Početna Porodica Deca za decu Savremena bajka – Nađa Mitrović (11 godina)

Savremena bajka – Nađa Mitrović (11 godina)

6371
1

Pročitajte priču Nađe Mitrović koja sa svojih 11 godina razume da nije prava sreća u telefonima, kompjuterima i skupim igračkama, već… e to vam nećemo otkriti pročitajte sami!

Savremena bajka

Ne tako davno, bila jednom jedna princeza Nađa. Ona je živela na prelepom dvoru sa svojim roditeljima, kraljem ikraljicom. Svakoga dana princeza Nađa bi se igrala sa svojim igračkama. Imala je sve što poželi: božanstvene lutke, plišane životinjice, razne vrste kockica i slagalica.

Međutim, Nađa nije bila srećna. Kralj i kraljica su primetili da se njihovo dete nikada ne smeje i bili su jako zabrinuti. Da bi je učinila srećnom kraljica je princezi donela računar, a kralj joj je poklonio smart telefon. Na Nađinom licu se pojavio blagi osmeh, ali taj osmeh je trajao svega nekoliko dana, a onda je nestao. Kralj i kraljica nisu znali šta da rade, razmišljali su i razmišljali tako da ih je od silnog razmišljanja glava zabolela. A onda je kralj rekao: „Znam šta Nađi treba! Njoj treba nešto slatko, slatkiši podižu raspoloženje.“ I tako je naredio svojim najboljim kuvarima da spreme najlepše torte. Kuvari su se odmah bacili na posao, spremili su najrazličitije torte: čokoladnu tortu, tortu od borovnica, pa zatim tortu od limuna i trešanja. Princeza Nađa je bila oduševljena, ali to oduševljenje je veoma kratko trajalo, nestalo je posle nekoliko pojedenih zalogaja.

Kralj i kraljica su bili očajni. Jednog dana princeza je izašla u vrt. Primetila je decu kako se igraju i smeju na sav glas. „Da li mogu da se igram sa vama“, upitala iz je Nađa. Naravno, zbunjena deca su joj odgovorila. Princezi je to bio najlepši dan u životu. Od tada je svakoga dana izlazila u vrt kako bi se igrala sa svojim drugarima, a osmeh joj više nikada nije silazio s lica. Kralj i kraljica su ovoga puta bili presrećni. Shvatili su da skupe igračke nemaju nikakvog smisla ukoliko njihovo dete nema drugove sa kojima bi se igralo. Ubrzo je kraljica Nađi rodila brata, tako da Nađa nikada više nije bila usamljena.

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here