Početna Porodica Deca na venčanjima: Sve što treba da uzmete u obzir

Deca na venčanjima: Sve što treba da uzmete u obzir

1062
0
deca-venčanje
Foto: Unsplash.com

U dečjoj glavi, venčanja izgledaju kao velika zabava – druženje sa drugom decom, puno slatkiša, poslastica i pravljenje nestašluka. Međutim, ceremonija venčanja za decu često može biti duga i dosadna. Ako ste odlučili da pozovete i decu na venčanje, morate razmisliti o tome kako ćete ih zabaviti.

Kako bismo vam pomogli, sastavili smo potpun vodič kako da uključite decu u venčanje, animirate ih, i učinite da i za njih to bude najbolji dan ikada.

Šta treba da znate pre nego što pošaljete pozivnice?

Organizacija svadbe može izazvati mnogo stresa; treba odabrati najbolji meni za svadbe koji odgovara svim gostima, unajmiti muzičare koji će da naprave lepu atmosferu, odlučiti se za dekoraciju prostora, venčanicu i odelo – spisak stvari koje treba obaviti zaista je dugačak.

Jednu stvar koju treba znati unapred: potpuno je na vama da li ćete pozvati decu na venčanje ili ne i koju ćete decu pozvati! Želite samo decu svojih najbližih, ili decu svih svojih gostiju? Ovde nema pogrešnog odgovora – nema potrebe da osećate pritisak.

Doneli ste odluku da ćete i decu pozvati na svoje venčanje?

devojčica
Foto: Pixabay.com

Ukoliko se odlučite da pozovete i decu na svoje venčanje, znajte da niste vi odgovorni za obezbeđivanje brige o deci, pa se nemojte osećati obaveznim da to i učinite.

Međutim, pošto već pozivate decu, a ne želite baš da okupiraju vaše goste i da celu noć provedu na plesnom podijumu (deca su urnebesni plesači!), dobra ideja bi bila da osmislite način kako da ih zabavite

Pripremite odgovarajući meni koji će deca obožavati

Vrsta i količina hrane koju ćete ponuditi deci na venčanju mogu imati veliki uticaj na njihovo raspoloženje. Deca imaju tendenciju da jedu manje, ali češće, pa imajte na umu da im tokom svadbe pružite mnoštvo opcija. 

Kanapei, školjke, stari sirevi, i slična jela im se neće preterano dopasti. Najbolje bi bilo da pripremite odvojen švedski sto za decu sa sendvičima, picama, i zdravim slatkišima koje deca obožavaju.

Pripremite i praktične flašice vode i sokove na slamčicu, jer tako smanjujete šansu da se nešto prospe ili da se neko pokvasi. 

Prilikom služenja šampanjca, razmislite o pripremi ekskluzivnog koktela samo za decu poput mlečnog šejka sa šlagom i čokoladom na vrhu. Deca će sigurno odlepiti!

Obavezno pripremite i osveženje u prostorijama za igru, poput raznih slanih grickalica, voća, i čokoladica. 

Bitno je konsultovati se sa roditeljima

Ukoliko imate nekih sumnji i nedoumica, najbolje je kontaktirati sve roditelje ponaosob i potražiti od njih savete kako da na najbolji način ugostite njihovu decu. Oni će vam pružiti informacije poput igara koje njihova deca vole da igraju, navešće njihove omiljene grickalice, i daće jasne smernice na šta treba posebno obratiti pažnju.

Neki roditelji možda neće želeti da njihovo dete bude odvojeno tokom cele svadbe, dok će drugi vrlo rado prihvatiti predlog da angažujete animatora koji će biti zadužen za brigu o deci. 

I ne zaboravite da pitate za potencijalne alergije koje dete može imati, ili neke potrebe druge vrste.

Koji su najbolji načini za zabavu dece na venčanjima?

devojčice-venčanje-ljubičasta-haljina
Foto: Pixabay.com

Pripremili smo za vas brdo ideja za zabavu dece na venčanjima. Evo nekoliko naših omiljenih:

#1 Pripremite odvojenu dečiju sobu sa crtanim filmovima, društvenim igrama i zdravim grickalicama. Možete unajmiti i bebisiterku od poverenja da nadgleda decu kako bi vaši gosti mogli da se opuste i da ne brinu o sigurnosti svoje dece.

#2 Poklonite deci paketiće koji sadrže zabavne igre prilagođene njihovom uzrastu; mogu da rade zagonetke, crtaju i boje, čitaju, ili slažu lego kockice.

#3 Ukoliko vam to dozvoljavaju prostor i vremenski uslovi, unajmite animatore za organizaciju igara na otvorenom – sigurno će svi mališani hteti da učestvuju. 

#4 Razmislite da angažujte dečjeg zabavljača poput mađioničara, klovna, ili pripovedača koji će držati pažnju dece svih uzrasta.

Mislite i na namlađe goste

Kada su vam gosti na venčanju veoma mala deca, treba imati na umu da će velika gužva i mnogo različitih aktivnosti da ih iscrpi. Zato se postarajte da odvojite sobu za roditelje da mogu da odvedu decu ako im treba malo vremena da se odmore od sveg uzbuđenja ili ako im je potrebno presvlačenje. TV u „tihoj sobi“ je savršen dodatak – deca će se sigurno umiriti gledajući svoj omiljeni Dizni crtani film.

Sa decom je zagarantovan dobar provod

U većini slučajeva deca su neiscrpan izvor zabave i smeha na venčanjima. Zamislite samo dečaka koji rastura plesne pokrete na podijumu ili slatku devojčicu koja zamišlja da je balerina praveći beskonačan broj pirueta. Oni svakako mogu podići atmosferu na viši level, i uneti radost i bezbrižnost u jedan već lep dan. 

Videli smo i one dobre i potencijalno loše strane pozivanja dece na vaše venčanje. Želeli smo da se uverimo da ste naoružani najboljim savetima i trikovima kako bi deca još više uveličala vaš veliki dan. 

P.S. Šta god da radite, budite strpljivi sa decom. Na kraju dana, neće se desiti ništa loše čak i ako ih pustite da rade ono što žele.

Prethodni članakKuvanje sa decom i prednosti ove zajedničke aktivnosti
Sledeći članakZbog čega je važno da birate pamučni veš za vaše dete?

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here