Početna Škola Sastavi - teme „Kako sam proveo zimski raspust“ – Pismeni sastav za osnovnu školu

„Kako sam proveo zimski raspust“ – Pismeni sastav za osnovnu školu

13324
6
zimski raspust bez snega

Primer pismenog sastava na temu „Kako sam proveo zimski raspust“ za učenike  6 i 7. razreda osnovne škole. Pismeni sastav koji je pred vama savršeno se uklapa u nekoliko tema, kao na primer „Moj zimski raspust“, „Zimski raspust bez snega“, zatim „Doživljaj sa zimskog raspusta“ i slične teme u kojima se opisuje zimski raspust.

Kako sam proveo zimski raspust

Polako su prolazili i poslednji dani mog zimskog raspusta. Ubrzo su me ponovo okružile školske klupe i moji drugari. Radujem se polasku u školu, ali mi pomalo nedostaje raspust. Dani su zaista brzo prošli. Kad se svega prisetim, ovaj zimski raspust je bio veoma lep i zanimljiv.

Zima je moje omiljeno godišnje doba. Obožavam zimske čarolije. Svakom novom zimskom raspustu se neopisivo radujem. To su dani uživanja na snegu, sankanja i grudvanja. Međutim, ovaj raspust nije tako izgledao. Nije bilo snega. Prošao je čitav raspust, a da ni jednu pahulju nisam ugledao. Iako ga uopšte nije bilo, dani su mi prolazili veoma zanimljivo. Pomalo sam bio tužan jer sneg nije ulepšao moj kraj. Potajno sam se nadao da će me bar nekog jutra probuditi snežno belilo, ali se to ipak nije dogodilo. Svako jutro bilo je prohladno i maglovito. Neka jutra su bila čak i sunčana. Samo pahulja nije bilo.

Međutim, to me nije sasvim rastužilo. Ipak sam uživao u svakom novom danu. Najlepši trenuci sa zimskog raspusta su mi bili novogodušnji i božićni praznici. Uživao sam kod kuće, sa svojom porodicom. Kitili smo novogodišnju jelku, i ukrasili čitavu kuću. Potrudili smo se da naš dom zablista u novom novogodišnjem ruhu. Zaista smo i uspeli u tome. Sve je bilo prelepo. Na sve strane su se nalazili raznobojni baloni, sijale su lampice. Sve je bilo kitnjasto i sjajno. Posle Nove godine, usledili su za mene najlepši praznici, Badnji dan i Božić. To su veoma posebni dani. U mojoj porodici su svi bili srećni i nasmejani. Svi smo beskrajno uživali. Nisam mogao da uživam na snegu, ali sam uživao u uzbudljivim prazničnim trenucima.

zimski raspust bez snega

Odlazak po Badnjak bio mi je najlepši događaj ovog raspusta. Tata, ja i brat smo rano ujutru otišli do obližnje šume. U šumi smo naišli na mnogo naših komšija koji su takođe sekli Badnjak. I moji drugovi su takođe bili tu. Bilo je prelepo vreme, dan je neočekivano bio pravi prolećni. Ispinili smo ga pričom, smehom, pesmom. Uživao sam u našim prelepim običajima. Dan je polako odmicao, a Badnjak uslonjen uz zid, krasio je moj dom.  Najviše volim Badnje veče. Tada se cela porodica okupi oko božićne trpeze. Na stolu je puno suvog voća, grožđa, šljiva i smokava.  Mene i moga brata najviše  raduje pogača, u kojoj je sakriven novčić. Pogaču smo okretali i lomili. Bio sam presrećan jer sam ja ove godine pronašao novčić. Božić je  sigurno moj najomiljeni praznik.

Zbog ovih prazničnih dana obožavam zimu i zimski raspust, bila ona sa snegom ili bez njega. Uvek sam uživao i radovao se svim božićnim običajima. Svi ti običaji su meni veoma zanimljivi. Iako je ove godine moj zimski raspust izgledao sasvim drugačije, ipak je bio lep.

Zimski raspust je brzo prošao, ali mi je ipak svaki dan bio poseban. Radujem se školi i druženju sa drugarima, ali će mi nedostajati i dani raspusta. Najlepše trenutke koje ću pamtiti sa ovog raspsuta jesu upravo praznici. Priprema tih praznika i iščekivanje, doneli su mi veliku sreću. Svaki dan je bio lep i zanimljiv za sebe, a zima nam uvek donese posebne novogodišnje i praznične čarolije, koje svi volimo.

6 KOMENTARI

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here