Početna Porodica Saveti Zbog čega je dobro početi sa učenjem stranog jezika od malih nogu?

Zbog čega je dobro početi sa učenjem stranog jezika od malih nogu?

322
0

Ukoliko se već neko vreme pitate na koju aktivnost biste mogli da upišete svog mališana, jedna od opcija svakako može biti pohađanje kursa stranog jezika. Naravno, pod uslovom da dete ima želju kao i afiniteta prema stranim jezicima, po prirodi je znatiželjno i pokazuje interesovanje za učenjem novih stvari.

Mnoge škole danas nude opciju učenja jezika online putem pa roditelji nemaju potrebu da voze i dovoze svoje dete do škole. Dovoljno je da upale računar, imaju dobru internet konekciju i u zakazanom terminu budu u svojoj udobnoj fotelji.

U nastavku teksta pišemo vam upravo o svim prednostima online kurseva stranog jezika, a pažnju posvećujemo najtraženijem i najkorišćenijem stranom jeziku na svetskom nivou. Naravno, mislimo na engleski jezik.

Zbog čega su kursevi engleskog za decu toliko traženi?

Statistički podaci idu u prilog tome da deca danas od malih nogu veoma lako usvajaju nove reči s obzirom na izraženu moć pamćenja i opažanja stvari oko sebe, pa samim tim još u najranijem uzrastu pohađaju časove engleskog jezika. Neretko se dešava da pre polaska u školu mališani već znaju osnovne pojmove, pa im časovi ovog stranog jezika predstavljaju pravo zadovoljstvo.

Isto tako, poznato je da su mališani poput sunđera, upijaju sve što čuju a pri tom isto to i zapamte. Danas su kursevi engleskog za decu fokusirani pre svega na učenje kroz igru. Ako govorimo o online kursevima, najmlađi imaju priliku da putem video snimaka i direktnom komunikacijom sa profesorom slušaju lekcije prilagođene njihovom uzrastu preko tzv. “virtuelne učionice”.

Kako izgleda online kurs engleskog jezika?

Ako ste zainteresovani da upišete svoje dete na online kurs engleskog jezika, za početak treba da obavite jedan kraći razgovor sa mentorima kako biste dobili sve neophodne informacije oko funkcionisanja samog kursa, na koji način se odvija nastava, u kojim terminima i sl. U zavisnosti od uzrasta i prethodno stečenog znanja vašeg mališana, kao i od njegovih interesovanja pravi se individualni plan učenja.

Časovi se, kao što napomenusmo u samom tekstu, odvijaju preko virtuelne učionice kojoj se može pristupiti preko linka koji vam profesor šalje direktno na mail u terminu koji ste ugovorili. Jedan čas može trajati od 30 do 45 minuta, kako se vi dogovorite sa vašim detetom.

Da li se za engleski jezik gramatika praktikuje za najmlađi uzrast?

Kada kažemo engleski jezik gramatika se uči u nešto starijem školskom uzrastu. Kod najmlađih proces edukacije se sprovodi najpre kroz igru a zatim slušanjem prezentacija i video materijala, učenjem pesmica, interaktivnim igricama, i sl. Lekcije koje se prelaze na časovima su individualnog karaktera. Njihov odabir zavisi od trenutnog znanja deteta, njegovih afiniteta i brzine napretka.

Kod većine škola koje drže časove engleskog jezika online putem za decu mlađeg uzrasta karakteristično je to što svaki čas započinju opuštajućom NTC igricom kako bi se dete rasteretilo, a zatim sledi obnavljanje gradiva sa prethodnog časa. Nakon toga sledi učenje novog gradiva kroz direktnu interakciju deteta i profesora.

Od kog uzrasta deca mogu pohađati školu stranih jezika?

Možda će vas iznenaditi činjenica da postoji opcija da upišete svoje dete na kurs engleskog jezika čim napuni tri godine. Generalno posmatrano, online kursevi za decu su od 3 do 16 godina u većini škola, a oni stariji od 16 godina spadaju u kategoriju odraslih.

Časovi su individualni, tako da je zagarantovana maksimalna posvećenost profesora prema svakom detetu ponaosob. Ukoliko ste primetili da vam mališan pokazuje interesovanje za učenjem stranih reči, savetujemo vas da razmislite o opciji upisa u neku školu koja nudi mogućnost online učenja.

Zbog čega je online škola engleskog jezika savršen izbor za vašeg mališana?

Činjenica da je u današnjem vremenu deci teško održati pažnju na bilo koji način, pa ih ne treba opterećivati komplikovanim i obimnim gradivom. Na taj način mališani će veoma brzo izgubiti interesovanje kada je pohađanje časova u pitanju.

Online kursevi engleskog jezika imaju za cilj da deci na prilagodljiv način prenesu znanje, ali tako da ih ne preopterete već da ih na određeni način zainteresuju. Profesori koji rade sa decom treba da prepoznaju da li je detetu neko gradivo previše teško i da ako je tako uspore i promene način rada.

Ukoliko se odlučite da dete upišete na ovakav ili sličan kurs već nakon nekog vremena primetićete veliki pomak u korišćenju stranih reči i pojmova. Isto tako, iznenadićete se pesmicama koje je dete zapamtilo na online časovima.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here