Početna Konkursi Likovni konkursi Konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova na temu: „Podržimo dojenje”

Konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova na temu: „Podržimo dojenje”

3276
0
dojenje

Konkurs otvoren do: 22. septembra 2017. godine.

Konkurs raspisuje: Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” – Centar za promociju zdravlja – mreža instituta/zavoda za javno zdravlje u Republici Srbiji

Institut za javno zdravlje Srbije „dr Milan Jovanović Batut” – Centar za promociju zdravlja – mreža instituta/zavoda za javno zdravlje u Republici Srbiji raspisali su konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova na temu: – „Podržimo dojenje”.

Konkurs je deo kampanje Svetska nedelja dojenja i Nacionalne nedelje promocije dojenja i namenjen je deci predškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji. Cilj konkursa je da se podstakne zdravstvenovaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu podrške dojenju kao najoptimalnijem načinu ishrane novorođenčadi i odojčadi.

Opšti uslovi konkursa

Po tri najbolja likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolja literarna i likovna rada u kategoriji učenika – uzrast I–IV razred osnovne škole i V–VIII razred osnovne škole, predškolske ustanove i škole mogu da dostave okružnom zavodu/institutu za javno zdravlje, Centru za promociju zdravlja, sa naznakom  „Za konkurs – Svetska nedelja dojenja” najkasnije do petka, 22. septembra 2017. godine. Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, u formatu bloka broj 5.

Najbolji likovni i literarni radovi biće izabrani na nivou okruga, a zatim ih okružni zavodi/instituti za javno zdravlje dostavljaju Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”’ do 29. septembra 2017. godine kako bi se proglasio i promovisao najbolji dečiji rad na temu Kampanje koji će biti štampan u vidu postera tokom 2018. godine i distribuiran u domove zdravlja.

Konkurs nije nagradnog karaktera (iako u skladu sa mogućnostima mogu biti obezbeđene nagrade na okružnom nivou), već se kroz izbor i promociju najboljih dečijih radova podstiče zdravstvenovaspitni rad koji prati izradu radova. Najbolji radovi biće izabrani i promovisani na okružnom nivou. Najbolji radovi na nacionalnom nivou biće postavljeni na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije. Radovi se ne vraćaju već će biti korišćeni za dizajn i štampanje zdravstveno-promotivnog materijala u cilju kontinuirane promocije dojenja.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here