Početna Porodica Deca za decu Male pahulјe su se radovale dečjim osmesima – Sara Krtinić (4. razred)

Male pahulјe su se radovale dečjim osmesima – Sara Krtinić (4. razred)

5376
0

Sara Krtinić je učenica 4. razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Zmajeva. Ona nam se u okviru dečjeg literarnog konkursa „Moja savršena zima“ predstavila pričom “Male pahulјe su se radovale dečjim osmesima”. U okviru ovog konkursa bilo je svega nekoliko pohvaljenih radova, a ovaj rad je jedan od njih. Uživajte!

Male pahulјe su se radovale dečjim osmesima

Osvanulo je sunčano, snežno jutro. Pogledala sam kroz prozor. Videla sam kako pahulјe veselo padaju. Lebdele su i plesale najlepšu igru. Brzo sam se obukla i izletela napolјe. Već je napadalo dosta snega.

Na ulici sam ugledala svoju veselu družinu. Moje drugare! Svi su bili jako srećni. Smeh i vriska su se čuli sa svih strana. Mislim da mi nismo bili jedina vesela družina? Što se smeh više čuo, pahulјe su sve više i više padale…

Pravili smo Sneška, lepog i velikog. Sve je imao: kapu, šal i šargarepu, …

Toliko je bio lep da je svako ko je prolazio rekao: „Bravo deco!“ Veselo smo skakutali  i  družili se sa novim drugaricama koje su padale po nama. Bilo je baš zabavno!

Zatim smo se sankali na smenu. Koliko puta smo samo pali! Neko namerno, a neko nije bio snalažlјiv na snegu. Mame su nas pozvale na ručak. Pozdravili smo se i svako je otrčao u topli dom.

Zamolila sam pahulјe da ne prestaju da padaju, ali neka se i one malo odmore dok ručamo. Kada ručamo opet ćemo se družiti. Mi ćemo uživati na snegu, a one će vejati, vejati,…

Sara Krtinić IV1
OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Zmajevo
Mentor: Slađana Tolanov

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here