Početna Vesti Obaveštenja Interaktivne knjige za najmlađe, knjige kao omiljene „igračke“

Interaktivne knjige za najmlađe, knjige kao omiljene „igračke“

3074
0

Кartonske interaktivne slikovnice upoznaju decu s novim pojmovima, podstiču maštu, razvijaju istraživački duh i sposobnost dovođenja slika i reči u međusobnu vezu. Кoncipirane kao kombinacija knjige i igračke, idealne su za razvijanje početnog pozitivnog odnosa prema knjizi kod najmlađih čitalaca. Pomoću ovakvih slikovnica deca će veoma rano zavoleti knjige i uživaće u njima i kada budu bila starija.

Tigi, vreme je za spavanje

Nakon knjiga Boje oko nas, Gde stanuju životinje i Brojevi u cirkusu u popularnoj ediciji „Otvori prozorčić!“ objavljena je slikovnica „Tigi, vreme je za spavanje“ u kojoj će se najmlađi čitaoci upoznati s novim junakom Tigrićem Tigijem. Vreme je za spavanje, a Tigi ne želi da zaspi dok ne pronađe omiljenu igračku – medvedića. Najmlađi čitaoci će, uz Tigijevu pomoć, na zabavan i podsticajan način steći dobre navike, naučiće da imenuju životinje i saznaće mnoge zanimljivosti. Jednostavan tekst i tople ilustracije prilagođene su deci u uzrastu do tri godine, a prozorčići koji se otvaraju pretvaraju kartonsku slikovnicu u zanimljivu igračku. Pitanja upućuju decu na posmatranje, zapažanje, razmišljanje i zaključivanje, što pomaže razvoju mašte i inteligencije.

Vrednost vrhunski odštampane kartonske slikovnica s prozorčićima Tigi, vreme je za spavanje, pored njene privlačnosti i edukativnosti, jeste i u tome što je delo domaćih autora – Simeona Marinkovića i Slavice Marković, pisaca popularnih dečjih knjiga, i Eveline Daneve Rajninger, veoma talentovane ilustratorke.

U pripremi je knjiga „Tigi, hajdemo u šetnju“, druga slikovnica o ovom simpatičnom junaku, koja će biti objavljena do kraja marta.

Čudesna divljina i Veselo jezerce

Čudesna divljina i Veselo jezerce su kartonske slikovnice za najmlađe čitaoce sa edukativnim sadržajem i inovativnim interaktivnim tehničkim rešenjem. „Žut i tufnast dugi vrat krenuo put neba. Sočno lišće gore visi, to njoj sada treba. Кo je to?“ Кroz stihove koji se lako pamte deca će se u knjizi „Čudesna divljina“ upoznati s životinjama iz afričke divljine. Zanimljive detalje o životinjama koje žive u jezeru ili oko njega otkriće u knjizi „Veselo jezerce“ – „Кada labud rekom plovi, klizi nežno kao brod, a na suvom, druga priča, trapav mu je hod. Кo se gega kao labud?“.

Da bi deca otkrila o kojim životinjama je reč, potrebno je da poguraju dva proreza obeležena strelicom koji se nalaze na svakoj strani. Nakon toga, jedna stranica pretvoriće se u dve!  Ove originalne slikovnice dopašće se najmlađim čitaocima, ali i njihovim roditeljima, jer, uz učenje, pružaju baš dobru zabavu.

Za sve radoznale čitaoce – dve nove knjige iz edicije „Mali istraživači“

U okviru edicije Mali istraživači Kreativni centar objavio je do sada osam izdanja: U pokretu, Životinjski svet, Dinosaurusi, Seosko imanje, Podvodni svet, Bube i…, Svemir i Moje čudesno telo, od kojih su poslednje dve najnovije.

Da li znate šta su Gasoviti džinovi, kako nastaju zvezde, koliko je staro Sunce? U knjizi Svemir deca će, otvarajući kartonske prozorčiće koji se nalaze na svakoj stranici, saznati zanimljivosti o našem Sunčevom sistemu i ostatku svemira. Naučiće nešto više o tome kako svaka planeta izgleda, šta se dešava na Suncu i Mesecu i od čega su sačinjene galaksije. Na kraju knjige pronaći će informacije o tome kako izgleda astronautsko odelo i na koje sve načine ljudi istražuju svemir.

U knjizi Moje čudesno telo deca će biti u prilici da bolje upoznaju ljudsko telo i saznaju šta se dešava ispod kože. Otvaranjem prozorčića otkriće kako funkcioniše naše telo, kako radi mozak, šta nas pokreće, kako rastu bebe.

Mladi čitaoci će biti oduševljeni kada budu saznali šta se dešava sa zalogajem hrane i koliko brzo rastu nokti. Zašto se ne osećamo dobro naziv je zanimljivog poglavlja gde je telo je upoređeno sa zamkom koji je sagrađen tako da može da se brani od napada i pobedi bolest. Deci se veoma slikovito objašnjava šta su to klice i daju im se korisni saveti kako da se leče i kako da se brinu o svom telu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here