Početna Porodica Deca za decu Zapisnik sa Dečjeg saveta – Vid Vujović (3. razred)

Zapisnik sa Dečjeg saveta – Vid Vujović (3. razred)

1152
0
Vud Vujević

Vid Vujović učenik osnovne škole „Svetozar Miletić“ iz Vrbasa osvojio je 3. mesto na našem konkursu pod nazivom “Daću vam savet” za rad pod nazivom “Zapisnik sa Dečjeg saveta” . Ovaj rad je osvojio 3. mesto u kategoriji nižih osnovaca. Čestitke Vidu!

Zapisnik sa Dečjeg saveta

Odrasli su nekako stalno napeti, žure a nikada nemaju vremena. Kao da učestvuju  na trkama bez kraja i zato su zaboravili kako se smeje, kako je to kad hodaš bos, kad hvataš vetar i ptice, kad nemaš plan… Ne umeju da sanjaju otvorenih očiju, da ponekad pitaju i nas za savet. Na današnjem Dečjem savetu donete su sledeće odluke:

1. SMANJITI RADNO VREME RODITELJIMA

Stalno su zauzeti, uvek imaju posla preko glave, pa kad dođu sa posla, oni i dalje imaju da rade. Treba poslati pismo svim direktorima da smanje posao našim roditeljima. Pre spavanja, za vreme ručka, u vreme večernjeg druženja – razgovarajte s nama.. Pokažite da vas interesuje sve što nam se mota po glavi, budite strpljivi, naša su pitanja brojna… nađite više vremena za nas, a vi to možete jer ste vi roditelji.

2. SMANJITE NAM IZBORE

Nemojte nas stalno zapitkivati: ’’Želiš li pile ovo ili ovo’’? Ne, mi želimo nešto treće. Želimo da nam vi budete vodič, a ne da nas zatrpavate izborom koji nas zbunjuje i daje nam prostora da postanemo previše izbirljivi. Ako kažete da smo takvi, zapitajte se zašto?

3. SMANJITE NAM OBAVEZE ’’ZA NAŠE DOBRO’’

Priznajemo, teško nas je zadržati ’’normalnim’’ u ovim hladnijim danima. Roditelji nas često upisuju na nekoliko aktivnosti, valjda tako misle da nam time daju prostora i vremena da se ’’ispucamo’’, ali mi tako često počinjemo da pregorevamo, pa je teško razlikovati da li smo i dalje toliko aktivni jer smo navikli na to? Možda smo postali toliko (hiper) aktivni jer više ne znamo šta da radimo od toliko aktivnosti? Zapamtite da nam je nekad potreban i prostor za dosadu. Da onako neobavezno pustimo muziku, recimo Majkl Džekson ili da pogledamo neki kaubojski film, da gledamo u prazno ili slažemo Rubikovu kocku… U redu je jedan sport, jedan strani jezik, a mora li i muzička škola?

Našu odluku proslediti na mejl svim firmama, direktorima, bankarima… Strogo se pridržavati svakog slova koje smo naveli.

Želimo srećne i nasmejane roditelje koji će vreme provoditi sa nama, a ne tamo negde sa izgovorom – SVE TO RADIMO ZBOG VAS. Ako je tako, budite tu zbog nas i za nas, volimo vas!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here