Početna Konkursi Likovni konkursi Raspisan literarni i likovni konkurs u oviru manifestacije “Dosta su svetu  jedne...

Raspisan literarni i likovni konkurs u oviru manifestacije “Dosta su svetu  jedne Šumarice“

1049
0

Spomen-park “Kragujevački oktobar“ u Kragujevcu raspisao je literarni i likovni KONKURS, za učenike osnovnih i srednjih škola Srbije i okruženja na temu:

„Život je nešto veliko i lepo. Život je najveće čudo“ – Dušan Radović

Oblik literarne i likovne obrade po slobodnom izboru.

Nagrade

Žiri za literarne radove  dodeliće devet novčanih nagrada: prvu, drugu i treću za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda; prvu, drugu i treću za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda i prvu, drugu i treću za učenike srednjih škola.

Žiri za  likovne radove dodeliće devet novčanih nagrada: prvu, drugu i treću za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda, prvu, drugu i treću za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda i prvu, drugu i treću za učenike srednjih škola. Tom prilikom biće izabrana i škola sa najvećim brojem kvalitetnih radova i njoj će biti organizovana izložba u Muzeju “21. oktobar“ 17. decembra 2021. godine.

Nagrade: prva – 12 000; druga – 10 000; treća – 8 000 dinara

Nagrade učenicima biće uručene na  umetničkoj  manifestaciji  “Dosta su svetu  jedne Šumarice“, 26. novembra 2021. godine u Muzeju “ 21. oktobar“ u Kragujevcu.

Adresa za slanje radova

Likovne radove slati poštom na adresu:
Spomen – park “ Kragujevački oktobar“ ( za konkurs)
34000  Kragujevac
Kružni put Desankin venac bb

Literarne radove, obavezno otkucane, ne duže od 3 500 karaktera, Times New Roman 12, slati na e-mail: biblioteka@spomenpark.rs i kustos.pedagog@spomenpark.rs.

Svi radovi moraju biti potpisani punim imenom, prezimenom i razredom učenika, zatim nazivom, adresom, telefonom škole i imenom i prezimenom predmetnog nastavnika ili mentora i dostavlјeni do 1. novembra 2021. godine.

Kontakt tel. 034/ 335- 607
e-mail: biblioteka@spomenpark.rs
www.spomenpark.rs

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here