Početna Konkursi Literarni konkursi Literarni konkurs za osnovce “Miris dunje na ormaru”

Literarni konkurs za osnovce “Miris dunje na ormaru”

4005
0

I dok se polako sumiraju rezultati i naš žiri vredno radi,  (a verujte nije im ni malo lako, jer pristigao je velik broj izuzetno kvalitetnih radova), mi koristimo priliku da vam se zahvalimo na dosadašnjoj saradnji i pozovemo vas da nam i dalje šaljete svoje radove. Kao što smo ranije najavili od ovog meseca možete pisati na zadatu temu i isključivo ti radovi će se uzimati u obzir za nagradni konkurs.

Konkurs otvoren do: 31. oktobra 2018. godine do ponoći
Konkurs raspisuje: Sajt MojeDete

Čast da prva predloži temu za mesec oktobar pripala je vrsnom pedagogu, nekom ko stvara za decu i sa decom, učiteljici Milanki Berković. Tema za oktobar je “MIRIS DUNJE NA ORMARU”.  Sa nestrpljenjem očekujemo vaše radove.

Naravno, osim pesama i pismenih sastava na zadatu temu i dalje možete slati radove druge sadržine a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objavljivati u okviru kategorije DECA ZA DECU kao što smo to i do sada radili.

Opšti uslovi konkursa

Pravo učešća imaju sva deca – učenici osnovnih škola iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Radovi će biti podeljeni u dve uzrasne kategorije od I do IV razreda i od V do VIII razreda. Svaki rad treba da sadrži ime, prezime, uzrast kao i ime mentora (to može biti roditelj, učitelj ili nastavnik), kao i njegovu saglasnost da isti bude objavljen. Naša preporuka bi bila da koristite Times New Roman font 12, ali nije greška ukoliko izberete i neki drugi font. Možete nam slati vaše radove u formi poezije ili proze.

Jedan učenik može poslati najviše jedan rad u prozi i jednu pesmu.

Svi pristigli literarni radovi moraju biti autorska dela (ne smeju biti preuzeti sa interneta ili nekog drugog izvora).

Rok za dostavljanje radova je: 31. oktobar 2018. godine do ponoći.

Neblagovremene radove nećemo uzimati u obzir, a radove kojima nedostaje potpisana Saglasnost nećemo publikovati.

Nagrade

Najbolje u kategorijama nagradićemo školskim priborom, pohvalnicama i knjigama koje će u ovu svrhu darivati Kreativni centar.

Žiri će dodeliti: prvu, drugu i treću nagradu za pesmu, i prvu, drugu i treću nagradu za rad u prozi.

Slanje literarnih radova

Svoje radove nam šaljite na e-mail kreativci@mojedete.info sa naznakom “ZA KONKURS MIRIS DUNJE NA ORMARU “, a mi ćemo ih sa zadovoljstvom objaviti.

Na ovom linku možete preuzeti Saglasnost koja mora biti potpisana, skenirana i poslata na e-mail kreativci@mojedete.info zajedno sa literarnim radom.

Srdačno, vaš admin tim

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here