Početna Porodica Deca za decu Moja seka – moj dar – Vuk Petković (2. razred)

Moja seka – moj dar – Vuk Petković (2. razred)

1520
0

Pričom “Moja seka –  moj dar” Vuk Petković  učenik Osnovne škole ”Dimitrije Todorović Kaplar” iz Knjaževca osvojio je 3. mesto na našem konkursu pod nazivom „Podeli dar“. Literarni konkurs „Podeli dar“ je konkurs za dečje radove na slobodnu temu i aktuelan je čitave godine. Svakog  1. u mesecu pravimo presek i biramo najbolje. Ovaj rad je osvojio 3. mesto u kategoriji mlađih osnovaca. Čestitke Vuku.

Moja seka –  moj dar

U mom detinjstvu ima puno dragih ličnosti ali želim da vam pišem o onoj koju najviše volim, o svojoj sestri Sari.

Ona ima trinaest godina. Ima smeđu kosu, braon oči,  srednjeg je rasta. Ona ne voli da nosi halјine, već pantalone, trenerke i helanke.

Najviše voli da se igra sa loptom. Imamo lopte u raznim bojama i često se dobacujemo. Sara je tad mnogo srećna. Leti zajedno vozimo bicikle i često idemo na bazen da plivamo. Takođe mnogo voli da sluša muziku. Pored nje sam naučio sve dečje ali i zabavne pesme.

Moja seka ne može da hoda. Takva je od rođenja. Kad sa mamom i tatom idemo u šetnju nju vozimo u kolicima. Ona mora svaki dan da vežba . Kad hoda na traci za hodanje ja navijam za nju i dajem joj aplauz.

Meni je žao što moja seka ne može da hoda kao sva druga deca. Ali je ona  uporna  i  puno  se trudi  dok  vežba.  Ja je  zbog  toga mnogo  poštujem  i volim . A mama mi kaže daje ona moj dar, jel koliko imam strplјenja i lјubavi prema njoj, još više ću poštovati druge lјude u životu.

Vuk Petković – II4
OŠ „Dimitrije Todorović Kaplar“ Knjaževac
Učitelјica: Mirjana Radovanović

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here