Početna Porodica Saveti Koji su idealni pokloni za polazak deteta u školu?

Koji su idealni pokloni za polazak deteta u školu?

7565
0

Polazak u školu jedan je od važnijih datuma u životu svakoga od nas. Nije samo prvak uzbuđen, već i roditelji, bliski prijatelji, kao i šira porodica. To je ujedno i prilika da dete dobije poklone i da novi početak krene na najbolji mogući način.

U nastavku teksta dajemo vam ideje čime da obradujete novog školarca, u želji da vam pomognemo da napravite pravi izbor.

#1 Vaučer za profesionalno fotografisanje i izradu slika

Posebni trenuci u životu, u kakav spada i polazak u školu, uspomene su kojih se i mnogo kasnije uglavnom rado sećamo, ali se dešava da usled oromnog  uzbuđenja zaboravimo da napravimo fotografije tog događaja.

Profesionalno fotografisanje je odlična ideja za poklon jer pruža mogućnost da se naprave zaista lepe i kvalitetne fotografije đaka prvaka, ali i zajedničke slike sa roditeljima i ostatkom porodice.

Kada je u pitanju usluga fotografisanja, uz koju ide i izrada fotografija Beograd ima odličan izbor fotografskih radnji kod kojih možete uplatiti ovakav paket i prirediti detetu i roditeljima iznenađenje kojeg će se rado sećati.

#2 Pribor za školu je nepogrešivo dobar poklon

 

Na početku, detetu treba sve, od olovaka i svesaka, ranca, do dodatne opreme za određene predmete, kakvi su npr. fizičko i likovno, zatim radnog stola i stolice i slično. Iako najveći deo pribora nabave roditelji u periodu pre polaska u školu, postoji ono što nikada nije na odmet.

Kecelja za likovno zanimljivog dezena, koju može koristiti i kod kuće kada se igra sa plastelinom ili nešto crta koristeći vodene bojice ili tempere, može biti odlična ideja, a tu su i pribor za crtanje, u koji spadaju navedene bojice, četkice, paleta za slikanje.

Takođe, flomasteri i drvene bojice su nešto što detetu često treba , zatim notes zabavnog dizajna (u kombinaciji sa neobičnom hemijskom) koji može poslužiti za zapisivanje detetovih dnevnih obaveza, memo tabla itd.

#3 Stona lampa – najbolji poklon za radni prostor deteta

Svima je poznato koliko je važno da dete ima adekvatno osvetljenje u prostoriji namenjenoj za učenje i obavljanje drugih školskih obaveza, kako ne bi došlo do oštećenja vida usled naprezanja očiju. Zato su kvalitetne stone lampe zanimljivog dizajna pravi poklon za polaznika u školu, ali i za sve druge uzraste školaraca.

#4 Praktične sitnice za školu – koristan poklon za školarca

Ono što takođe može biti praktičan poklon koji će dete rado upotrebiti jeste flašica za vodu sa omiljenim likovima iz crtanih filmova, kutije za pakovanje zdrave užine za školu, zatim privezak za ključeve.

Takođe, detetu možete uzeti i nešto od opreme za fizičko, ukoliko znate koju veličinu nosi – majicu ili trenerku, kao i nešto od igračaka što se može upotrebiti za časove fizičkog u školi, ali i za rekreaciju u slobodno vreme, na primer loptu, vijače i sl.

#5 Krupniji pokloni – da, u dogovoru sa roditeljima

Već smo pomenuli da je mnogo toga što treba obezbediti deci za polazak u školu, što zahteva da roditelji izdvoje određenu količinu novca i da planiraju te izatke. Ako ste im bliski, pa želite da im olakšate nabavku učetvujući u nekom većem poklonu, najbolje je da ih najpre konsultujete.

U suprotnom, može se dogoditi da im kupite nešto što su već nabavili, pa da iznenađenje ne uspe. Ranac, radni sto, radna stolica, police za knjige definitivno spadaju u krupnije izdatke, potrebno je da se uklope u ambijent stana i da odgovaraju ukusu roditelja i deteta. Zato je praktičnije da se posavetujete nego da kasnije menjate svoj poklon i slično.

Takođe, uzmite u obzir da se u mnogim prodavnicama mogu uplatiti vaučeri na određeni iznos, pa da dete za koje birate poklon izabere šta najviše želi uz pomoć roditelja.

#6 Personalizovani pokloni – darovi koji se najduže pamte

Deca se posebno odušeljavaju poklonima na kojima je ispisano njihovo ime i tekst koji se odnosi upravo na njih, bez obzira na to da li je reč o majici, šolji, pernici i drugim predmetima na kojima se može odštampati lična poruka.

Poznato je koliko deca vole slatkiše, a takođe i koliko se raduju neobičnim i zabavnim dekoracijama, zato je za njih idealan poklon i neki slatkiš koji sadrži lepo ispisanu poruku za njih, koja je pritom i jestiva.

Bogato filovane krofne ili torte sa čekićem, na kojima se mogu ispisati najlepše poruke za vašeg dragog đaka prvaka nesumnjivo će ga oduševiti, kao i verovatno sve u njegovom okruženju.

#7 Edukativne igre – pokloni za razvijanje vijuga i sticanje novih znanja na zanimljiv način

Igrice ovog tipa omogućiće detetu da u zanimljivom društvu neosetno usvaja nove informacije, obogaćuje fond reči, razvija logičko razmišljanje, stoga nema razloga da okevate kod izbora ovakvih poklona.

Treba jedino voditi računa kod odabira igrice o uzrastu kom je namenjena, kako ne bi bila prezahtevna za dete. To mogu biti igre po principu uradi sam, kvizovi prilagođeni znanjima deteta na tom nivou, zatim asocijacije, pazl sa motivima neke znamenite zgrade ili poznatog grada i sl.

Nadamo se da će vam predlozi za poklon pomoći da napravite najbolji izbor, a šta god da odaberete, sa sobom ponesite dobro raspoloženje i podelite uzbuđenje zbog novog početka sa vašim đakom prvakom!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here