Početna Zabava Slobodno vreme Najbolje evropske destinacije za letovanje sa decom

Najbolje evropske destinacije za letovanje sa decom

2451
0

Bilo da ste novi u roditeljstvu ili imate višegodišnje iskustvo sa svojim mališanima, sigurni smo da planiranje letovanja sa njima može biti zahtevno. Kada smo sami ili sa prijateljima, mnogo je lakše organizovati putovanje, spakujete stvari i idete gde god vas želja ponese. Međutim, ukoliko imate malu decu, čitav proces postaje komplikovaniji. Morate da mislite na potrebe svoje dece, da pronađete mesta na kojima će biti zanimljivih aktivnosti za njih, ali i prostor na kom ćete i sami uživati. Stoga smo za vas sastavili listu najboljih evropskih destinacija koje možete posetiti tokom letnjih meseci sa svojim mališanima.

Letovanje na Peloponezu – morski odmor i uživanje u antičkoj istoriji

Letovanje u Grčkoj ne mora uvek da podrazumeva samo Paraliju i severni deo zemlje. Drugi njeni delovi jednako su primamljivi, a mi vam najtoplije preporučujemo jug zemlje i letovalište Lutraki. Letovanje Lutraki sjajan je izbor za sve generacije. Ovaj morski biser poznat je po izuzetno prijatnoj klimi, uređenim plažama, a ono što ga izdvaja od drugih jeste obilje kulturno-istorijskog nasleđa, koje se nalazi u njegovoj blizini. Oduševiće vas sadržaji Mikene i Epidaurusa – simbola antičke Grčke.

Upotpunite odmor u Lutrakiju lepotama Atine

Glavni grad Grčke udaljen je samo 80 kilometara od Lutrakija. Deca su često veliki ljubitelji dve stvari – mitologije i dinosaurusa. Iako je dinosauruse danas, nažalost, nemoguće sresti, uvek ih možete odvesti u kolevku grčke mitologije. Pa čak iako do sada nisu imala prilike da se susretnu sa njom, sigurni smo da bi zanimljive priče o grčkim bogovima bile interesantne za njih. Zajedno sa svojim najmlađima možete uživati u obilasku Akropolisa i Agore, ne samo da će se zabaviti, već će naučiti i nešto novo o kulturi ove predivne zemlje. Pored obilazaka muzeja na otvorenom gde će se vaša deca osećati slobodno, možete poći i u obilazak grada takozvanim Happy Train-om. U pitanju je vozić koji će vas povesti na 40-minutni obilazak grada. Nakon toga možete uživati na plažama koje su family friendly, sa vodom koja je odgovarajuće dubine za decu.

Ljoret de Mar – katalonski biser

Španija je generalno jedno od omiljenih letovališta mnogih turista, međutim Ljoret de Mar izdvaja se kao idealno mesto za letovanje sa porodicom. Od sunčanih plaža, preko predivne prirode, pa sve do zabavnih parkova, letovanje Ljoret de Mar ima sve za vas. Svoje letovanje možete da započnete na plaži Ljoret, koja je ujedno i glavna u ovom letovalištu. Na njoj vaša deca će moći da upoznaju dosta svojih vršnjaka, a i vi da uživate u toplom moru i druženju sa drugim roditeljima. Ukoliko, ipak, želite da posetite plažu na kojoj ima manje posetilaca, možete prošetati do Fenals plaže. Možete izabrati da li ćete dan provesti u predivnoj botaničkoj bašti Svete Klotilde ili jednostavno šetajući kroz planinske predele koje Ljoret de Mar poseduje. Još jedna od prednosti ovog letovališta je ta što vrlo jednostavno i brzo možete otići i do Barselone, pa na taj način zaokružiti vaše putovanje.

Sicilija – gastronomski raj za mališane i odrasle

Sicilija je italijansko ostrvo nadaleko poznato po svojim lepotama. Predstavlja jednu od italijanskih gastronomnskih prestonica, kao i jednu od najlepših destinacija za letovanje u ovoj zemlji. Bilo da idete u Palermo, Sirakuzu ili Kataniju, nećete pogrešiti. Svaki od gradova ima da ponudi ponešto za porodice sa decom. Za ovaj tip putovanja najbolji korak koji možete preduzeti je da kontaktirate turističku agenciju i obezbedite sebi kompletan aranžman za letovanje Sicilija. Na taj način ćete imati obezbeđen i smeštaj i hranu, a možete i iskorisiti neku od organizovanih tura za posetioce. Kada se već nađete na Siciliji, nikako ne smete propustiti priliku da probate neke od tradicionalnih italijanskih slatkiša, koje ćete i vi i vaši najmlađi obožavati. Naša preporuka bi bila da probate kanole i kasatu, a na vama je da dalje otkrivate italijanske specijalitete.

Dolomiti – letovanje na planini

Ukoliko ste veliki ljubitelji sporta i prirode, italijanski Dolomiti mogu biti zaista savršen izbor za vas. Priroda na Dolomitima oduzima dah i zbog neverovatno svežeg vazduha i pregršta aktivnosti, smatra se idealnom destinacijom za boravak sa decom. Iako na ovoj destinaciji nećete naići na more, jezera i druge prirodne lepote su brojne. Ovo bi bila idealna prilika da vaše dete naučite značaju prirode, kao i fizičke aktivnosti. Možete sa sobom na put poneti ili iznajmiti bicikle, i na njima obilaziti planinske predele. Od većih gradova možete posetiti Bolcano ili Trento, oko kojih se nalazi mnogo manjih mesta koji  odišu karakterističnim duhom Italije i obližnje Austrije. Na planini svoj odmor uvek možete učiniti posebnim, a deca će vam biti zahvalna na prilici da se igraju u gotovo netaknutoj prirodi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here