Početna Konkursi Literarni konkursi Raspisan 4. po redu medjunarodni konkurs „Kralјevstvo Bijelih rada“

Raspisan 4. po redu medjunarodni konkurs „Kralјevstvo Bijelih rada“

3469
0

Konkurs otvoren do: 15. 3. 2017. godine.

Konkurs raspisuje: NVO „Stihom govorim“ i JU „Ratkovićeve večeri poezije“

U okviru projekta „Evropa za kulturu, Kultura za Evropu“ koji se realizuje pod pokrovitelјstvom EU u okviru trećeg poziva IPA – prekogranične saradnje Crne Gore i Srbije, NVO „Stihom govorim“ i JU „Ratkovićeve večeri poezije“ raspisali su 4. po redu konkurs „Kralјevstvo Bijelih rada“. Reč je o međunarodnom konkursu za decu pesnike, učenike osnovnih škola iz regiona. Kako kaže umetnički direktor i jedan od osnivača festivala Aleksandar Obradović, konkurs je otvoren od 1. 12. 2016. godine i trajaće do 15. 3. 2017. godine.

Tema konkursa: Tema je slobodna!

Uslovi konkursa: Kao i ranijih godina, međunarodni žiri će pregledati i oceniti radove i proglasiti Prinčeve i Princeze rima na svečanosti koja će se održati na prolјeće u Bijelom Polјu, gde će se, sad već tradicionalno, održati festival sa bogatim kulturno umetničkim sadržajem. Obradović je predstavio i uslove konkursa:

– Mogu se javlјati deca pesnici, učenici osnovnih škola.

– Dostavlјaju se do tri pesme potpisane imenom i prezimenom učenika, sa naznakom razreda, kao i naziv škole i ime mentora ili jednog roditelјa, adresu stanovanja, e-mejl i broj telefona. (kontakt podaci).

Radovi moraju biti na jednom od jezika: srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski. Pisani fontom Times New Roman, veličina 12 word dokument (doc ili docx). Radovi se dostavlјaju na e-mail: kraljevstvobijelihrada@gmail.com.

Detalјi, uslovi i sve vezano za prethodne festivale mogu se naći na web strani: www.kraljevstvobijelihrada.stihomgovorim.me

Obradović se nada da će ovogodišnji konkurs dostići interesovanje iz prethodne godine kada je na konkurs pristiglo 1000 radova iz svih država u okruženju pa i iz inostranstva.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here