Početna Vesti Obaveštenja Novo iz Kreativnog centra: „Svi se brojimo“ – knjiga otkrivalica

Novo iz Kreativnog centra: „Svi se brojimo“ – knjiga otkrivalica

1306
0
Svi se brojimo

Knjiga Svi se brojimo izdvaja se po svojoj originalnosti. Nju možete da čitate iznova i iznova i svaki put ćete otkriti nešto novo. U njoj ćete spoznati misli i osećanja drugih, a možda ćete se i prepoznati u nekom liku iz knjige.

Ura za razlike među ljudima! Svi smo mi važni i svi se brojimo!

Svi se brojimo, u izdanju Kreativnog centra, po mnogo čemu je neobična i zabavna knjiga, u kojoj će uživati čitaoci različitih generacija. To je knjiga otkrivalica u kojoj će radoznalci oštrog oka otkriti mnoge male i velike tajne običnih i neobičnih ljudi. To je i knjiga za brojanje u kojoj najmlađi čitaoci mogu da prebrojavaju junake, a uz sve to je i knjiga koja nam prenosi plemenite poruke o važnosti uvažavanja drugih i razvijanja tolerancije u svetu koji nas okružuje.

Na početku knjige upoznaćete dečaka Tomasa i njegovu porodicu, a potom i brojne druge junake i zanimljive porodice. Od stranice do stranice moći ćete da pratite sve ono što se s njima dešava, gde se sve oni susreću i na koji se način njihove priče prepliću. Polazeći tako od jednog dečaka, pa sve do neverovatne cifre od sedam i po milijardi ljudi na našoj planeti, autorka ukršta sudbine različitih osoba i poručuje mladim čitaocima da svako od nas ima svoju, jedinstvenu priču, ali da smo svi deo jedne velike zajednice – sveta u kojem živimo.

Autorka knjige Kristin Rušifte magistrirala je na predmetu ilustracija knjige na Univerzitetu Kingston u Engleskoj. Radila je na najrazličitijim projektima i do sada je napisala i ilustrovala osam slikovnica, za koje je dobila brojne nagrade. Njene knjige su bogatog kolorita, duhovite i s mnogo detalja na ilustracijama, što ih dodatno čini zanimljivim i zabavnim za čitanje.

Ovde možete prelistati knjigu

Knjiga Svi se brojimo objavljena je 2018. godine i dosad je prevedena na skoro trideset svetskih jezika.

Osvojila je brojne nagrade, među kojima se izdvajaju: Nagrada Nordijskog saveta za najbolju knjigu za decu i mlade 2019, Norveška nacionalna nagrada Visuelt za najbolji dizajn dečje knjige u 2019, kao i Nagrada za najlepšu knjigu u istoj godini. Svi se brojimo uvrštena je i u katalog najboljih knjiga za decu White Raven za 2019. godinu, koji izdaje Minhenska dečja biblioteka.

Objavljivanje ove knjige pomogla je Agencija NORLA, koja promoviše norvešku književnost u svetu.

Knjiga Kristin Rušifte fascinantna je, ambiciozna i jedinstvena. Autorka na odličan način kombinuje brojanje i zadatke tipa potraži-pronađi s pričama o svojim junacima koje postepeno razvija. Ova neobično i bogato ilustrovana knjiga takođe prenosi veoma važnu poruku čitaocima.

Iz obrazloženja žirija za dodelu Norveške književne nagrade Brageprisen

U ovoj odličnoj knjizi možete uživati satima i neće vam biti dosadno ni u jednom trenutku! Lako ćete se izgubiti među njenim stranicama, dok lutate napred-nazad tragajući za pričama junaka koji se kriju na ilustracijama.

Iz kataloga White Raven 2019 Minhenske dečje biblioteke

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here