Početna Porodica Saveti Kako odabrati originalan poklon za punoletstvo

Kako odabrati originalan poklon za punoletstvo

609
0

Trenutak  kada se iz detinjstva prelazi u svet odraslih oduvek je bio magičan za svakoga od nas. Napuniti 18 godina za nekoga znači završetak srednje škole i odlazak na fakultet, za nekog drugog početak poslovne karijere. U svakom slučaju, punoletstvo predstavlja ulazak u svet odraslih, koji ne samo da donosi brojne mogućnosti, već podrazumeva i veću odgovornost. 

Osamnaesti rođendan predstavlja prvu prekretnicu u životu, tako da je razumljivo što se proslavi ovog rođendana pridaje velika pažnja.  

Pored toga što je proslava punoletstva značajna za slavljenika i njegovu porodicu, značajna je i za sve zvanice. 

Dok slavljenik razmišlja kako napraviti nezaboravnu proslavu rođendana, zvanice razmišljaju kako odabrati originalan poklon za pamćenje. U nastavku teksta vam donosimo nekoliko zanimljivih ideja ukoliko ste u nedoumici oko izbora poklona za punoletstvo. 

Novo iskustvo kao idealan poklon

Ako želite da priredite iznenađenje za pamćenje, nećete pogrešiti ukoliko slavljeniku uplatite putovanje na neku neobičnu destinaciju koju želi da poseti. Dobra ideja za poklon je i karta za utakmicu omiljenog kluba ili karta za koncert omiljenog benda. Šta god da od ovoga da izaberete, budite sigurni da će to biti poklon za pamćenje. 

Sat sa ugraviranom posvetom ili vredan nakit

Ako želite da poklonite nešto što će slavljeniku ostati kao draga uspomena i što će uvek moći da ga podseti na proslavu punoletstva i ljude koji su mu uručili poklon, onda se definitivno odlučite za neki kvalitetniji sat na kome možete ugravirati posvetu sa datumom rođendana.  

Ovakva vrsta poklona je večna i predstavlja nešto klasično, što može da se nosi i svakodnevno i u posebnim prilikama, ali svakako nešto što će biti odličan dodatak i draga uspomena koja će uvek služiti kao trajan podsetnik na taj dan.

Pored ugraviranog sata, koji je pre svega odličan poklon za muški deo populacije, savršen poklon za 18. rođendan za devojke bi bio neki komad nakita sa posvetom. Srebrne ogrlice su nešto čime ćete obradovati svaku tinejdžerku. Uz to možete dodati narukvicu i minđuše od srebra. Čestitka i raskošni buket cveća su nešto što obavezno ide uz to.

Personalizovani poklon za punoletstvo 

Ukoliko vaš izbor bude neki personalizovani poklon, sigurno nećete pogrešiti. Danas postoje razne specijalizovane prodavnice personalizovanih poklona. Možete naručiti sliku sa likom slavljenika, personalizovanu pesmu ili personalni foto-album. Izbora je mnogo, a važno je da dobro poznajete želje i afinitete slavljenika. 

Tehnologija – da ili ne

U današnjem svetu savremene tehnologije svi osamnaestogodišnjaci su upoznati sa najnovijim uređajima.  Laptop je nešto čime ćete obradovati slavljenika, posebno ukoliko planira da upiše fakultet. Naravno, ne zaboravite kvalitetnu torbu uz ovaj vredan poklon.

U slučaju da znate za slavljenikovu strast prema fotografiji, onda je kamera pravi izbor i pritom uopšte ne morate da potrošite previše na profesionalni foto-aparat, za koji ipak treba određeni nivo veštine, već možete kupiti i obični digitalni aparat.  

Album sa fotografijama

Originalan i zanimljiv poklon koji ostaje za uspomenu celog života, jeste album sa vašim zajedničkim fotografijama. Izradite što više vaših zajedničkih fotografija i pored svake u albumu napišite posebnu posvetu. Ovaj poklon će zaista biti poseban, a nakon mnogo godina predstavljaće divnu uspomenu.

Tetovaža kao originalan poklon za punoletstvo

Još jedna od zanimljivih i originalnih ideja za osamnaesti rođendan i nešto što ostaje za ceo život jeste tetovaža. Naravno, podazumeva se da je osoba u tom fazonu i da je tetovaža bila njena dugogodišnja želja. Ukoliko ste sigurni da su slavljenikovi roditelji saglasni sa tom idejom i da nećete izazvati probleme, uplatite poklon vaučer za tetovažu. Ne samo da ćete oduševiti slavljenika, već će trajno 

imati uspomenu na vas.

Da li je novac originalan poklon

Novac je poslednja opcija kada birate poklon za osamnaesti rođendan, ali ipak se mnogi odlučuju upravo za to. To jeste najsigurnija opcija, ali ne baš i originalan poklon. Ipak, većina osoba najviše voli da dobije novac. U zavisnosti od toga koliko vam je bliska osoba koja slavi rođendan, izaberite sumu novca koju ćete izdvojiti. Potrudite se bar da stavite novac u lepu kovertu i da uz to napišete posvetu.

Nadamo se da smo vam bar malo pomogli prilokom odabira poklona za punoletstvo. Uz poklon za osamnaesti rođendan obavezno napišite čestitku u kojoj ćete izraziti sve svoje želje. Originalnije rešenje je svakako muzička čestitka sa zanimljivom melodijom. 

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here