Početna Porodica Saveti Kako napraviti nezaboravnu proslavu rođendana

Kako napraviti nezaboravnu proslavu rođendana

447
0

Rođendan je bitan datum za svakoga od nas. Koji god da je po redu, uvek ga treba proslaviti. Možete okupiti manji ili veći broj vama dragih ljudi, ali bitno je da vas toga dana okružuju ljubav i radost. Svakodnevne obaveze i brz tempo života utiču na količinu slobodnog vremena, pa tako druženja postaju sve ređa. Rođendani su prava prilika da se konačno okupite i lepo provedete sa dragim ljudima. Ako se pirate kako napraviti nezaboravnu proslavu rođendana, uvek postoji način kako organizovati ovakva okupljanja, a sve zavisi od toga koje su vaše želje za taj poseban dan. U skladu sa tim pronalazite prostor i organizujete provod, birate lokaciju, muziku, broj zvanica, a sve u cilju da se svi lepo provedu i upotpune vašu proslavu.

Sigurno se mnogo puta pitate odakle početi. Nije teško osmisliti čak i velike proslave rođendana, bitno je dobro se organizovati i imati jasnu sliku o tome šta tačno želite. Ovo ne mora biti obaveza koja će prouzrokovati neke stresne situacije. Organizaciju proslave rođendana samo treba početi na vreme i radovati se tom danu.

Izaberite idealan prostor za proslavu

Kako su lepe proslave rođendana na otvorenom! Za one koji su rođeni u nekim letnjim mesecima, ovo je savršen izbor. To može biti čak i vaše dvorište ili bašta nekog ugostiteljskog objekta. Ipak, ako ne želite da zavisite od vremenske prognoze ili ste rođeni u nekim zimskim mesecima, sigurna opcija je proslava u zatvorenom prostoru. Nekada je za okupljanje pogodna i vaša dnevna soba ili neka druga lokacija po izboru. Sve zavisi od planova za taj dan, broja gostiju i atmosfere koju želite da postignete. Ukoliko odlučite da iznajmite prostor, lokacija na periferiji grada je uvek odličan izbor.

Dekorišite prostor

Vrlo je moguće pronaći način da dekorišete svoj prostor za zabavu, a da pritom ne uložite mnogo finansijskih sredstava. Postoje odlične ideje za dekoraciju koje mogu transformisati prostor, a sve to možete uraditi sami ili uz pomoć nekog prijatelja.

Dekorativni venci od papira uvek mogu uveseliti prostor. Isecite oblike po sopstvenom ukusu (srca, zvezde, krugove). Budite kreativni na svoj način, bitno je da ovi oblici budu povezani i zajedno čine venac koji ćete okačiti o plafon ili duž zida. Izaberite boje i dezene koji će upotpuniti dekoraciju i privući pažnju.

Baloni su uvek odličan izbor kada je dekoracija u pitanju. Njima nije teško dekorisati prostor, asociraju na slavlje i veselje. Možete ih uklopiti u dekoraciju, staviti u većem ili manjem broju, sve zavisi od vaših želja.

Cvetni aranžmani su najčešće nosioci čitave dekoracije. Nešto što žene odmah primete, a naravno i pripadnici muškog pola koji su ponekad  veći poznavaoci cveća, jer ga često poklanjaju. Napravite svoje cvetne aranžmane koristeći sveže cveće, može biti i saksijsko. Vaze i saksije možete ukrasiti raznim trakama, a grančice i lišće koje možete dodati, daće poseban pečat ovoj dekoraciji.

Ukoliko ste ljubitelji sveća, možete stvoriti ambijent koji privlači pažnju. Sveće možete postaviti na svaki sto, one mogu biti različitih boja i veličina. Ako je vaš stil klasičniji i jednostavniji, onda bi stakleni držači za sveće bili odličan izbor. Možete ih rasporediti na stolove, ali mogu krasiti i police ili druga mesta gde će se savršeno uklopiti.

Osvetljenje je ono na šta uvek treba obratiti pažnju kada je proslava u pitanju. Rasveta je jako bitna za prostor. Sve zavisi od toga kakav efekat želite da postignete, ponekad je pametno dodati ukrasna svetla koja će biti sastavni deo dekoracije.

Uspomene su ono što ostaje posle svake proslave i dobre zabave. Osim onoga što ostane u sećanju, fotografije su najbolji način da se u nekom trenutku prisetimo svega. Pored onih koje nastaju spontano, volimo da pogledamo i one koje su uglavnom nastale na početku samog događaja kada su nam šminka i frizura još na mestu. Za stvaranje takvih uspomena, lepo je imati neki posebno ukrašen kutak. To može biti deo zida koji ćemo nameniti za fotografisanje i na njemu postaviti pozadinu i dekoraciju po ukusu.

Pobrinite se za adekvatno posluženje

Lepo je da vaši gosti uživaju u posluženju. Za ovo se možete pobrinuti sami ili prepustiti profesionalcima da vrhunski odrade svoj posao. Na svakom rođendanu posebno mesto zauzima rođendanska torta. Na njen izgled posebno se stavlja akcenat, bilo da je u pitanju dete koje ima svoje želje ili odrasli koji žele da izgled njihove rođendanske torte na neki način oslikava prethodnu godinu ili nešto za šta su posebno vezani u životu. Naravno, vodi se računa i o njenom ukusu, jer torta je ipak prva asocijacija na proslavu rođendana.

Kako napraviti nezaboravnu proslavu rođendana uz dobar muzički repertoar

Muzika ima moć da popravi raspoloženje i provod podigne na viši nivo. Nemojte zaboraviti da se prilikom planiranja proslave posvetite izboru muzičkog repertoara. Ako ste odlučili da sami napravite odabir muzike koju ćete puštati, uradite to na vreme i uzmite u obzir muzički ukus vaših zvanica. Ako je vaša odluka da toga dana ovu ulogu preuzmu profesionalci i angažujete muzičare, onda će vaša proslava rođendana biti za pamćenje. Ponuda je raznovrsna, bendovi za rođendane mogu biti u različitom sastavu instrumenata. Sve zavisi od vašeg ukusa i izbora muzike, repertoar birate, a svi koji žele da se lepo provedu, imaće priliku. Bendovi za proslave su popularni naročito kada rođendan proslavljaju mlađe generacije, kod proslave punoletstva, ali redovno i kod svih ostalih koji žele dobar provod na proslavi rođendana.

 Bilo da imate 6, 45 ili 67 godina, o njima ne treba mnogo razmišljati. Svaki rođendan je bitan i ne postoji bolji povod da okupite ljude koje volite i koji vole vas. Bitno je radovati se svakom danu života, pa i taj datum vašeg rođenja obeležiti na poseban način. Ponekad to može biti velika zabava za mnogo ljudi, a nekada odabran krug prijatelja i dobro raspoloženje.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here