Početna Konkursi Literarni konkursi Konkurs Književna nagrada “Slavko Jungić Jesej”

Konkurs Književna nagrada “Slavko Jungić Jesej”

1931
2

Konkurs otvoren do: 15. januara 2019. godine
Konkurs raspisuje: Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Čelinac, Narodna biblioteka “Ivo Andrić” i “Vinarija Jungić”

Opštinski odbor Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” Čelinac, Narodna biblioteka “Ivo Andrić” i “Vinarija Jungić” raspisuju tradicionalni, 7. po redu, KONKURS za dodjelu Književne nagrade “Slavko Jungić Jesej”

Opšti uslovi konkursa

Pravo učešća na konkursu imaju autori mlađi od 30 godina koji stvaraju na srpskom jeziku, bez obzira na državlјanstvo i mjesto stanovanja. Jedan autor može poslati najviše jedan neobjavlјeni prozni rad (priču, esej, putopis…) dužine do 120 redova ili pet pjesama. Radovi se potpisuju šifrom, a rješenje šifre, kraću biografiju i kontakt podatke (poštanska i elektronska adresa, broj telefona) autori treba da dostave u posebnom kovertu, koji se zajedno sa kovertom u kome se nalazi rad šalјe kao jedna pošilјka.

Radove slati u tri odštampana primjerka i na CD na adresu:

SPKD “Prosvjeta”
Opštinski odbor Čelinac
Ul. Vojvode Mišića 19 (Biblioteka)
78240 Čelinac

Najbolјi rad biće nagrađen unikatnom diplomom i honorarom od 300 KM, a još tri rada će se otkupiti i biće nagrađeni diplomom i honorarom od po 50 KM. Nagrađeni radovi biće obajvlјeni u “Čelinačkim novinama”.

Utemelјivači zadržavaju pravo da na prijedlog žirija ne dodijele prvu nagradu ukoliko budu nezadovolјni kvalitetom pristiglih radova ili povećaju broj otkuplјenih radova.

Nagrade će se dodijeliti na književnom susretu na Trifundan (14. februara) u Konobi “Vinarije Jungić” (Markovac, Čelinac), a prisustvo nagrađenih autora je obavezno u smislu preuzimanja nagrada.

Detalјne informacije mogu se dobiti putem imejl adrese:

celinacke@gmail.com ili
bibliotekacelinac@blic.net.

Utemelјivači Književne nagrade „Slavko Jungić Jesej“ raspisuju i KONKURS za pjesmu ili kratku priču o vinu i vinogradarstvu.

U ovoj kategoriji nema ograničenja ni za starost autora ni za broj nagrada. Naime, vinom će se nagraditi svaki dobar rad, a pravo učešća imaju svi autori koji na gore dostavlјenu adresu i do 15. januara 2019. godine dostave svoje radove.

Prethodni članakTatine oči – Belma Husović (srednja škola)
Sledeći članakKašika – Antonije Isaković (prepričano)

2 KOMENTARI

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here