Početna Vesti Obaveštenja Novo iz Kreativnog centra: „Svi se brojimo“ – knjiga otkrivalica

Novo iz Kreativnog centra: „Svi se brojimo“ – knjiga otkrivalica

1181
0
Svi se brojimo

Knjiga Svi se brojimo izdvaja se po svojoj originalnosti. Nju možete da čitate iznova i iznova i svaki put ćete otkriti nešto novo. U njoj ćete spoznati misli i osećanja drugih, a možda ćete se i prepoznati u nekom liku iz knjige.

Ura za razlike među ljudima! Svi smo mi važni i svi se brojimo!

Svi se brojimo, u izdanju Kreativnog centra, po mnogo čemu je neobična i zabavna knjiga, u kojoj će uživati čitaoci različitih generacija. To je knjiga otkrivalica u kojoj će radoznalci oštrog oka otkriti mnoge male i velike tajne običnih i neobičnih ljudi. To je i knjiga za brojanje u kojoj najmlađi čitaoci mogu da prebrojavaju junake, a uz sve to je i knjiga koja nam prenosi plemenite poruke o važnosti uvažavanja drugih i razvijanja tolerancije u svetu koji nas okružuje.

Na početku knjige upoznaćete dečaka Tomasa i njegovu porodicu, a potom i brojne druge junake i zanimljive porodice. Od stranice do stranice moći ćete da pratite sve ono što se s njima dešava, gde se sve oni susreću i na koji se način njihove priče prepliću. Polazeći tako od jednog dečaka, pa sve do neverovatne cifre od sedam i po milijardi ljudi na našoj planeti, autorka ukršta sudbine različitih osoba i poručuje mladim čitaocima da svako od nas ima svoju, jedinstvenu priču, ali da smo svi deo jedne velike zajednice – sveta u kojem živimo.

Autorka knjige Kristin Rušifte magistrirala je na predmetu ilustracija knjige na Univerzitetu Kingston u Engleskoj. Radila je na najrazličitijim projektima i do sada je napisala i ilustrovala osam slikovnica, za koje je dobila brojne nagrade. Njene knjige su bogatog kolorita, duhovite i s mnogo detalja na ilustracijama, što ih dodatno čini zanimljivim i zabavnim za čitanje.

Ovde možete prelistati knjigu

Knjiga Svi se brojimo objavljena je 2018. godine i dosad je prevedena na skoro trideset svetskih jezika.

Osvojila je brojne nagrade, među kojima se izdvajaju: Nagrada Nordijskog saveta za najbolju knjigu za decu i mlade 2019, Norveška nacionalna nagrada Visuelt za najbolji dizajn dečje knjige u 2019, kao i Nagrada za najlepšu knjigu u istoj godini. Svi se brojimo uvrštena je i u katalog najboljih knjiga za decu White Raven za 2019. godinu, koji izdaje Minhenska dečja biblioteka.

Objavljivanje ove knjige pomogla je Agencija NORLA, koja promoviše norvešku književnost u svetu.

Knjiga Kristin Rušifte fascinantna je, ambiciozna i jedinstvena. Autorka na odličan način kombinuje brojanje i zadatke tipa potraži-pronađi s pričama o svojim junacima koje postepeno razvija. Ova neobično i bogato ilustrovana knjiga takođe prenosi veoma važnu poruku čitaocima.

Iz obrazloženja žirija za dodelu Norveške književne nagrade Brageprisen

U ovoj odličnoj knjizi možete uživati satima i neće vam biti dosadno ni u jednom trenutku! Lako ćete se izgubiti među njenim stranicama, dok lutate napred-nazad tragajući za pričama junaka koji se kriju na ilustracijama.

Iz kataloga White Raven 2019 Minhenske dečje biblioteke

Prethodni članakGPS satovi za decu, modni detalj ili mera sigurnosti
Sledeći članakKONKURS „Najlepša mama na svetu – moja MAMA“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here