Početna Škola Sastavi - teme Kako sam obradovala svoje roditelje – Pismeni sastav za osnovnu školu

Kako sam obradovala svoje roditelje – Pismeni sastav za osnovnu školu

4410
0

Primer pismenog sastava iz srpskog jezika na temu „Kako sam obradovala svoje roditelje“ za učenike osnovnih škola. Pismeni sastav koji je pred vama savršeno se uklapa u teme u kojima se opisuju odnosi u porodici.

Kako sam obradovala svoje roditelje

Svi volimo svoje mame i tate. Za svakog su svoji roditelji najbolji i najplemenitiji. Oni su naši najbolji prijatelji. Oni su naša podrška i pomoć, naš sigurni oslonac. Niko ne može da pruži tu iskrenu i bezuslovnu ljubav kao to dvoje nama dragih bića. Oni su uvek tu za nas i zato je važno da i mi budemo uvek tu za njih. Njihova ljubav nas prati kroz čitavo detinjstvo i kasnije u životu. Oni ne traže poklone za svoju ljubav niti bilo šta drugo. Svi drugi mogu da nas razočaraju i povrede, ali roditelji nikada. Možda nekada deluje da nam namerno uskraćuju slobodu i sreću, ali nije tako. Oni najviše od svih misle o našoj sreći i slobodi. Zbog toga su oni naše najsvetlije zvezde vodilje.

Naši roditelji su tu da nam pruže najlepše trenutke. Tu su i da nas uče i vaspitaju, da nam pomognu i da nas posavetuju. Postoji mnogo načina da roditeljima pokažemo ljubav. Oni su zaslužili da im dokažemo koliko su nam važni i koliko ih volimo. Svakoga dana imamo priliku da usrećimo i volimo naše roditelje. Onda kada se potrudimo da obradujemo naše mame i tate, tada znamo da smo im zasigurno pružili mnogo iskrene ljubavi. Oni to svakog trenutka rade za nas.

Moji roditelji su uvek uz mene. Tu su i kada grešim i kad sam srećna i kada sam tužana. Ja znam da su oni najsrećniji onda kada sam i ja srećana i ispunjena. Zbog toga se uvek trudim da budem nasmejana i vesela kad su u mojoj blizini.  Volim da ih nasmejem mojim šalama. Volim kada ih obradujem dobrim ocenama i kada vidim da im je važan moj uspeh. Znam da ih mogu usrećiti na mnogo načina. Uvek razmišljam šta je to što bi moglo da ih obraduje. Često smišljam najrazličitija iznenađenja. Ponekad hoću da im poklonim nešto, da im nešto napišem i tako ih obradujem.

Međutim, znam da će to njih samo na trenutak usrećiti. Biće zadovoljni i srećni tada, a već za nekoliko minuta će to zaboraviti. Zato se ne trudim da roditelje obradujem poklonima. Trudim se da ih obradujem lepim rečima, kulturnim ponašanjem i dobrim gestovima. Zato se trudim da budem poštena i iskrena i da ih ne lažem. Trudim se da ih uvek poštujem i poslušam, jer znam da mi žele najbolje. Svakog dana učinim neku lepu stvar za njih. Najviše volim kada vidim da su srećni i zadovoljni. To je za mene najbolji način da im pružim ljubav. Volim da ih zagrlim i poljubim i onda kad nemam razlog za to. I na taj način im dokazujem koliko ih volim.

Nedavno sam poželela da svoje roditelje obradujem nečim. Nisam imala na umu šta bi to moglo biti, ali sam želela da budu, zaista srećni. Tog dana je u školi bila organizovana priredba na kojoj su svi učenici mogli da učestvuju. Roditelji i drugi učenici su bili u publici i pružali su podršku. Na priredbi su se između ostalog čitali i učenički radovi, teme i pesmice. Ja sam za tu priliku napisala pesmu koju sam posvetila svojim roditeljima. Imala sam veliku tremu, ali sam se dugo pripremala. Mama i tata su bili u publici i bili su uzbuđeni kao i ja. Kada sam počela da čitam pesmu, osetila sam kako mi glas drhti. Bila sam toliko uzbuđna. Na tatinom licu sam videla iznenađenost, a na maminom čak i jednu suzu. Bila sam toliko srećna kada sam dobila aplauz i kada sam videla osmeh i sreću na licu meni najdražih osoba. Znala sam da se iskreno raduju.

Njihova sreća u meni je izazivala jake emocije. Na mom licu je bio široki osmeh i razmišljala sam da li je postojao lepši način da ih obradujem. Znala sam da će ovo zauvek pamtiti. Kasnije su me zagrlili i poljubili. Nisu mogli da opišu svoju sreću i oduševljenje. Naravno, moja namera je uspela. Razmišljala sam kako je lepo kada znam da sam učinila nešto prijatno za mamu i tatu. Posebna je sreća kada ih obradujem i uveselim.

Roditelji su najvažnije osobe svakog deteta. Znam da mi moji roditelji pružaju najveću ljubav i pažnju. Zbog toga želim da im ljubavlju uzvratim. Srećana sam onda kada vidim da sam i njih usrećila. To je način na koji ja pokazujem i uzvraćam ljubav. Moja ljubav prema njima se ne može izmeriti.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here