Početna Konkursi Likovni konkursi Konkurs „Za mene više dilema ne postoji, od energije su najbolјi obnovlјivi...

Konkurs „Za mene više dilema ne postoji, od energije su najbolјi obnovlјivi izvori“

571
0

Konkurs otvoren do: 24. septembra 2019 godine
Konkurs raspisuje: NVO „Oaza znanja“

NVO „Oaza znanja“ za promociju prirodnih nauka i književnosti raspisuje međunarodni konkurs pod nazivom: „Za mene više dilema ne postoji, od energije su najbolјi obnovlјivi izvori“.

Kao što znamo sve što nas okružuje zasniva se na korišćenju energije, ali energije nema u izobilјu! Počele su se javlјati energetske krize i zato se insistira na štednji energije i mogućnosti korišćenja obnovlјivih izvora energije. Mi ovim konkursom želimo promovisati i podsticati korišćenje obnovlјivih izvora energije.

Konkurs je namijenjen osnovcima, srednjoškolcima i njihovim nastavnicima kao i svima koji na neki način žele promovisati obnovlјive izvore energije.

Teme konkursa

 1. Sunce, voda, vjetar kao izvori energije budućnosti.
  2. Štednja energije.

Učesnici mogu slati radove u nekoliko kategorija:

 1. Literarni radovi: esej, referat, pjesma, priča… Radove pisati isklјučivo u vord dokumentu (u obliku „rad.doc“ ili „rad.docx“). Radove ne šalјite u PDF ili u nekom drugom formatu.
 2. Likovni radovi: Dajte mašti na volјu i nacrtajte nešto na temu obnovlјivih izvora energije; fotografiju Vašeg rada poslati na mail, a ukoliko budete izabrani isti rad Vam možemo tražiti da nam ga pošalјete ili donesete, sve u dogovoru sa Vama.
 3. Kompjuterski crteži: Kreirajte radove na date teme i pošalјite u jpg ili png formatu na mail.
 4. Makete i modeli: Kreirajte model vetrenjače, solarnog polјa, eko sela, eko grada, kuće škole, sunca, potoka, kapi vode…. Fotografiju urađene makete ili modela pošalјite nam na mail. Ukoliko budete izabrani isti rad Vam možemo tražiti za prezentaciju sve u dogovoru sa Vama.
 5. Posteri, pano radovi, interaktivne knjige, flajere, brošure: Kreirati po vašoj volјi i želјi na zadate teme i poslatu u obliku .pdf, .jpeg ili fotografiju postera, panoa ili knjige pošalјite nam na mail.
 6. Nastavničke aktivnosti: Dragi nastavnici pošalјite nam vaše prezentacije, radionice, produkte sa časova… na mejl. Formati za slanje mogu biti .doc, .docx, .ppt, .pdf, link.

Prepozicije slanja u svim kategorijama:

Kao što je naznačeno u kategorijama određeni format rada poslati u prilogu, a u tekstu mejla napisati sledeće:

 • Tema rada:
 • Kategorija:
 • Autor rada:
 • Škola koju autor pohađa / u kojoj autor radi:
 • Mjesto i država autora:
 • Ime mentor (ukoliko je rad rađen pod mentorstvom):
 • Kratak opis poslatog priloga:
 • Mejl na kojem možete slati radove i dobiti razne informacije je oazaekoradova@gmail.com

Samim slanjem radova na naš konkurs prihvatate uslove konkursa:

Organizacija ima pravo da izabere radove koji su po komisiji najbolјi, uz dogovor sa Vama može da mijenja vaše radove, koristi Vaše radove za javno predstavlјanje.

Izabrani radovi biće objavlјeni u jedinstvenom zborniku radova.

Autori izabranih radova i njihovi mentori (ukoliko rade pod mentorstvom) imaju pravo da dobiju zahvalnice za učešće i daju predloge za kreiranje zbornika i prezentovanje na manifestaciji.

Kraj konkursa je 24. septembra 2019, a rezultati istog će biti objavlјeni do 27. septembra 2019.

Izvor: Oaza znanja

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here