Početna Konkursi Literarni konkursi Dečji literarni konkurs “Daću vam savet”

Dečji literarni konkurs “Daću vam savet”

3732
0

Konkurs otvoren do: 30. juna  2019. godine do ponoći
Konkurs raspisuje: Sajt MojeDete

Draga deco,

Kroz svoje detinjstvo, čućete mnogo saveta ali će vas retko ko pitati da i sami po koji date, a mi smo eto ubeđeni da imate itekako šta da kažete. Deca posmatraju svet potpuno drugačije od nas odraslih, na jedan bolji i iskreniji način. Vi vidite ono što nama možda u svoj ovoj jurnjavi i zbrci promiče, vi bi možda nešto drugačije. Zato želimo vaše mišljenje, vaš savet, nama je to veoma značajno.

JEDINO MESTO GDE SE VAŠA REČ ZAISTA RAČUNA

Upšti uslovi konkursa

Teme konkursa je možda neobična, ali je možda i najbitnija do sada. Nestrpljivi smo da saznamo kakve ćete nam savete sve dati.

Učenici će biti bodovani u tri kategorije

I kategorija – (mladji osnovci  – od 1. do 4. razreda)
II kategorija – (stariji osnovci – od 5. do 8. razreda)
III kategorija – (srednjoškoci – od 1. do 4. razreda)

Pravo učešća imaju sva deca – učenici osnovnih škola iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Svaki rad treba da sadrži: ime i prezime učenika, uzrast, ime škole, kao i ime mentora (to može biti roditelj, učitelj ili nastavnik).

Slanjem vaših radova prihvatate da vaši radovi budu objavljeni na sajtu MojeDete u okviru kategorije Deca za decu, čime se odričete autorskog prava i honorara.

Pored ovih podataka možete nam poslati kratku biografiju deteta u nekoliko rečenica.

Naša preporuka bi bila da koristite Times New Roman font 12, ali nije greška ukoliko izberete i neki drugi font. Možete nam slati vaše radove u formi poezije ili proze.

Jedan učenik može poslati najviše jedan rad.

Svi pristigli literarni radovi moraju biti autorska dela (ne smeju da budu preuzeti sa interneta ili nekog drugog izvora).

Rok za dostavljanje radova je: 30. jun  2019. godine do ponoći.

Neblagovremene radove nećemo uzimati u obzir, a radove kojima nedostaje potpisana Saglasnost nećemo publikovati.

Nagrade

Najbolje u kategorijama nagradićemo sitnim školskim priborom, Diplomama, pohvalama i knjigama koje će u ovu svrhu darivati Kreativni centar.

Žiri će dodeliti: prvu, drugu i treću nagradu u svim kategorijama.

Slanje literarnih radova

Svoje radove nam šaljite na e-mail: kreativci@mojedete.info sa naznakom za konkurs “Daću vam savet“, a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Napomena

Naravno, osim pesama i pismenih sastava na zadatu temu, i dalje možete slati radove druge sadržine u okviru stalnog literarnog konkursa pod nazivom “Podeli dar”, a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objavljivati u okviru kategorije DECA ZA DECU kao što smo to i do sada radili.

Srdačno, vaš admin tim

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here