Početna Porodica Saveti Saveti za roditeljsku organizaciju noćnog izlaska

Saveti za roditeljsku organizaciju noćnog izlaska

35
1
izlazak-zena-vino-vecera
Pexels.com

Planiranje izlaska sa partnerom nakog dugog i napornog dana na poslu i sa decom može biti izazovno. Ovaj predah parovima često predstavlja pravu osvežavajuću promenu svakodnevnog tempa, ali bi trebalo misliti o svemu kako bi samo veče bilo što uspešnije.

U nastavku teksta pročitajte nekoliko saveta kako da isplanirate izlazak i veče bez stresa, kašnjenja i drugih briga, posebno ako ste roditelji koji teško prolanaze vremena za sebe.

Angažujte dadilju za noćno čuvanje dece

Jedan od najboljih načina da obezbedite miran i ugodan izlazak u noćni život jeste da angažujete dadilju za noćno čuvanje dece. Ne samo što će vas osloboditi brige o deci, već će vam dati priliku da bez prekida provedete kvalitetno vreme sa svojim partnerom u večernjem izlasku.

Pri angažovanju dadilje, obratite pažnju na sledeće korake:

  • Proverite njene reference i sertifikate: Pre nego što je angažujete, raspitajte se kod prijatelja, članova porodice ili svog pedijatra i tražite pouzdanu preporuku. Možete se obratiti i profesionalnoj agenciji za čuvanje dece i prepustiti njima da pronađu iskusnu osobu za vas.
  • Zakažite sastanak: Odredite termin sastanka sa bebisiterkom pre noćnog izlaska. Potrebno je da na vreme proverite da li odgovara vašoj porodici tako što ćete razgovarati o svemu što vas interesuje. Tako ćete se osećati prijatno da ostavite svoju decu sa njom.
  • Dajte precizna uputstva: Pre nego što krenete u noćni izlazak, ostavite dadilji detaljnu listu uputstava o vašoj deci, kao što je njihov raspored, rutine, obroci, i bilo koja druga važna informacija. Ostavite i kontakt za hitne situacije.

Pripremajte se na vreme

Spremanje za bilo kakav događaj može biti veoma dug i komplikovan proces kada imate decu. Međutim, i priprema za izlazak može biti efikasna ukoliko na vreme počnete da planirate sve detalje.

Najbolje je da svoj stajling isplanirate unapred. Na taj način ćete izbeći stres razočaranja u poslednjem trenutku, kada već treba da krenete, a ne dopada vam se ono što vidite u ogledalu. Na vreme osmislite i isprobajte šta želite da nosite i tako skratite sebi proces spremanja.

Takođe, čak i ako unajmljujete pomoć za čuvanje dece tokom noći, pripremite ih pre svog odlaska. Pomozite u njihovoj pripremi za spavanje, ostavite im grickalice i zabavne filmove i sve ostalo što im je potrebno za ugodnu noć.

Odaberite željenu lokaciju

Odabir idealne lokacije za vaš izlazak je podjednako važno kao i svi drugi koraci u procesu planiranja. Zavisno od ličnih preferencija, odlučite se za najdraži restoran, bar, kafić ili noćni klub.

bar-sank-provod-pice
Pexels.com

Isto tako, možda želite da uzmete u obzir i prohodnost do samog lokala i tako birate nešto što vam je blizu, ili barem do čega se lako može doći taksijem ili drugim prevoznim sredstvom.

Ukoliko ste odabrali neko mesto gde do sada niste bili, nije loša ideja da pogledate njihov sajt i meni, ako postoji objavljen, i tako unapred znate, barem okvirno, šta sve ima u ponudi i kako se kreću cene.

Rezervišite sebi mesto unapred

Još jedan savet kako da vaše veče teče potpuno glatko jeste da rezervišete mesto u svom omiljenom lokalu na vreme. Bilo da se radi o restoranu, klubu ili kafani, rezervacija će vam osigurati mesto i poštedeti vas stresa u slučaju velike gužve.

Sa druge strane, ukoliko u svojoj noći planirate više stvari – bioskop, večeru, šetnju i izlazak, pažljivo ih isplanirajte, kako biste izbegli kašnjenja i situacije gde ostajete bez željenih aktivnosti.

Međutim, čak i u tom preciznom planiranju, ostavite nešto fleksibilnog prostora. Iako je veoma važno biti organizovan, stvari uvek mogu da krenu neplaniranim tokom, bilo da je to sa decom kod kuće ili nedostupnosti taksija, te obavezno ostavite dovoljno vremena za sve nepredviđene okolnosti.

Odredite svoj budžet

Izlazak ne mora nužno da bude skupoceni užitak koji ćete sebi priuštiti. Zbog toga bi idealno bilo da unapred odredite i isplanirate svoj budžet, kako biste mogli da se opustite u svojoj večeri bez razmišljanja o svim troškovima.

Ukoliko planirate izlazak sa svojim partnerom, dogovorite vaš budžet pre početka same večeri, zavisno od planiranih aktivnosti i mesta na koje planirate da idete. 

Opustite se i uživajte u trenutku

Kada završite sa svim neophodnim planiranjem i pripremama, vreme je da se opustite i uživate u trenutku. Iskoristite svoj noćni izlazak da napunite baterije i provedete kvalitetno i zabavno vreme sa svojim partnerom ili prijateljima.

Uživajte u društvu, smejte se, jedite najdražu hranu i pijte omiljena pića! Ovo je vaše vreme da se fokusirate na sadašnji trenutak i zaboravite na sve brige i probleme.

Neka vam molbilni telefon bude u blizini, zbog mogućih hitnih poziva dadilje ili starije dece koja su ostala sama kod kuće, ali nemojte ga opsesivno proveravati. Izbegnite to ometanje zabave sa dragim ljudima u potpunosti.

Planiranje izlazaka kada ste roditelj možda nekada deluje i kao nemoguća stvar, ali je jako važno da omogućite sebi najdraže užitke s vremena na vreme. Nadamo se da su vam saveti iz ovog teksta bili od pomoći u tome.

 

Prethodni članak3 ideje za uređivanje dvorišta za decu
Sledeći članakJapan – Zemlja izlazećeg sunca i njene lepote

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here