Početna Porodica Saveti Zbog čega je važno da birate pamučni veš za vaše dete?

Zbog čega je važno da birate pamučni veš za vaše dete?

198
0
beba-veš-bodi
Foto: Unsplash,com

Pamučni veš je najpopularniji odabir roditelja i preporučen je od strane stručnjaka, a to nije slučajnost. Pamuk kao materijal ima brojna svojstva koja su odlična za izradu garderobe i donjeg veša za decu. Nije čudo da su višekratne pelene za bebe upravo izrađene od najfinijeg pamuka.

Pamuk je odličan materijal za izradu donjeg veša ne samo za decu već i odrasle. Na tržištu danas postoji mnogo interesantnog donjeg veša kao što su bokserice i slip za dečake i devojčice, sa interesantnim motivima i dezenima, zbog čega je pamučni donji veš odličan odabir i iz estetskih razloga.

Zaista, postoji mnogo razloga zbog kojih je važno da birate pamučni veš za vaše mališane, a u nastavku teksta ih i otkrivamo! Nastavite da čitate ovaj tekst i saznajte zbog čega više nikada ne treba da razmišljate o kupovini komada odeće i veša izrađenih od drugih materijala osim pamuka. 

#1 Pamuk je hipoalergijski materijal idealan za nežnu dečiju kožu

Prvi i osnovni razlog zbog kojih je pamuk izuzetno dobra opcija za izradu dečijeg donjeg veša jeste činjenica da se radi o prirodnom materijalu. U najvećem broju slučajeva, pamuk se u izradi neće dodatno tretirati hemijskim supstancama koje mogu biti štetne i agresivne za osetljivu kožu beba. 

Pamuk je hipoalergijski materijal što znači da do sada nije zabeležen slučaj alergijske reakcije na ovaj materijal. Upravo zbog toga koristi se i u medicinske svrhe, odnosno za izradu medicinskih sredstava kao što su gaza i zavoji. Bebe i deca prirodno imaju nežniju kožu, zbog čega je odabir materijala izuzetno važan.

beba-pelene
Foto: Unsplash.com

 

Prirodni materijali poput pamuka savršeni su izbor, naročito kada je u pitanju donji veš. Intimna regija je jedan od najosetljivijih delova tela, i od izuzetne važnosti je da bude u kontaktu sa adekvatnim materijalima. Donji veš za decu izrađen od 100% pamuka najbolji je način da sprečite iritacije i alergije u ovoj osetljivoj regiji.

Pamuk je materijal koji dozvoljava koži da diše, dok istovremeno ima i visoku moć upijanja tečnosti. Budući da je intimna regija, a naročito kada govorimo o deci, pogodna za stvaranje vlage, te je idealna za razvoj bakterija i infekcija. Pamuk upija višak tečnosti i daje koži da diše, zbog čega možete biti sigurni da ste vašem detetu adekvatnim odabirom donjeg veša pružili najbolju moguću zaštitu.

#2 Pamučne stvari su izuzetno udobne i prijatne za nošenje

Pored preventivne i zaštitne uloge, pamučni veš će vašem detetu obezbediti i maksimalni komfor i udobnost prilikom nošenja. 

Svakom roditelju je ovo prioritet, jer želi da se njihovo dete oseća što prijatnije moguće. Neudobna i tesna garderoba može da stvori nervozu kod mališana, što je još jedan razlog da posegnete za pamučnim sastavom. 

Deca su u zavisnosti od uzrasta, najčešće u pokretu tokom velikog dela dana, a komforni donji veš omogućiće im da nesmetano uživaju u svojim aktivnostima. Mekani dodir koji pruža pamuk idealan je za odabir garderobe za spavanje, koja će mališanima omogućiti lake i lepe snove.

Pamuk je materijal koji je istovremeno i jako mekan, ali i izdržljiv, i lako se prilagođava telu, zbog čega će pružati nežan i prijatan zagrljaj deci tokom nošenja, ali i obezbediti potrebnu potporu telu. Imajte u vidu da ukoliko želite da vaše dete zaista iskusi sve benefite pamuka, birate samo one komade veša izrađenih od 100% pamuka. 

#3 Pamučni donji veš se lako održava i povoljan je

Ovaj dvojaki karakter pamuka istovremene nežnosti i istrajnosti jeste jedan od razloga zbog kojih je upotrebljivan za izradu najvećeg dela garderobe širom sveta. Mekan, a istovremeno čvrst materijal daje garanciju da ćete ulaganjem u njega dobiti dugotrajan komad donjeg veša. 

pamučni-veš-dečja-odeća
Foto: Unsplash.com

Pomenuli smo da su deca aktivna tokom većeg dela dana, a ujedno umeju da budu i vrlo nespretna što najčešće dovodi do prljanja i fleka. Istrajnost pamučnog donjeg veša ogleda se i u tome što trpi visoke temperature, te se i vrlo se lako održava, što je još jedan dodatan plus za roditelje male dece. 

Pamučni donji veš možete iskuvavati i ne morate ga tretirati agresivnim sredstvima i deterdžentima za pranje. Rekli smo da dobro trpi visoke temperature, pa ga možete i peglati, na taj način dobijate savršeno čist veš koji je istovremeno pogodan i za nežnu, osetljivu kožu

#4 Pamuk je održiv materijal i važno je da ga izaberete za vaše dete

Na samom kraju, ali ne i najmanje važno – pamuk je održiv materijal, a ovo je vrlo važno za očuvanje planete na kojoj vaša deca treba da odrastaju. Znamo da je pamuk prirodni materijal, što ga ujedno čini i pogodnim za reciklažu. Za razliku od sintetičkih materijala on je i biorazgradiv.

Takođe, u proizvodnji pamuka ne koriste se dodatne hemikalije koje zagađuju vodu i reke naše planete, zbog čega je važno da podržimo njegovo korišćenje. Održivost je tema o kojoj se sve više priča, a mnoge prognoze stručnjaka nisu optimistične i zahtevaju momentalne akcije. 

Jedna od njih je upravo promena u malim navikama, ali i učenje vaše dece pravim vrednostima koje će sačuvati našu planetu na kojoj treba da odrastaju bezbrižno. Iz tog razloga, uvek kada imate priliku – birajte donji veš izrađen od 100% pamuka i znajte da ste učinili najbolje za planetu i zdravlje vaše dece

Pamuk,  kao i veš izrađen od pamuka vrlo je pristupačan i povoljan za svačiji džep. Pored toga, garantuje dugotrajnost što znači da nećete iznova i iznova morati da trošite novac na nove komade. Da zaključimo – nema razloga da upravo pamučni donji veš ne bude odabir za vaše mališane u budućnosti. 

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here