Početna Porodica Tatin i mamin kutak Kako prirodnim putem dovesti hormone u normalu

Kako prirodnim putem dovesti hormone u normalu

1314
0

Jedan od najčešćih problema kod žena je hormonski disbalans. Zbog promene tempa života, više ne pogađa samo stariju populaciju, već “divljanje hormona” mogu osetiti i znatno mlađe žene. Ono što se navodi kao najčešći uzročnik ovog problema jeste nezdrav i brz način života, neredovna ishrana, uticaji životne sredine, ali i genetski faktori. Žene koje muku muče sa promenljivim rezultatima hormonske slike, znaju koliko je teško uspostaviti balans, budući da nam hormoni utiču na funkcionisanje čitavog organizma. Borba sa njima zna da se pretvori u začarani krug, a nuspojave lekova za regulaciju hormona vrlo često ostave i trajne posledice.

Koliko je važno odlaziti redovno na preglede i kontrolisati se je ono što moramo staviti na prvo mesto, ali i pored toga postoje one žene koje se “kunu” u prirodne načine za uspostavljanje hormonskog balansa.

Ishrana

Ishrana se navodi kao ključna u održavanju hormonske ravnoteže. Posebno je važno unositi hranu bogatu omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, a poznato je da se one najviše sadrže u orašastim plodovima i njihovim uljima, ribi i ribljim uljima, a posebno u morskim ribama, zatim najraznovrsnijim semenkama. Pokušajte da bar neku od ovih nabrojanih namirnica uvrstite u vaš svakodnevni jelovnik. Pored toga što vam mogu doneti benefite kod hormonske slike, odlične su i za prevenciju srčanih bolesti, ali i regulaciji telesne težine. Zbog toga je neophodno smanjiti ili izbaciti potpuno iz ishrane margarin, biljna, rafinisana ulja, kikiriki ulje, sojino ulje. Umesto toga, koristiti kokosovo ulje, maslinovo hladno ceđeno ulje i pravi mlečni puter.

Poznato je koliko su meso i mesne prerađevine koje nalazimo u velikim marketima puni hormonskih dodataka i hemijskih sastojaka koji nemaju nikakvu nutritivnu vrednost, stoga se trudite da se raspitate o poreklu mesa koje kupujete ili pronađite zdraviju alternative kod malih prodavaca na pijacama.

Čajevi

Pored ishrane, žene širom sveta hormonski balans uspostavljaju biljnim čajevima i biljkama koje se sa kolena na koleno prenose kao dobre u očuvanju zdravlja žena. Jedna od biljaka je Macina trava ili marulja koja je poznata u narodnoj medicini i već vekovima se koristi za probleme neplodnosti kod žena i hormonskih problema.

Među biljkama koje čuvaju žensko zdravlje još se ističu virak (gospin plašt), hajdučka trava, breza, kantarion, žalfija, neven, rusomača i valerijana. Sve su to sastojci kapi koje se danas mogu pronaći na tržištu po znatno višim cenama, a mnogo povoljnije možete napraviti čajeve koji će pomoći u regulaciji vaše krvne slike. Ono što morate znati je da je za svaku od ovih biljaka potrebno vreme kako bi pokazala rezultate, budite strpljivi i ne preterujte sa količinama. Počnite sa jednom šoljom čaja dnevno po vašem izboru kako biste testirali šta vam najviše odgovara. 

Kvantna medicina kao alternative prirodi

Većina žena se žali da, uz klasično lečenje hormonima, dobija na težini, oseća se umor i malaksalost. Onda nije zgoreg da pokušate i sa novijim medicinskim pristupima. Kvantna medicina, kao i informaciona terapija u okviru nje pokazuju odlične rezultate kada govorimo o hormonskom disbalansu. Velika prednost je ta što nema neprijatnih pregleda i testiranja, već kompletnu sliku dobijate zahvaljujući skeneru dok stojite ili ležite, a vaš doktor za kvantnu medicinu obavlja kompletan pregled. Vrlo je moguće da ćete se iznenaditi drugačijim pristupom i brzinom pozitivnih rezultata.

Hormonalni balans je od izuzetnog značaja za funkiconisanje čitavog ljudskog organizma, kako kod žena, tako i kod muškaraca. Hormoni predstavljaju komunikaciju između organa i jako je važno održati ih u normalnom stanju. Pronađite na vreme način kako ćete to uraditi.

PR tekst

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here