Početna Porodica Tatin i mamin kutak Šta roditeljima znači životno osiguranje?

Šta roditeljima znači životno osiguranje?

319
0

Ukoliko ste nedavno postali roditelj, sigurno je da vam je sada više nego ikada jasnija snaga roditeljske ljubavi prema deci. Kada želite uraditi sve za svoje mališane i obezbediti im bezbrižnu budućnost, verovatno vam na pamet odmah pada krov nad glavom i kvalitetno obrazovanje.

Upravo ove esencijalne stvari za svoju decu možete omogućiti jednostavno, u skladu sa vašim mogućnostima i željama, sklapanjem ugovora o životnom osiguranju.

Kada pomislite na životno osiguranje cena je sigurno jedan od faktora koji vam na prvi pogled deluje odbijajuće, jer možda pomislite da je ono rezervisano za one malo imućnije.

Ovo zapravo nije istina, s obzirom da fiksna cena ne postoji, već sami određujete koliko ćete ulagati u svoju polisu.

U nastavku saznajte više o tome šta životno osiguranje znači svim roditeljima.

Obezbedite svojoj deci kvalitetno i sigurno obrazovanje

Iako su osnovno i srednje obrazovanje u Srbiji besplatni, verujemo da ćete svojoj deci želeti da obezbedite najbolje moguće visoko obrazovanje, baš prema njihovim željama.

Pokušajte sada da stavite na papir i sračunate cenu četvorogodišnjeg školovanja na fakultetu i kolika će ona biti u godinama koje slede. Iako državni fakulteti i dalje omogućavaju veliki broj budžetskih mesta, ta mesta ipak nisu nikome zagarantovana, tako da će mnogi školarinu morati da plate.

Takođe, primećujete kako se sada sve veću ulogu preuzimaju privatni fakulteti kada je u pitanju obrazovanje mladih, dok znanja koja pružaju postaju sve kvalitetnija, posebno kada se u obzir uzme IT sektor. Ne zaboravite da privatni fakulteti ne nude finansiranje svojih polaznika, kao i ni oni u inostranstvu, osim ako nije u pitanju stipendija.

Čak i da se vaše dete odluči za državni fakultet i “upadne” na budžet, očekuje vas veliki broj propratnih troškova koje možda nećete moći da izmirite u datom trenutku.

U ovakvim situacijama vam ja životno osiguranje izuzetno korisno, ali kada za školovanje dođe vreme, kasno je da razmišljate na ovaj način. Zato je preporuka stručnjaka u osiguranja, da otpočnete sa uplaćivanjem osiguranja na vreme, već do 5. godine deteta, kako bi im do početka fakulteta, uz minimalne mesečne ili godišnje premije (uplate) , omogućili kvalitetno obrazovanje. Ovo će biti savršen poklon za punoletstvo.

Životno osiguranje u zavisnosti od tipa za koji se odlučite, može da vam se isplati nakon dogovorenog vremena, u slučaju vaše smrti ili u slučaju doživljenja, tako da čak i ako se desi ono najgore, vaša deca će imati novca za školovanje.

Životno osiguranje kao garant krova nad glavom

Moderno doba ljudima u gradovima itekako nameće obavezu podizanja stambenog kredita, radi kupovine stana ili neke druge nekretnine. Gradovi se polako šire i sve je manje onih koji lako i bez problema nasleđuju stanove od rodbine.

U svakom slučaju, stambeni kredit se za mnoge čini kao najčešće jedino rešenje. Analizirajući cene nekretnina sa jedne i vaše mogućnosti za otplatu sa druge strane, kada se radi o prosečnim primanjima, jasno je da se većina stambenih kredita otplaćuje na 20 i više godina.

Logično sledi i razmišljanje u pravcu toga da li ćete biti živi da otplatite svoj dug ili da li ćete biti u mogućnosti da ga otplatite.

Ukoliko prilikom uzimanja stambenog kredita ne uzmete i riziko životno osiguranje, koje vas štiti od pomenutog slučaja, troškove otplate kredita će snositi vaši najbliži, supružnik ili deca.

Zašto članove svoje porodice i najvoljenije prosto ne bi osigurali od potencijalne stege rate kredita i omogućili im da bezbrižno žive i eventualno ako već moraju, podignu sopstveni kredit za stan i uplaćuju rate za svoj novi dom?

Iako će vam mesečni troškovi za isplatu kredita uz životno osiguranje biti nekoliko desetina eura veći, samo razmislite o svim beneficijama i nećete zažaliti nijedan cent.

Obezbedite sebi mirnu starost i decu oslobodite troškova 

Iako će vaša deca uvek biti tu za vas, razmišljajte o njihovoj budućnosti čak i za period kada oni dožive određene zrele godine, a vi dođete u poznije dane. Životnim osiguranjem za sebe formirate ušteđevinu koja će vam itekako biti od koristi, posebno kada se to od vas najmanje očekuje, jer ste umesto plate, počeli da primate penziju.

U ovom slučaju je najbolje uzeti mešovito životno osiguranje, koje možete naplatiti i tokom života i u slučaju nastupanja smrti, kada novac dobija lice navedeno u polisi.

Preporuka je da se uz životno osiguranje odlučite i za dodatna pokrića, kada se dodatno štitite troškova za teže bolesti, prelom kostiju, invaliditet ili hirurških intervencija.

Iako se ljubav ne kupuje novcem, jasno je koliko sredstvo plaćanja olakšava svakodnevnicu. Obezbedite sebi i svojim najbližima sigurnu budućnost i nemojte oklevati, već se na vreme informišite o svim detaljima životnog osiguranja kod ljudi stručnih u ovom polju. 

Bračni i porodični život će biti mnogo lepši, mirniji i usklađeniji kada znate da ste relativno niskim mesečnim uplatama, osigurali sebe i svoje najmilije. Ovo su bili saveti za sve roditelje!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here