stopala.

#7 Vožnja podmornicom – kao u knjigama Žila Verna

Ako se vi ili vaša deca plaše odlaska pod vodu kroz ronjenje, ali i dalje želite da uživate u lepoti mora izbliza, onda je izlet podmornicom idealna stvar za vas. U minijaturnoj turi podmornicama, moći ćete da izbliza doživite sve što more može da ponudi – bilo da se radi o potopljenim brodovima ili jatima prelepih raznobojnih riba ili bilo čemu drugom. U ovom adrenalinskom iskustvu uživaju i odrasli i deca. Vožnja podmornicom dostupna je po razumnoj ceni, a organizuju je mnoga odmarališta i hoteli tokom dana i večeri.

#8 Ribolov

Sa svim ribarskim terenima i lagunama u regionu, ribolov je jedna od najpopularnijih aktivnosti i zanimanja mnogih lokaliteta na Maldivima. Bez obzira na kom se ostrvu nalazite, lako možete videti mnoge pojedince kako idu na obalu mora sa svojim štapom za pecanje pored sebe. Srećom, možete slobodno da posmatrate kako profesionalci hvataju ribu, a ako želite, možete se i okušati u tome. Za pecanje možete iznajmiti tradicionalne čamce zvane Dhonis. Ovo je zabavno iskustvo u kojem vaša deca mogu da uživaju zajedno sa vama.

#9 Posmatranje delfina

Posmatranje delfina je još jedna neverovatna aktivnost koju možete da uradite na Maldivima kada ste na porodičnom putovanju. Neverovatne i uzbudljive akrobacije koje izvode stotine delfina sigurno će ostaviti vas i vašu decu u čudu. Mnoga odmarališta imaju lak pristup prostoru za posmatranje delfina.

Očigledno je da na Maldivima ima mnogo stvari koje treba raditi sa decom koje će ih zabaviti i oduševiti i neće biti ni jednog trenutka dosade za vas ili vaše dete. Ove aktivnosti ne samo da će dodatno zabaviti putovanje, već će pomoći vašoj deci da nauče nove stvari i pružiti im lepe i srećne uspomene sa putovanja. Dakle, isplanirajte svoje putovanje na Maldive i pružite svojoj deci zabavan odmor koji žele!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here