Početna Škola Sastavi - teme „Moja sestra“ – pismeni sastav iz srpskog jezika o sestri

„Moja sestra“ – pismeni sastav iz srpskog jezika o sestri

10881
7
moja sestra
foto: pixabay.com

Primer pismenog sastava iz srpskog jezika na temu „Moja sestra“ za učenike 7 i 8. razreda osnovne škole. Ovaj pismeni sastav, se savršeno uklapa u nekoliko tema kao na primer “Moja draga osoba” ili “Moja omiljena ličnost” i slične teme u kojima se opisuju osobine ljudi.

Moja sestra

Osoba koja mi je mnogo draga i koju neizmerno volim, jeste moja sestra. Pored roditelja koji su mi veliki prijatelji, sestru smatram najvećim i najiskrenijim prijateljem. Sestra je posebna osoba u mom životu. Zauzima važno i nezamenljivo mesto. Ljubav prema njoj je velika i veoma iskrena.

Moja sestra se zove Andrea i ima 11 godina. Visoka je i ima dugu smeđu kosu, sa gustim kovrčama. Ima krupne braon oči koje sijaju dobrotom. Ona je moja mlađa sestra i neko ko je ulepšao moje detinjstvo. Veoma lepa. Međutim, pored toga što je lepa spolja, Andrea je isto tako lepa i iznutra. Vrlo je plemenita i dobra osoba. Ima mnogo vrlina koje ja mnogo volim kod  nje. Iskrena je i razumna, a ume da bude velika podrška i oslonac. Uvek je dobronamerna i pažljiva. Ona je moj iskreni prijatelj. Uvek kaže ono što misli i trudi se da mi pomogne u svakoj situaciji. Kad sam tužna, tu je da podeli tugu sa mnom. Tu je da me uteši i usreći. A kad sam ja srećna, ona je još srećnija. Zato su njena osećanja i ljubav potpuno iskrena.

Uvek me lako nasmeje, zato što ima žanimljive i smešne priče. Uvek je puna nekih novih ideja i sa njom nikada nije dosadno. U svakom trenutku je tu za mene. Ume da mi pruži podršku i da veruje u mene. Zato šta god da radim, važno mi je njeno prisustvo i pomoć. Ona zna koliko mi znače njene reči i zato se trudi da uvek budu prave. Čak i kada nekada pogrešim uvek čujem njenu kritiku. Ali ja znam da je ta kritika sasvim  iskrena i dobronamerna. Uvek mi pomogne da pronađemo pravo rešenje. Moja sestra je neko ko je uvek tu za mene. Zato se trudim da joj uvek uzvratim istom merom.

Naša ljubav je velika i iskrena. Zato se i ja rastužim kad vidim da je tužna. Kad je uplakana ja joj brišem suze i vratim osmeh na lice. Kad joj je potebna pomoć, ja sam uvek tu. Međutim, od svega najviše volim kada vidim da je ona nasmejana i srećna. Volim kada iz njenih očiju izlazi sjaj i kad se iskreno raduje. To je nešto najlepše što me usreći kod nje. Ja takođe znam da i ona sve to oseća i da je sasvim iskrena.

Ponekad se desi i da se posvađamo. Nekada se naljutimo jedna na drugu bez razloga. Umemo da ponekad rastužimo jedna drugu. Međutim, to brzo prođe. Uvek shvatimo da nijedna svađan za nas ne može da traje dugo. To je zato što smo potrebne jedna drugoj. To je zato što volimo da budemo jedna sa drugom. Jednostavno, naši trenuci i ljubav su mnogo važniji od svih nesuglasica. Sem toga, to su uvek neke besmislene svađe, pa zato i traju tako kratko. Važno nam je da se na kraju izvinimo jedna drugoj i pomirimo. Zato se trudimo da se uvek lepo slažemo i da izbegavamo svađe i ljutnje.

Moje detinjstvo zauvek je ulepšano njenim prisustvom. Bezbroj je uspomena koje nas dve imamo. Najviše od svega smo volele naše igre i šale. Kao male umele smo da čitav dan provedemo igrajući se i da nam nikada ne bude dosta. Nama je dan uvek brzo prolazio i nestrpljivo smo iščekivale novi. Od svih naših uspomena, najviše su mi dragi naši proslavljani rođendani, novogodišnji i božićni praznici. Za rođendane smo jedna dugoj pravile lepe poklone i iznenađenja. I danas se trudimo da nekim jedinstvnim poklonom ulepšamo te dane. Naše uspomene su brojne i veoma zanimljive. Mi ih uvek rado prepričavamo i smejemo se. Pamtimo i prisećamo se čak nekih uspomena iz najranijeg detinjstva. Međutim, najviše volimo kada nam mama ili tata to prepričavaju. Mnogo je lepih i smešnih događaja i stvari koje smo zajedno doživljavale sestra i ja.

Pored svih osoba, ona je neko ko je bio uvek i svuda sa mnom. Zato je to vreme za nas posebno. Tako je i danas. Ne mogu da zamislim dan bez njenog osmeha, bez njene šale i priče. Sada najviše volimo trenutke kada pričamo, kad se šalimo, kad jedna drugu razumemo. Ja često znam šta ona misli i oseća iako mi to ona ne kaže. To je zato što mnogo vremena provodimo zajedno i zato što smo toliko bliske.

Moja sestra je moj pravi i iskreni prijatelj. Ona je moj oslonac i podrška. Vreme sa njom je nešto najlepše za mene. Sestra je neko veoma poseban i zato se ljubav prema njoj ne može izmeriti.

7 KOMENTARI

    • Super sastav jako je dobar,prelepo si to napisao/la vidi se da si se mnogo potrudio/la meni se jako sviđa pretpostavljam i ostalim.Predobro nemam više ništa reći nema nikakve zamerke.👏

  1. Zaista lep sastav, posto bi neko verovatno rekao da nesto fali ja se ne slazem sa njim. OVO JE JEDAN ODLICAN SASTAV!!!!!!!!!!!!!!!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here