Početna Kuhinjica Ishrana dece Ishrana dece na zimovanju – saveti za pune stomačiće i jak imunitet

Ishrana dece na zimovanju – saveti za pune stomačiće i jak imunitet

381
0
otac-hrani-dete
Pexels.com

Deca mlađa od 5 godina vrlo često negoduju na svaku promenu navika i svaki izlazak iz rutine na koju su navikli. Tako je i sa hranjenjem mališana na zimovanju koje je izazov za svakog roditelja.

Deca mnogo toga ne žele jesti pa je potrebno imati dobru alternativu za svaki obrok, ne samo da bi dete bilo sito nego i da bi imunitet ostao jak za efikasnu borbu protiv virusa i bakterija.

Koji su najbolji saveti kako se hraniti na zimovanju?

Što više kuvanih jela

Bilo da imate pun pansion ili sami pripremate obroke, deci će najviše prijati kuvana jela, a naročito supe i čorbe. Tačno je da ih mnogi ne vole, ali odlično bi bilo da makar jedan obrok sadrži kuvano jelo i da sa njim započne hranjenje. Nekoliko pojedenih kašika će prijati stomaku, imunitetu i poboljšati varenje.

Supe i čorbe se nalaze na jelovniku svakog restorana pa to neće biti problem, a ako sami pripremate obroke, možete kod kuće skuvati brojna jela i zamrznute poneti sa sobom na odmor.

Odmor na planini donosi drastično drugačiju klimu u odnosu na ravničarske predele pa je više energije potrebno da se imunitet održi i isprati borbu sa hladnim uticajem na organizam. Upravo zbog toga su topli napici jako važni tokom zimovanja i greju organizam mnogo efikasnije nego šal, kapa i rukavice.

Topli čajevi i drugi napici su neophodni tokom zimovanja

Na višim nadmorskim visinama vazduh je ređi i potrebno je unositi više tečnosti, a topli napici su idealni tokom zime.

Osim čajeva dobra je i topla čokolada pa će se deci dopasti ovakav način utopljavanja i ostaviti lepe uspomene na zimovanje.

Čajeve treba nositi u termosu i detetu davati toplu tečnost tokom aktivnosti napolju – sankanje, klizanje ili šetanje…

Aptamil 2 – idealna užina prepuna vitamina

Boravak na zimovanju neminovno mora da promeni način pripreme i navike u ishrani, ali ako se odabere Aptamil 2 kao dodatak i užina ta promena će biti mnogo blaža.

Reč je o posebno sastavljenoj hrani obogaćenoj vitaminima i mineralima pa dete iako slabije jede ima dovoljno energije i snage za sve izazove tokom dana. Imunitet ostaje jak, a pošto je reč o toplom obroku sigurno je da će prijati tokom hladnih dana i deca će bez negodovanja pristati na njega.

Aptamil 2 je nutritivno kompletna formula koja može biti i posebno napravljena da pomogne deci koja imaju alergije, probleme sa varenjem, netoleranciju na laktozu

Pošto se i lako priprema, roditeljima svakako ne predstavlja problem da ponesu jednu kutiju hrane i tako imaju savršenu užinu za svoje dete.

Da zaključimo…

Pripreme za zimovanje su u toku. Pored tople garderobe i opreme za sankanje nemojte zaboraviti ni nekoliko saveta koji će vam olakšati boravak na planini sa decom.

Potrebni su vam ukusni čajevi, zaslađeni medom i limunom, dosta tople čokolade i svaki dan supa ili čorba kao deo jelovnika.

Ne treba ni zaboraviti užinu i treba birati kvalitetne opcije kao što je to Aptamil 2 koji se lako priprema, ukusan je, a prepun pravih vitamina i minerala.

Uz sve ovo važno je poneti i osmeh, dobro raspoloženje i potpuno ste opremljeni za odmor iz snova. Srećan put!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here