Početna Zabava Slobodno vreme Idelane lokacije na Fruškoj gori za kupovinu porodične vikendice (u kojima će...

Idelane lokacije na Fruškoj gori za kupovinu porodične vikendice (u kojima će vaši klinci uživati)

616
0
Funny starts. Kids fashion concept. The group of teen boys and girls running at park. Children colorful clothes, lifestyle, trendy colors concepts.

U poslednje dve godine beleži se konstantan rast prometa kada su u pitanju porodične vikendice. Pandemija korona virusa je prilično promenila naše navike, pa se čini se da smo svi na neki način ponovo otkrili selo i prirodu koja nas okružuje, a tome se najmlađi ponajviše raduju. Čini se da su svi u jednom trenutku odlučili da, makar na kratko, izađu iz gradova, što se odmah reflektovalo i na tržište nekretnina.

Broj prodatih vikendica tokom 2020. godine bio je skoro duplo veći u odnosu na proteklu 2019. godinu, što je najbolja ilustracija efekata pandemije na tžište nekretnina. Neke od najpoularnijih lokacija za promet nekretnina ovog tipa se nalaza na obroncima Fruške gore, što ni ne treba da čudi jer se ova planina nalazi između dva najveća grada u Srbiji – Beograda i Novog Sada. Zbog velike potražnje na tržištu, cene nekretnina na ovoj lokaciji su retko ispod 10.000 evra.

Da kupaca, uprkos cenama, ima pokazuje i podatak da se na godišnjem nivou na Fruškoj gori proda oko 800 nekretnina ovog tipa. Neki ih kupuju radi uživanja u prirodi, neki žele jednostavno da se isele iz grada ali postoje i oni koji ih kupuju radi izdavanja. Uz dobru reklamu ovo može biti i unosan iznos, jer se vikendice iznajmlljuju po cenama koje se krežu između 70 i 350 evra po danu, u zavisnoti od opremljenosti i veličine samog objekta. Mi vam u ovom tekstu donosimo pregled lokacija na obroncima Fruške gore koje su privukle najveću pažnju „vikendaša“.

Stražilovo

Mesto u kom se nalazi grob legendarnog pesnika Branka Radičevića, odavno je postalo popularno među izletnicima. Nadmorska visina od oko 320 metara je, čini se, idealna i sam dolazak do ovog vrha Fruške gore nije ni malo komplikovan. Stražilovo se nalazi na idealnoj lokaciji- od Sremskih Karlovaca je udaljeno samo četiri kilometara, što je razdaljina koji možete preći i pešaka bez većih problema.

Zato ni ne treba da čudi što su vikendice na ovoj lokaciji prvi izbor mnogih kupaca. Cene su zbog toga prilično porasle, jer na tržištu ni nema puno objekata. Za solidno opremljenu vikendicu od dvadesetak kvadrata, sa placem, trenutno treba izdvojiti oko 40 hiljada evra.

Iriški venac

Svako ko je dolazio u Novi Sad, preko Iriga, iz pravca Rume i Šapca je prošao preko Iriškog venca. Put koji nas vodi kroz ovaj nacionalni park, prolazi upravo preko prevoja koji se nalazi u blizini ovog fruškogorskog vrha. Iz kola možemo da vidimo restorane i prodavnice koje su tu nalaze, ali to nije ni delić onoga što ovaj deo Fruške gore može da ponudi. Guste šume u sebi kriju i veliki broj vikendica, odmarališta čak i spomenika.

Odlična lokacija i nadmorska visina od 500 metara, što ovaj prevoj čini najvišim u Vojvodini, čine ovu lokaciju veoma privlačnom. Trenutno ćete na odlasima lakše naći placeve na ovoj lokaciji nego same vikendice. Zbog blizine nacionalnog parka, gradnja u ovoj zoni je prilično ograničena, što dosta utiče na ponudu. Objekat veličine oko 70 kvadrata trenutno košta oko 70 hiljada evra, što se ne razlikuje puno od cena na okolnim lokacijama.

Vrdnik

Vrdnik je nakada bio prvenstveno rudarsko naselje, dok je danas postao ozbiljan turistički centar. U ovom naselju se nalazio rudnik mrkog uglja, koji je bio jedan od najstarjih na teritoriji bivše Jugoslavije. Eksploatacija koja je počela još davne 1804. godine trajala je sve do druge polovine 20. veka, tačnije 1965. godine. Od tog trenutka ovo naselje na južnim obroncima Fruške gore, koje pripada opštini Irig, kreće u drugu fazu razvoja. Na rudničku istoriju podseća radnička kolonija koja se nalazi u centru a sada je okružena hotelima i vikendicima koje privlače sve veći broj turista.

U samom centru mesta se nalazi hotel „Termal“, koji u svom sastavu ima i bazene koje se napajaju direktno sa izvora termalne vode bogate mineralima. Upravo iz tog razloga, banja Vrdnik je postala cenatr zdravstvenog turizma na Fruškoj gori. Pored ovog, u poslednje vreme je izgrađeno i nekoliko novih hotela i spa centara uključujući i popularno etno selo „Vrdnička kula“ .

Vrdnik je bez dileme jedno od najpopularnijih mesta na Fruškoj gori. U svakom trenutku ćete na oglasima pronaći veliki broj nekretnina, različitih veličina i namena- od velelepnih kuća od preko 200 kvadrata do nešto manjih od 50-60 kvadrata. Cene su slične kao u obližnjim mestima, ali je dodatna vrednost svakako to što ih veoma lako možete iznajmiti nekom od turista koji dolaze u ovo popularno banjsko lečilište.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here