Početna Porodica Crna Gora – idealna za odlazak na more sa mališanima

Crna Gora – idealna za odlazak na more sa mališanima

268
0
dete-trcanje-more-plaza
Pexels.com

Verujemo da svi pamtite svoje odlaske na more sa roditeljima kada ste bili mali. Ne postoje lepša sećanja iz detinjstva i sigurno rado evocirate uspomene na ta bezbrižna vremena.

Sada je došao trenutak da i vi svojim mališanima obezbedite lepa sećanja i divne uspomene sa zajedničkih letovanja.

Jedna od prvih asocijacija na leto svakako su nam odlasci do nekog od čuvenih letovališta Crne Gore, sa kojom ranije nismo imali granicu da nas deli. Nekako po navici, zapakujete kofere i krenete put Tivta, Budve, Bara.

I dan danas je Crna Gora definitivno jedna od najboljih opcija za letovanje za naše turiste, posebno sa mališanima, a u nastavku pogledajte i zbog čega je to tako.

Odličan smeštajni kapacitet

Jedna od glavnih prednosti zbog koje se mnogi odlučuju da godišnji odmor provedu upravo u Crnoj Gori jeste odličan odabir smeštaja. Sve je više modernih hotela sa odličnom uslugom i odlično održavanih apartmana za iznajmljivanje.

Hoteli na samom moru pružaju vam mogućnost da se potpuno relaksirate i ne razmišljate o tome kako ćete do plaže, što je posebno važno kada idete u društvu svojih mališana.

Takođe, možete uživati u odličnom izboru hrane i pića, pa makar na 10 dana ne voditi brigu o pripremanju kvalitetnih obroka.

Sa druge strane, ukoliko niste rezervisali unapred, savetujemo vam da se samo spakujete i krenete put Crne Gore, jer mesta uvek ima. Svakako se uvek posavetujte sa nekim ko je skoro bio sa decom na moru u mestu koje i vi planirate da posetite.

Nekada je situacija takva da gotovo možete birati gde ćete se smestiti, tako da zadovoljite i svoje i potrebe mališana.

Do Crne Gore se stiže udobno i lako

Dok ste putovali samostalno, sa partnerom ili društvom, verovatno vam nije bilo toliko važno koliko ćete vremena provesti u putu – jer uz pravu ekipu nikada nije dosadno.

Sa druge strane, mališanima nikako neće odgovarati dugačko putovanje, pa je zato najbolje zaputiti se ka Crnoj Gori od koje vas ne deli dalek put. Putovanja do crnogorskih letovališta su uz novi auto-put sada posebno primamljiva, s obzirom da se obilazi Kanjon Morača, dok je put znatno prijatniji.

deca-mama-plaza-more
Pexels.com

Ukoliko idete putem preko Zlatibora, možete prenoćiti ili napraviti kratak predah i okrepiti se uz neki od čuvenih lokalnih specijaliteta.

Ukoliko želite predah ili malo uživanja u kulturnim lepotama Crne Gore, malo skrenite sa glavne rute i posetite Žabljak na Durmitoru.

Proverite i cene avionskih karata do aerodroma u Tivtu, od koga vas nakon što sletite deli najviše sat vremena vožnje do bilo kog letovališta na primorju. Iako su uobičajno skuplje od proseka u odnosu na mnoge druge evropske destinacije, nije isključeno da možda naletite na neki dobar popust.

Imaćete osećaj kao da ste kod kuće

Crna Gora i Srbija su zaista veliki vremenski period bile u sastavu jedne države, dok pored toga dele isto kulturno i etničko nasleđe. Jasno je zbog čega u mentalitetu dva naroda nema značajnijih razlika, pa je upravo ova sličnost mnogima motiv više da letuju baš u Crnoj Gori.

Nećete imati nikakvih poteškoća u snalaženju, organizaciji, dok kulturne, socijalne i jezičke barijere, gotovo da ne postoje.

Iako svako od nas kako odrasta želi da što više putuje i vidi sveta, mališanima je posebno u ranoj fazi odrastanja potrebna sigurna i poznata okolina, gde će se osećati potpuno opušteno.

U restoranima i hotelima se služi svima nama dobro poznata domaća hrana na koju smo i sami navikli, dok uz to možete pojesti i svežu morsku ribu.

Veliki broj malih i mirnih mesta za porodicu

Iako su određena crnogorska letovališta, kao što je Budva, poznata po odličnom provodu do ranih jutarnjih časova, Crna Gora krije brojna mirna porodična letovališta na kojima se možete potpuno prepustiti miru.

Pomenućemo samo nekoliko odličnih opcija: Perast, Meljine, Dobre Vode, Lučice, Rafailovići i tako dalje. Budite spremni na to da se uglavnom radi o plažama u obliku ponte, sa nešto malo šljunkovitih delova za ulazak u vodu, što mališanima može i ne mora smetati.

Ukoliko želite mir, ali i veliku peskovitu plažu, savetujemo vam da se sa zaputite na Adu Bojanu i uživate u nestvarnoj prirodi sličnoj onoj u tropskim uslovima.

Idealna temperature vode za kupanje

Budite spremni na to da se deca neće baš rado kupati u hladnom moru. Otvoreni izlaz na more doneće promenjive struje, pa će u zavisnosti od vremenskih uslova i sezone voda biti drugačija.

Međutim, kada se malo zađe u zaliv Boka Kotorska, budite uvereni da će vas uvek dočekati idealna temperatura mora. Možete se kupati gotovo dok ne padne mrak bez ikakvih problema, što će prijati i deci, koju je najbolje skloniti sa vrelog sunca tokom dana.

Nadamo se da ste uživali u našem kratkom podsetniku o tome zašto je Crna Gora idealna za letovanje sa najmlađima, kao i da ćete se već na sledećem putovanju provesti nezaboravno!

Prethodni članakKako najlakše naučiti matematiku?
Sledeći članakZdravlje dece kao večiti prioritet

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here