Početna Konkursi Likovni konkursi Konkurs za osnovne škole na temu “Naš heroj koji je hrabar kao...

Konkurs za osnovne škole na temu “Naš heroj koji je hrabar kao Ferdinand je…”

3297
0

Konkurs otvoren: od 4. do 24. decembra 2017. godine
Konkurs raspisuje: MegaCom Film i Laguna

Povodom izlaska animiranog filma „Ferdinand“, MegaCom Film zajedno sa izdavačkom kućom Laguna raspisuje multimedijalni konkurs za osnovne škole pod nazivom „Naš heroj koji je hrabar kao Ferdinand je…“.

Opšti uslovi konkursa

Rad treba da se odnosi na jednu osobu iz odelјenja za koju većina učenika misli da je zbog nečega ispala hrabra. To mogu biti i manje stvari – na primer situacija u kojoj se predsednik vaše odelјenske zajednice izborio da dobijete novu školsku tablu, ili situacija u kojoj su vaš drug ili drugarica prevazišli mnogo veće probleme i vi ste zbog toga bili ponosni na njih.

Rad može da bude multimedijalan – priča može biti ispričana u formi teksta (sastava) na kome svi mogu da intervenišu (svako dopiše pasus), može da bude pesma, crtež, kolaž, a može biti i u video formatu, poput neke priče koju bi svi ispričali. Bitno je da celo odelјenje učestvuje i da to bude jedan zajednički rad na koji će svi biti ponosni.

Radove možete poslati do 24. decembra na adresu Marka Oreškovića 1, 11000 Beograd (naslov FERDINAND KONKURS) ili na mail adresu  ferdinand@mcf.rs, a nakon toga, kreativni žiri MCF-a će odabrati pobednike konkursa koji će biti proglašeni na facebook stranici MegaCom Filma.

Nagrade

Biće dodelјene 3 nagrade:

  1. mesto dobija knjige izdavačke kuće Laguna za celo odelјenje
    2. mesto dobija bioskopske ulaznice za film „Ferdinand“ za celo odelјenje
    3. mesto dobija poklon Dexy Co vaučer u iznosu od 6.000 dinara

O Ferdinandu

„Ferdinand“ je film koji govori o hrabrosti, prijatelјstvu i lјubavi. To je priča o biku koji nije želeo da se bori u koridi – on je hteo se druži sa svojom drugaricom Ninom, uživa u druženju sa ostalim stanovnicima farme i miriše cveće. Nažalost, nakon jednog nesporazuma, lјudi su ga doživeli kao razuzdanu zver i Ferdinanda zaroblјavaju i odvode od kuće. Odlučan da se vrati svojoj porodici, on okuplјa tim krajnjih suprotnosti i kreće u neverovatnu avanturu. Priča o Ferdinandu dokazuje da predrasude ne smeju da postoje i da ne treba da sudimo nekom biku po njegovom izgledu. Priča o najpozantijem biku pretpremijerno će biti prikazana 14. decembra u bioskopima Cineplexx, CineStar, Cine Grand, Vilin grad, Roda Cineplex i Fontana, dok će od 21. decembra „Ferdinand“ početi da se prikazuje u bioskopima širom Srbije.

Sve dodatne informacije o konkursu možete saznati putem telefona 011/7821113 ili putem mail adrese  ferdinand@mcf.rs.

Prethodni članakČudesni životinjski svet – Zanimljivosti o delfinima
Sledeći članakDeformiteti kičme kod dece – šta je skolioza i kifoza, njihova prevencija i lečenje

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here