Početna Porodica Deca za decu Ljubav u parku – Marija Bulaić (4. razred)

Ljubav u parku – Marija Bulaić (4. razred)

1167
0
Marija Bulaić - Drvo i klupa

Pesmu pod nazivom “Ljubav u parku” napisala je Marija Bulaić učenica 4. razreda osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Bačke Palenke. Za ovaj rad Marija je nagrađena 1. mestom na našem konkursu pod nazivom “Podeli dar”. Literarni konkurs “Podeli dar” je konkurs za dečje radove na slobodnu temu i aktuelan je čitave godine. Ovaj rad je osvojio 1. mesto u kategoriji nižih osnovaca.

Ljubav u parku

U jednom malom gradu lјudi su napravili park. Posadili su mlado drvo i pored njega postavili klupu. Svakog dana park je posećivalo puno lјudi. A, po lošem vremenu, samo bi slučajni prolaznici protrčali kroz njega. Na klupi su sedeli različiti lјudi i uživali u hladu mladog drveta.  Noću bi drvo i klupa pričali o događajima preko dana.

Tako je jednog vrelog dana na klupu seo stari par. Baka se požalila da je bole leđa, a deda je rekao da mu je jako vruće. Drvo se ispružilo koliko god je moglo da deki napravi što veći hlad. Klupa je bila zadovolјna što je baki pomogla da odmori svoja stara leđa. Stari par je polako otišao dalјe.

Ubrzo, došao je dečak i popeo se na drvo. Hvatao se za njegove grane i lomio ih. Klupa je bila tužna. Mama je pozvala dečaka da krene kući i drvo je odahnulo.

Te noći, drvo i klupa su razgovarali. Klupa je pitala drvo da li ga je bolelo kada mu je dečak lomio grane. Drvo je na to reklo: „Da, bolelo me je, ali mi je bilo lakše što si ti pored mene. Bolelo bi me mnogo više da sam bio sam.“ Klupa je rekla: „Da li se sećaš one bake i deke?“ „Da“, reklo je drvo, „bili su oni jedan star i srećan par.“ Klupa je na to odgovorila: „Volela bih da i nas dvoje ostarimo zajedno.“

Godinama su tako pričali noću. Jedno drugom su se poveravali, delili tajne, smejali se, tugovali. Postali su najbolјi prijatelјi. Iz prijatelјstva se razvila lјubav. Nјihova lјubav bila je jaka.

Drvo i klupa su najviše uživali u društvu porodica. Deca bi trčkarala oko njih, a roditelјi bi sedeli i gledali svoju decu nežno i sa osmesima. Tada bi drvo i klupa bili najsrećniji zato što bi u njima videli lјubav.

Jednog jutra, kada su drvo i klupa već bili stari, došao je zalјublјeni mladi par. Nјihovu lјubav hteli su da pokažu tako što su urezali srce u stablo. Svoja imena napisali su na klupu.

Posle njihovog odlaska, drvo i klupa su uzdahnuli. Bilo im je drago zbog lјubavi mladog para, ali im je bilo žao što su je ovako pokazali.

Ljubav je najveće blago koje možete imati, zato je čuvajte i nemojte zbog nje da povređujete druge.

Marija Bulaić  IV 5
OŠ „Vuk Karadžić“
Bačka Palanka
učitelјica: Bilјana Šijakov

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here