Početna Vesti Obaveštenja Svetski poznati psiholog Dr Šefali Sabari predstavlja koncept svesnog roditeljstva u Beogradu

Svetski poznati psiholog Dr Šefali Sabari predstavlja koncept svesnog roditeljstva u Beogradu

382
0

Vodeći svetski stručnjak za roditeljstvo, klinička psihološkinja i autorka nekoliko bestselera Njujork Tajmsa, dr Šefali Sabari, prvi put će u Beogradu održati predavanje 26. septembra u mts dvorani. U našu zemlju dolazi na poziv Novak Đoković Fondacije, kako bi predstavila koncept svesnog roditeljstva, kojem se u svojoj karijeri posebno posvetila. U okviru predavanja, svesno roditeljstvo će biti detaljnije objašnjeno i kroz razgovor sa Jelenom Đoković, suosnivačem i globalnom direktorkom fondacije. Pored Beograda, ovaj događaj će biti održan u Ljubljani i Zagrebu, a ovo neće biti samo njeni prvi nastupi u regionu, već i u celoj Evropi.

Dr Šefali Sabari izjavila je kako će iskoristiti ovu jedinstvenu priliku da podeli iskustvo o brojnim izazovima sa kojima se roditelji svakodnevno susreću u odnosu sa svojom decom, ali i ponudi savet  koje će im omogućiti bolju povezanost sa njima.

Želim da zahvalim Novak Đoković Fondaciji što je prepoznala svesno roditeljstva kao koncept koji osnažuje i neguje ličnost deteta, uvažava njegovu autentičnost i prihvata je uz postavljanje zdravih granica. Raduje me što ću prvi put imati priliku da govorim u Evropi, iako sam u toku svoje karijere radila sa mnogim roditeljima iz vaših zemalja i osnaživala ih da se bolje snađu u svojoj ulozi. Svako ko bude došao na predavanje moći će da postavi pitanje. Želim da dam odgovore na sva vaša pitanja, iako znam da nas sve spaja samo jedna namera – da budete što bolji roditelj, i da vaše dete bude srećno. Otkriću vam jednu tajnu – recepta nema, ali ima jedan put koji će vam pomoći da shvatite dete – to je put razumevanja onoga što vi osećate i onoga kako ste se osećali kada ste bili mali. Kada tu zagonetku otklonimo, odgovori će se sami ukazati“, izjavila je ovim povodom dr Šefali Sabari.

Suosnivač i globalna direktorka Novak Đoković Fondacije, Jelena Đoković, izrazila je zadovoljstvo činjenicom da će fondacija omogućiti svim zainteresovanim roditeljima u tri regionalne metropole da čuju jedan drugačiji pristup roditeljstvu, fokusiran na vaspitanje prilagođeno potrebama dece i njihovo pravo da budu svoja.

Izuzetno sam ponosna na to da Novak Đoković Fondacija dovodi dr Šefali u Beograd, Zagreb i Ljubljanu. Organizacijom njenih predavanja hteli smo da omogućimo roditeljima iz regiona da od jednog svetski priznatog stručnjaka u oblasti roditeljstva čuju mišljenje koje će im pomoći da pronađu odgovore na brojna pitanja koja svakoga dana postavljaju. Učenje dr Šefali se ne sastoji od davanja predloga kako da nateramo dete da nas sluša i bude pokorno. Naprotiv, cilj je da prepoznamo detetovu autentičnost i negujemo je. Ovakav pristup vaspitanju dece nije previše rasprostranjen i verujem da je upravo zato važno da roditeljima pružimo mogućnost da koncept svesnog roditeljstva upoznaju iz prve ruke“, istakla je Jelena Đoković.

Knjige dr Šafali Sabari prevedene su i na srpski/hrvatski/slovenački jezik, a naslovi koji su bili bestseleri Njujork Tajmsa i koji su do sada kod nas prevedeni su: Svesni roditelji: „Menjamo sebe/Osnažujemo decu“, „Izvan kontrole“ i „Osvešćena porodica: revolucija u roditeljstvu“.

Predavanja u Beogradu održaće se 26. septembra u 18h u mts dvorani, u Ljubljani 18. septembra u 17h u Cankarjevom domu i u Zagrebu 21. septembra u 18h u Mozaik Event Centru. Ulaznice je moguće kupiti putem servisa tickets.rs i na blagajnama ovih ustanova. Na događaju je obezbeđen simultani prevod na srpski jezik.

Više informacija o dr Šafali Sabari: https://www.drshefali.com/

Više informacija o Novak Đoković Fondaciji: https://novakdjokovicfoundation.org/sr/

Više informacija o Jeleni Đoković: https://jelenadjokovic.com/sr/

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here