Početna Vesti Obaveštenja Pisac epske fantastike Miloš Petković družio se sa kreativnom decom u Blacu

Pisac epske fantastike Miloš Petković družio se sa kreativnom decom u Blacu

3503
0
knjige miloša petkovića

BLACE – Polaznici radionica – „Kreativnog pisanja“ i “ Novinarske radionice” Narodne biblioteke – „Raka Drainac“ u Blacu imali su priliku da se upoznaju sa književnim radom pisca epske fantastike – Miloša Petkovića. Miloš Petković inače iz Niša, zvanično je jedini pisac u istoriji srpske književnosti koji je pre svoje tridesete godine napisao i objavio šest romana.

Na promociji njegovog dosadašnjeg književnog rada bilo je reči o dosadašnjim književnim iskustvima ovog autora trilogija epske fantastike  „Vukovi sudbine“, „Perunov hroničar“ i „Sedam mačeva“, o sve većoj popularnosti ovog žanra koji promoviše slovensku i srpsku mitologiju. Radnje njegovih romana odvijaju se na teritoriji Srbije u nekim davnim vremenima. Čitajući njegove knjige deca upoznaju mitologiju i geografiju Srbije što kod njih kako on kaže stvara želju da obiđu neka mitska mesta kao što je Đavolja Varoš, Homolje i mnoga druga zanimljiva mesta.

Miloš je  razgovarao sa decom o sebi i svojim knjigama, ali i o tehnikama kreativnog pisanja i nastajanju kratkih priča i romana.

Polaznici “Kreativnog pisanja” i “Novinarske radionice”sa svojim nastavnicama Milenom i Ivanom Grujić imali su priliku i da prelistaju knjige Miloša Petkovića , dobiju praktične savete o tehnikama pisanja i izgrađivanja kreativnog izražavanja putem pisanja.

miloš petković

Kratka Biografija Miloša Petkovića

Miloš Petković je rođen 1986. godine u Nišu. Jedan je od najproduktivnijih i najpopularnijih mladih pisaca na prostoru bivše Jugoslavije (u prilog tome govori činjenica da je jedini pisac u istoriji srpske književnosti koji je pre svoje tridesete godine napisao i objavio šest romana).

Završio je gimnaziju „Stevan Sremac” u  Nišu , a nakon toga je kratko studirao prava, a kasnije i Filološki fakultet – odsek za srpsku književnost i jezik. Odustao je od studiranja kako bi se potpuno posvetio pisanju svojih knjiga. U periodu od 2005, do 2008. godine uglavnom je pisao kratke priče, da bi u martu mesecu 2008. godine iz štampe izašla njegova prva knjiga deo trilogije, „Vukovi sudbine”, roman epske fantastike. Ubrzo je objavio kompletnu trilogiju (2. deo „Heroji mesečevog znamenja” i 3. deo „Duhovi blaga”). Sa njom je, u zimu 2011. godine, ušao na listu najprodavanijih autora na nekoliko sajmova u Srbiji.

Dobitnik je više nagrada za izuzetan uspeh u domenu književnosti i očuvanje tradicije.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here