Početna Zdravlje Zdrav život Sekundarni infertilitet

Sekundarni infertilitet

278
1

U današnje vreme, sve više parova ima problem sa neplodnošću i začećem kako bi se ostvarili kao roditelji. Budući da je taj problem zaista uzeo maha među mladim ljudima koji su odlučili da osnuju svoje porodice, ovo je tema koja zauzima sve više interesovanja. Međutim, iako je ova tema jedna od najvažnijih tema današnjice i njeno rešenje je od krucijalne važnosti za mlade naraštaje, retko ko priča o takozvanom sekundarnom sterilitetu, problemu neplodnosti sa kojim se susreću parovi u pokušaju da dobiju drugo ili treće dete. 

Sekundarni infertilitet po svojoj učestalosti gotovo da može da stoji rame uz rame sa neplodnošću kada je u pitanju prvo dete. Naime, sekundarni sterilitet tiče se nemogućnosti začeća onih koji su se u ulozi roditelja već ostvarili. Međutim, uzroci sekundardnog infertiliteta potpuno su isti kao i kod primarnog steriliteta, tako da dolazi do otkrivanja neprohodnih jajovoda, endometrioze, policističnih jajnika, izostanka ovulacije, muškog steriliteta i sličnih problema. 

Dobra vest je da i za problem sekundarnog infertiliteta postoji rešenje, koje je u većini slučajeva plodonosno i učinkovito. Plodnost jednog para može da se poboljša na više načina kao što su korigovanje ishrane, uvodeći zdravu i biljnu hranu, povećanom fizičkom aktivnošću, smanjenjem stresa i mnogim drugim koracima. Ipak, često će u rešenje ove situacije morati da budu uključeni i stručnjaci određenih klinika, kako bi vaši rezultati bili postignuti u što bržem roku. 

Link4MED – Vaš najbolji saveznik u borbi sa sekundarnim infertilitetom

Borba sa sekundardnim infertilitetom u mnogim slučajevima zna da bude mnogo više zbunjujuća i iscrpljujuća nešto što je to bio slučaj kod prve trudnoće, ukoliko je problem uopšte i postojao. Međutim, kao vaš najbolji saveznik i siguran prijatelj kroz ovu borbu izdvaja se Link4med, koordinator za vantelesnu oplodnju. Link4MED moći će da vam pomogne pri rešavanju jednog od najvažnijih životnih pitanja, a dugogodišnje iskustvo koje imaju svedoči o pozitivnim iskustvima mnogobrojnih klijenata i pacijenata.

Kada su u pitanju sve alternative koje nudi Link4MED za rešavanje sekundarnog infertiliteta, ovaj koordinator nudi različite procese lečenja i otkrivanja problema. Kao vid rešenja, u ponudi je nekoliko desetina vrsta programa vantelesne oplodnje (VTO), poput VTO sa sopstvenim jajnim ćelijama, VTO sa donacijom jajnih ćelija, rešavanje neplodnosti kod muškaraca ili programi surogat majčinstva. 

U toku svakog procesa Link4MED garantuje potpunu posvećenost i individualni pristup svakom pacijentu ponaosob. Zahvaljujući saradnji sa klinikama u mnogim evropskim državama, uz posredstvo Link4MED koordinatora moguće je uraditi proces vantelesne oplodnje u pouzdanim i kvalitetnim klinikama. Čitav proces ispratiće stručnjaci i medicinsko osoblje koje je tu za vas u svakom trenutku. 

Rešavanje sekundarnog steriliteta uz pomoć koordinatora Link4MED

Iako sekundarni infertilitet može biti izazvan i samo malim poremećajem hormona, izuzetno je važno posvetiti mu pažnju i na vreme delovati u korist rešenja problema. Link4MED biće pravi izbor za vas ukoliko želite da na jednom mestu dobijete sve informacije vezano za sve moguće vrste tretmana i načine njihove realizacije. Pored toga, Link4MED nudi besplatnu konsultaciju kada je u pitanju bilo koja vrsta problema, pa tako i pitanje sekundarnog infertiliteta. 

Kada se radi o sekundarnom infertilitetu, Link4MED će vam pomoći da čitav proces vantelesne oplodnje u inostranstvu prođe bez stresa i organizovano. Budući da osoblje ove firme čini izuzetno profesionalan tim, oni će se potruditi da objasne sve vaše nedoumice. 

Kada su u pitanju cene vantelesne oplodnje i donacije jajnih ćelija, koordinator Link4MED je potpuno transparentan i daje precizne informacije koje možete pronaći i na njihovom sajtu. Pre svega, cena svih programa vantelesne oplodnje varira od mnogo faktora, a samo neki od njih jesu zemlje u kojima se realizuje određeni program, iskustvo lekara i čitavog osoblja, postojanje akreditacije i mnogi drugi. Ipak, presudan faktor u formiranju završne cene biće vaše zdravstveno stanje i stanje partnera, kao i koji su sve uzroci doveli do stvaranja sekundarnog infertiliteta.

Link4MED nudi različite cene programa vantelesne oplodnje u inostranstvu sa sopstvenim i doniranim jajnim ćelijama. Tako se, na primer, cene VTO sa ICSI metodom oplodnje kreće od 2.080 evra pa sve do 5.400 evra. Cena VTO sa pre-implatacionom genetskom analizom embriona, PGS ide do 7.650 evra, dok ćete za VTO sa zamrznutim embrionom morati da izdvojite najmanje 1.350 evra. Svakako, detaljnije cene i konkretne informacije o svim programima naći ćete na linku donacija jajnih ćelija cena.

Iako sekundarni infertilitet ume da zadaje velike probleme mladim bračnim parovima koji žele da se ostvare u ulozi roditelja po drugi put, do rešenja ovog problema moguće je doći na razne načine. Pored toga što je značajno kakvu podršku imate prilikom realizacije programa, od izuzetne je važnosti da odaberete adekvatan program za vašu zdravstvenu situaciju i najbolje klinike za vantelesnu oplodnju. 

Budimo realni, odluka kojoj klinici se obratiti za pomoć vam je isuviše važna i finansijski zahtevna da biste je doneli bez svih proverenih informacija kojima raspolažu agencije koje imaju dugogodišnje iskustvo u koordinaciji programa vantelesne oplodnje u inostranstvu. Posebno kada je ta pomoć još i potpuno besplatna.

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here