Početna Kuhinjica Ishrana dece Doručak za dete koje slabo jede (kreativno pripremanje hrane)

Doručak za dete koje slabo jede (kreativno pripremanje hrane)

6905
0
kreativna hrana

Za roditelje čija su deca prilično probirljiva u ishrani, nema veće sreća da dete koje slabo jede „počisti“ tanjir, da pojede sve do poslednje mrvice.

Doručak je najvažniji obrok i nikako ga ne treba preskakati.  Nivo šećera u krvi tokom noći opada, pa ako preskočimo doručak, već sredinom dana možemo se suočiti sa glavoboljom, malaksalošću i manjkom koncentracije. Najbolje vreme za doručak je četrdest minuta od ustajanja. Deca koja redovno i na vreme doručkuju misle brže i jasnije, lakše rešavaju probleme, strpljivija su i manje razdražljiva.

Obaveza roditelja je da svakog dana obezbedi hranu, i to prema svojim mogućnostima i potrebama. Moramo se truditi da hrana koju odaberemo za sebe i svoju porodicu bude pre svega zdrava, bogata vitaminima i drugim potrebnim materijama, neophodnim za pravilan psihofizički razvoj deteta. Potrebno je u redovnu ishranu uvesti što više povrća, voća, orašastih plodova i semenki. Hranu sa roštilja, mesne prerađevine i komercijalno meso, punomasne mlečne proizvode, proizvode od belog brašna i gazirane napitke, treba izbegavati.

Pojedini roditelji praktikuju klasičan, tradicionalni doručak, bez eksperimentisanja, što i nije greška, ako nemate probirljivu decu. Drugi se pak dovijaju na razne načine i ulažu puno vremena kako bi njihova deca unela u organizam sve potrebne elemente. Oni prisiljeni na to, pridaju veliki značaj dekroraciji hrane. Pokazaćemo vam neke interesantne ideje u kojima će vaša deca beskrajno uživati, kako u ukusima tako i u nesvakidašnjim oblicima.

Kreativne ideje za doručak u kojem će vaši mališani uživati

Ukoliko vam je potrebna ideja kako da obrok vašeg deteta izgleda lepše i atraktivnije, imamo neke interesantne predloge za vas. Na slikama ispod, naći ćete za svakog po nešto, za romantičare, za stare i mlade  a najviše za vašu decu, pogotovu onu izbirljivu. Evo sjajanog načina da vaši najmlađi kroz igru i zabavu unose i svu potrebnu hranu koju obično ne vole. Verujte da nije isto pojesti običan  sendvič, i pojesti macu, medu, kravicu i šta god vam vaša kreativnost i domišljatost dozvoli.

Najbolje bi bilo da i vaša deca učestvuju u pripremanje obroka, biće im beskrajno zabavno i otvoriće im apetit. Na ovaj način se takođe podstiče i kreativnost i mašta kod dece.

Prijatno!!!

 

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here