Početna Porodica Tatin i mamin kutak Isplanirajte savršeni rođendan za svoje dete

Isplanirajte savršeni rođendan za svoje dete

374
0

Organizacija i koncept dečijeg rođendana u velikoj meri zavisi od uzrasta slavljenika. Savršen rođendan u predškolskom uzrastu može biti baš dosadan deci u višim razredima osnovne škole. Prilikom osmišljavanja rođendana, važno je pratiti interesovanja i želje deteta i iskombinovati ih na kreativan način u skladu sa svojim mogućnostima. Za savršen rođendan nije potrebno da dete odvedete u Diznilend niti da plaćate skupe dekoracije, koje deci ionako nisu važne, već da dovedete sve drugare sa kojima se dete druži na jedno mesto i pružite im omiljenu zanimaciju.

Sportski rođendani su odlična ideja

Ukoliko imate dečaka kome je na primer sedmi rođendan, a on obožava sport i redovno trenira, onda je važno da i tematika rođendana bude u tom duhu.

Ovo je odlična varijanta proslave za decu skoro svih uzrasta i veoma kreativan način da aktivno provedu vreme, družeći se i zabavljajući se na njima omiljen način. Ukoliko malo istražite, shvatićete da postoje ljudi koji se bave osmišljavanjem i organizacijom dečijih rođendana u sportskom duhu.

Dečiji rođendani inspirisani sportom ipak ne bi trebalo da budu isti kao i bilo koji trening vašeg deteta. Važno je da rođendan bude originalan i da sadrži animacije koje vaše dete zanimaju. Ali treba misliti i na interesovanja druge dece. Organizovane sportske aktivnosti veoma su zanimljiv i koristan način da se deca animiraju i da se lepo proslavi rođendan.

Proslava rođendana u sportskom duhu može biti veoma interesantna, ali trebalo bi da sadrži sportske aktivnosti uz budni nadzor trenera. Dobra opcija je i da se napravi takmičenje između timova, kako bi deci bilo još zanimljivije i uzbudljivije.

Šta se na rođendanu ne propušta

Na svakom rođendanu po pravilu se sluša dobra i omiljena muzika, ima posluženja za decu, što podrazumeva njihove omiljene grickalice, pizze, kiflice i druge đakonije za svako dete.

Naravno, tu je i nezaobilazna torta. Često se organizatori sportskih rođendana trude da pruže kompletnu uslugu, da obezbede hranu i piće i tortu. Deci su jako zabavni sportski rođendani i zato bi trebalo da razmislite o njima, ako je vaše dete sportski tip i ako već nešto trenira.

Sportski rođendani su popularniji u društvu dečaka, mada i devojčice vole proslave ovog tipa.

Ideje za rođendan devojčica

Ukoliko imate mladu tinejdžerku, možete osmisliti rođendan u nekom salonu lepote, gde će osoblje praviti frizuru vašoj slavljenici i njenim drugaricama. Tako se one mogu osećati kao da su već velike i da u skladu sa svojim godinama dobiju super frizuru, lakirane nokte i slične tretmane prilagođene devojčicama. Nakon toga možete organizovati odlazak u poslastičarnicu, bioskop ili na neko zabavno mesto koje je zanimljivo devojčicama.

Kada planirate organizaciju rođendana, dobro oslušnite svoje dete. Ne vole sva deca igraonice, već neke malo neobičnije avanture, kao što je planinarenje ili nešto slično. Deca će vam obično u razgovoru i sama navesti kako zamišljaju svoj idealan rođendan, pa bi trebalo da iskreirate pravu proslavu u skladu sa tim.

Tajna savršenog rođendana

Trudite se da svake godine rođendan bude drugačiji i zanimljiviji od prethodnog. Za dobru proslavu rođendana, ponekad nije važno potrošiti brdo novca već ispratiti želje deteta i okupiti detetove najbolje drugare. Čak ni najekskluzivnija žurka neće ispuniti detetova očekivanja, ako na njoj nisu oni koje najviše voli.

Roditelji često potroše previše vremena u osmišljavanju svakog detalja organizacije rođendana, žele da rođendan učine glamuroznim, da sve šljašti i sija ali zapravo, istina je da je dečici, posebno onoj mlađoj to potpuno nebitno, ovo je više potreba starijih za koju deca uopšte ne mare, niti je primećuju osim kada prvi put uđu u prostor koji je namenjen za organizaciju rođendana.

Ono što deca traže u rođendanu je sadržaj i animacija, pa svi rođendani koji imaju temu ili su organizovani tako da animiraju decu i da deca provedu vreme po svom ukusu, mogu se smatrati uspešnim. Takođe ono što je deci važno je da podele zabavu sa drugarima, pa se potrudite da najbolji drugari vašeg deteta budu prisutni.

Nemojte im nametati aktivnosti koje su vama zanimljive, već sledite njihove želje i potrudite se da im omogućite ono što žele, u skladu sa svojim mogućnostima.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here