Početna Zabava Slobodno vreme Koja egzotična destinacija je pravi izbor za putovanje sa detetom

Koja egzotična destinacija je pravi izbor za putovanje sa detetom

4165
0

Egzotične destinacije su poslednjih godina postale pristupačnije, a samim tim i daleko popularnije među našim turistima. Ukoliko se odlučite za mesta kao što su Tajland, Bali, Kuba ili Zanzibar letovanje će garantovati dobar provod, ali da li je to slučaj i kada su u pitanju porodična putovanja?

Putovanje sa detetom je samo po sebi izazovno. Dok vama možda prija samo ležanje na plaži, ono je u potrazi za nekim aktivnostima. Vi biste možda obilazili muzeje i istorijske znamenitosti, ali deci to ne drži pažnju. Kako izabrati egzotičnu destinaciju koja je idealna za putovanje sa detetom, a koja će zadovoljiti i vaše potrebe?

Da li putovati sa decom na daleke destinacije?

Mišljenja o ovoj temi idu iz krajnosti u krajnost. Ljudi su ili veliki zagovornici ove ideje, ili izričiti protivnici. Glavni agrument protiv je činjenica da se deca ovih putovanja neće sećati, pa da nema potrebe ni da ih vodite sa sobom.

Sledeći argument koji ne ide u prilog ovoj ideji jeste to da je putovanje sa njima znatno komplikovanije, da iziskuje temeljnu organizaciju i da podrazumeva to da ćete stalno juriti za decom i paziti na njih, pa se nećete ni odmoriti.

Ali, nije li konstantna briga o deci nešto što je već deo naše svakodnevice? Možda vam se trenutno to čini kao obaveza više, ali vaša deca će odrasti i brže nego što mislite, pa će samim tim uskoro doći dan kada će želeti da putuju sami i sa svojim prijateljima. Zašto onda ne iskoristiti priliku za zajednička putovanja?

Ovo je prilika da izgradite jake porodične veze, i da ljubav prema putovanjima i novim iskustvima prenesete i na svoju decu. Ona se možda neće sećati baš svakog detalja, ali će ova putovanja sigurno imati veliki uticaj na njihovo odrastanje, ali i njihovu ličnost.

Ovakakv vid putovanja pružiće vašoj deci uvid u to kako funkcioniše život na drugim mestima, upoznavanje sa različitim kulturama ali i njihovim vršnjacima koji žive životom koji se potpuno razlikuje od njihovog. Deca su po prirodi radoznala, i to je osobina koju kod njih treba podsticati i razvijati.

Kakvo putovanje je deci zanimljivo?

Deca su veoma prilagodljiva, tako da nema potrebe opterećivati se oko stvari kao što je smeštaj tokom putovanja, jer se ona neće buniti ni da spavaju na podu ili u vreći za spavanje. Kada birate destinaciju za letovanje sa decom, fokusirajte se na neka druga pitanja.

Tajland predstavlja jednu od najatraktivnijih destinacija, ali takođe podrazumeva i veoma dinamičan tempo, obilazak raštrkanih atrakcija i dosta putovanja. Ovo je sjajno za avanturiste, ali kada je u pitanju putovanje sa decom to baš i nije slučaj.

Bali je sa druge strane mesto poznato po visokoj vlažnosti i nešto nižim temperaturama u večernjim satima, što nije posebna pogodnost kada se putuje sa decom. Sadržaj koji je u ponudi na Baliju i Tajlandu podrazumeva i obilazak prelepih hramova, pa bi možda bilo bolje da ovde putujete sa nešto starijom decom, koja će ceniti i razumeti ove znamenitosti.

Destinacija kao što je Zanzibar možda pruža sadržaj koji je deci najzanimljiviji. Safari u Mikumi nacionalnom parku prilikom čega će se deca (naravno, na bezbedan način) susresti sa lavovima, slonovima, zebrama, gazelama i antilopama je nešto što će sigurno ostaviti ogroman utisak na njih i što će, bez obzira na godine, sigurno upamtiti.

Boravak na plaži sa najfinijim peskom i kristalnim morem idealan je za dečiju igru, a upoznavanje sa džinovskim kornjačama i šetnje šumama Zanzibara sigurno će im držati pažnju i neće im biti dosadno nijednog momenta.

Šta je zaključak?

Da li se upustiti na egzotično putovanje sa decom? Definitivno da. Putovanja stvaraju najlepše uspomene i donose najveća iskustva, a opšte je poznato da najviše informacija “upijaju” i pamte upravo deca, tako da egzotične destinacije za njih mogu biti mnogo značajnija iskustva nego nama samima.

Za koju se destinaciju odlučiti? Naš predlog je definitivno Zanzibar, egzotično ostvro na istočnoj obali Afrike, poznato po prelepim plažama, netaknutoj prirodi i bogatom kulturnom nasleđu. Pregršt sadržaja u kome će deca uživati i predela koje će im se sigurno urezati u sećanje.

Zanzibar je najbolji izbor, ali koju god destinaciju da izaberete nećete pogrešiti. Detaljno isplanirajte putovanje, prilagodite ga potrebama deteta, mislite unapred o nekim okolnostima i nema razloga da ovo putovanje ne bude lepo iskustvo za celu porodicu.

 

 

 

 

 

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here