Početna Vesti Obaveštenja Nov roman popularnog nemačkog pisca Olivera Ušmana – TAJNI PLAN: MORE

Nov roman popularnog nemačkog pisca Olivera Ušmana – TAJNI PLAN: MORE

1488
0

U izdanju Kreativnog centra objavljen je nov roman popularnog nemačkog pisca Olivera Ušmana – TAJNI PLAN: MORE.

Кevin, Sem, Šarif i Bina idu u isto odeljenje, imaju 13 godina i lepo se druže uprkos tome što ih interesuju različite stvari. Bina je stručnjak za popravke svih vrsta, Šarif je veliki zabavljač, Sem fotografiše zanimljive natpise i objavljuje ih na svom video-kanalu, a Кevin voli da kuva.

Кevin je, inače, novi dečak u školi i, na iznenađenje svojih drugara, nikada nije bio na moru. Zato drugari odlučuju da po svaku cenu, i to odmah, odvedu Кevina na more. Na roditelje ne mogu da računaju jer su svi vikendom zauzeti, te četvorka pravi plan u tajnosti i kreće ka moru. Međutim, uprkos brižljivom planiranju – koje čak uključuje odricanje od mobilnih telefona da ih roditelji ne bi mogli locirati – putovanje se odvija drugačije nego što su oni planirali. Neobični saputnici, lopovi, nedostatak novca i hrane, nevreme, noć provedena u šumi, borba sa osinjim gnezdom i još mnogo neverovatnih događaja učiniće da se njihova misija pretvori u uzbudljivu avanturu. Pri tome će svako od junaka imati priliku da na najbolji način upotrebi sposobnosti i znanja koje ima i da pokaže u kojoj meri su trinaestogodišnjaci spretni i snalažljivi iako su još deca. Takođe, pokazaće se i da su Binine reči istinite – da čovek ima onoliko godina koliko je hrabar.

Oliver Ušman i Silvija Vit zajedno pišu romane za mlade i odrasle. Poznat je njihov serijal priča Hartmut i ja o haotičnoj družini koja živi u komuni. Kuću junaka ovih priča moguće je virtuelno posetiti na internetu, a o popularnosti serijala govori i to što je maketa tog neobičnog doma bila postavljena kao prava kulisa u jednom muzeju.

Ovaj bračni par živi u jednom selu u severnom delu Nemačke. Slobodno vreme najradije provode u društvu s mačkama i ribicama. Osim toga, Oliver izuzetno voli da igra fudbal.

Kreativni centar je u ediciji Moj svet izdao dva njegova romana – Gejmeri i Neko te posmatra.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here