Početna Konkursi Literarni konkursi Otvoren nagradni konkurs “Dani ćirilice 2018”

Otvoren nagradni konkurs “Dani ćirilice 2018”

4257
0
Dani ćirilice 2018

Konkurs otvoren do: 18. maja 2018. godine
Konkurs raspisuje: Udruženje „Dani ćirilice“ Bavanište u Bavaništu

Udruženje „Dani ćirilice“ Bavanište u Bavaništu, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, raspisalo je konkurs namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola iz sledećih oblasti:

– Literarni rad na temu „Moj junak“
– Minijatura na temu „Moj junak“
– Ilustracija narodne pesme ili priče o junaštvu
– Inicijal (prvo slovo imena učesnika)
– Izrada lutke u nošnji iz bakinog rodnog kraja

Opšti uslovi konkursa

Literarni rad ne treba da bude duži od jedne kucane strane.

Ilustracija, kaligrafski tekst i inicijal, u zavisnosti od uzrasta učesnika, mogu da budu veličine u rasponu od 20×20 do 50×70 cm.

Kaligrafski tekst treba da sadrži od 10 do 30 reči.

Ilustracija, kaligrafski tekst i inicijal i minijatura mogu da se izvode u svim dvodimenzionalnim tehnikama uključujući vez.

Lutku visine do 30 cm treba napraviti od prirodnog materijala i obući je u nošnju iz bakinog rodnog kraja, uz obaveznu naznaku koji je to kraj.

Podatke kao što su ime učesnika i mentora, naziv škole i razred treba napisati na poleđini rada. Na lutke i vezene radove potrebno je da se zašije komadić kartona i na njemu napišu traženi podaci. Odrasle osobe mogu da učestvuju van konkurencije. Radovi izrađeni od nepostojanih materijala neće biti ocenjeni. Radovi se ne vraćaju.

Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu: www.danicirilice.org.rs do 18. maja 2018. godine.

Mole se učitelji, veroučitelji, nastavnici, profesori i roditelji da pomognu zainteresovanim učenicima, kao i da najbolje radove dostave na adresu: „Dani ćirilice“, 26222 Bavanište, ul. Žarka Zrenjanina br. 3 – do 20. aprila 2018. godine. Stručni žiri proglasiće tri najbolja rada za svaki uzrast, a njihovi autori će dobiti diplome i nagrade. Nagrade i zahvalnice dobiće i najuspešniji učesnici van konkurencije. Svi učesnici iz rasejanja dobiće priznanje Čuvar srpstva.

Organizator će nagraditi i najuspešnijeg nastavnika i proglasiti najuspešniju školu. Dodela nagrada predviđena je za 20. maj, a za decu iz rasejanja početkom avgusta 2018. godine

Telefon za informacije broj: 013/751-080 i 065/5751080; www.danicirilice.org.rs; danicirilice@gmail.com

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here