Početna Zabava Slobodno vreme Saveti za odlazak na krstarenje sa decom

Saveti za odlazak na krstarenje sa decom

2025
0

Krstarenje sa decom su jedan potpuno drugačiji odmor od onog na koji su mališani i roditelji navikli. U pitanju je nezaboravno iskustvo, prepuno zabave i dobrog provoda. Krajnje je vreme da razbijemo predrasude o krstarenjima, da su ona namenjena samo starijoj, bogatoj gospodi. Krstarenje kruzerom će za decu biti sjajan provod i ceo život će vam biti zahvalna na ovom nezaboravnom iskustvu. Pročitajte savete koji će vam koristiti pre samog ukrcavanja na kruzer sa decom.

#1 Popusti za decu na brodu su brojni

Iako deca moraju da plate skoro punu cenu karte na većini brodova, na samom kruzeru mogu ostvariti različite popuste. Na primer, ukoliko imate veću porodicu, korisna informacija je da svaki 4 putnik često dobija gratis kartu. Ukoliko se odlučite da deca spavaju u jednoj sobi, možete dobiti popust na cenu kabine. Do ovog cilja možete lakše stići tako što ćete se spakovati pametno za putovanje, pa stvari neće zauzimati mnogo mesta.

Većina sadržaja na samom brodu, deci neće biti naplaćena po punoj ceni. Iako su ova putovanja all inclusive, uvek postoji dodatni sadržaj koji se doplaćuje, kao što je, na rpimer, fotografisanje sa likovima iz crtanih filmova. Ukoliko deca žele da dobiju ekskluzivni obrok u restoranu, paket u koji spada, na primer sladoled kup, sveže ceđeni sok od pomorandže i pizza, biće znatno jeftiniji nego da kupujete svako od ovih jela ponaosob.

Ukoliko imate sasvim malu decu, svu neophodnu hranu, restoran će im dati besplatno, što je velika pogodnost i znatno manja briga.

#2 Odvedite decu na ples, bazen, crtani film, igraonicu…

Na većini brodova postoji poseban sadržaj za decu, a na onima koji su specijalizovani za porodična krstarejna, postoje čak i mini gradovi iz crtaća. Iskoristite ovaj trenutak, i pošaljite dete da se oproba u časovima plesa, ili penjanju na improvizovanoj planini. Na standardnim kruzerima, deca mogu igrati i košarku, pin-pong, bilijar, ali i video igre, koje su svima najinteresantnije.

Jedno veče možete izdvojiti za kampovanje na otvorenom. Veliki broj kruzera, ima određena mesta za kampovanje, kako bi se podstakao avanturistički duh kod dece, te kako bi naučili da se snalaze u prirodi i na otvorenom, kada nemaju obezbeđen udoban dušek.

#3 Ako im je dosadno, uključite poseban sadržaj za decu

Kabine na kruzerima nisu male i siromašne sobice, već su u pitanju pravi apartmani, koji nude komfor i luksuz. Naravno, sve zavisi koju veličinu kabine ćete izabrati, ali sigurno je da svaka ima TV, na kom možete pronaći kultne filmove, ali i poseban sadržaj za decu.

Ukoliko je krstarenje već odmaklo, a deca su se zasitila i bazena i igrica koje se nude na brodu, pustite ih da nakon ručka nekoliko sati provedu u sobi, pa im pustite sadržaj za decu. Na ovaj način, deca će smiriti puls, nakupiti se energijom koju su izgubili prethodnih dana i vratiti se raspoloženi na palubu.

#4 Organizovane ekskurzije će se dopasti deci

Nemojte tokom čitavog odmora provoditi vreme samo na brodu, misleći da su deca previše mala da biste sa njima šetali kroz grad, ili da su ekskurzije neprikladne za njihov uzrast.

Svi kruzeri u svojoj ponudi imaju kvalitetne ekskurzije, koje se tiču poseta muzeju, ali i zabavnog sadržaja, poput sportova na vodi. Nemojte odmah misliti kako će im biti dosadno. Čim siđete sa kruzera, videćete da im prija da malo prošetaju po tlu, i vide neke stvari koje nemaju priliku da vide na brodu. Sve u svemu, samo dan na plaži bi im veoma prijao, da promene sredinu.

#5 Sačuvajte decu od neprikladnog sadržaja

Kruzer je mali grad na vodi, na kom se nalazi hiljade nepoznatih ljudi. Decu uvek morate držati na oku, ukoliko su mala, i skrenuti im pažnju gde mogu sami da idu, a gde ne. Iako kruzeri imaju mnogo sadržaja za decu, noću ovde vlada dinamičan noćni život, gde dominiraju klubovi, barovi i diskoteke. Ovo, svakako, nije prikladan sadržaj za decu, pa je potrebno da se uverite da su smešteni u kabinu kada padne noć.

Recite deci da moraju da poštuju znake koje se nalaze ispred svakog objekta. Posada na kruzeru se potrudila da jasno obeleži neprikladan sadržaj za decu, što dokazuju veliki znaci, na kojima to i piše, a mogu se videti iz veće daljine.

Ono što obavezno morate nagovestiti deci više puta je da je penjanje na ogradu strogo zabranjeno, kao i komunikacija sa nepoznatim ljudima kada roditelji nisu u vidnom polju. Na ovaj način ćete sprečiti sve neprijatnosti i moći ćete potpuno da uživate sa svojom decom na neponovljivom putovanju.

Saznajte i kako da prvo putovanje avionom i automobilom sa detetom prođe bez stresa.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here