Početna Porodica Deca za decu More – Tijana Našpalić – 4. razred

More – Tijana Našpalić – 4. razred

2050
0

Evo još jednog rada u okviru rubrike „Deca za decu“ ovog puta se radi o kratkoj priči talentovane Tijane Našpalić iz Kikinde učenice 4 razreda O.Š.” Jovan Popović” u Kikindi. Tijana hvala ti što deliš svoj dar sa nama!

More

Sedim na žutom peškiriću, na pesku zlatno – smeđe boje, čiji kristali svetlucaju na toplom, jasnom suncu. Palma, tako visoka sa raskošnim, bogatim granama pravi mi hlad. Posmatram more, koje se čini kao da je beskrajno i da se negde daleko stapa sa nebom i bivaju jedno. Ono je prelepo u njemu su se stopile sve nijanse plave boje. Duva blag i prijatan vetar, miluje mi lice i kosu, stvara talase, koji prave opuštajuću melodiju. Čuju se i galebovi, koji lete čistim nebom bez i jednog oblačka. Ustala sam i prošetala do mora, pesak mi je ulazio među prste, tako je vruć, sad je već i mokar, moji otisci ostaju u njemu, ali će ih ubrzo more izbrisati kao da nikada nisu ni postojali. Voda je prijatna za brčkanje. Plivam i uzivam. Tako sveža odlazim na svoj peškir i nastavlјam da posmatram more.

Kratka biografija

Našpalić Tijana, rođena 10.12.2008. (10g.), u Kikindi. Pohađa 4. razred O.Š.” Jovan Popović” u Kikindi. Više puta nagrađivana za poeziju i prozu, kao i za likovne aktivnosti. Još nema izdato samostalno delo.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here