Početna Konkursi Likovni konkursi 12. dečji likovni konkurs „Zgrada koja sija i mom gradu prija“

12. dečji likovni konkurs „Zgrada koja sija i mom gradu prija“

2783
0

Počeo je dvanaesti DEČIJI LIKOVNI KONKURS pod nazivom „Zgrada koja sija i mom gradu prija“.

Konkurs je otvoren od petka, 25. oktobra 2019. godine, a u konkursu učestvuju svi radovi koji stignu na adresu JP „Gradsko stambeno“ Beograd do ponedelјka, 25. novembra 2019. godine, do 15:00 časova.

Pravo češća imaju svi učenici četvrtog razreda osnovnih škola sa sledećih deset beogradskih opština na kojima JP „ Gradsko stambeno“ pruža svoje usluge: Stari grad, Palilula, Savski venac, Zvezdara, Vračar, Voždovac, Čukarica, Novi Beograd, Zemun i Rakovica.

Tema konkursa:

Tema konkursa je „Zgrada koja sija i mom gradu prija“

Želimo da podstaknemo učenike da nam sa svog stanovišta dočaraju lepotu beogradskih zgrada, čiji izgled u velikoj meri zavisi od samih stanara. Podizanje svesti mališana o značaju ove teme, doprinosi bolјem i lepšem izgledu Beograda u budućnosti.

Format: Radove treba izraditi na papiru dimenzija 40 x 29 centimetra (blok br. 5)

Dozvolјene tehnike: bojice, flomasteri, tempera, akvarel, gvaš i pastel ili kombinacijom pomenutih tehnika.

Način prijavlјivanja: Slanje radova na konkurs vrši se direktno na pisarnicu našeg preduzeća. Radovi se dostavlјaju u koverti sa naznakom ZA DEČIJI LIKOVNI KONKURS „Zgrada koja sija i mom gradu prija“, JP „GRADSKO STAMBENO“ Beograd, Danijelova 33, 11000 Beograd.

Na poleđini svakog rada obavezno navesti sledeće podatke:

  1. ime i prezime autora,
    2. naziv škole, razred i odelјenje,
    3. ime i prezime jednog roditelјa ili učitelјa/ice i kontakt telefon.

Napomena: Radovi bez traženih podataka ne mogu učestvovati u konkursu.

Za svaki predati rad, pisarnica će izdati jedinstveni broj pod kojim je zavedena predaja.

Radovi se mogu predati i u školi, ukoliko ista organizuje grupnu predaju radova na pisarnicu našeg preduzeća.

Ograničenja: Jedan autor na konkurs može poslati najviše jedan rad.

Odabir pobednika

Odabir pobednika: Od svih blagovremeno pristiglih radova, komisija će napraviti selekciju od 50 najbolјih. Ovi radovi će biti izloženi na internet FB (FACEBOOK) strani JP „Gradsko stambeno“, na kojoj će posetiocima biti omogućeno elektronsko glasanje. Sa jednog FB profila, glasanje će biti moguće samo jednom. Jedan lajk=jedan glas!

Ukoliko se utvrdi bilo kakvo neregularno dobijanje glasova, rad koji je na taj način stekao podršku, biće disfalifikovan. Glasanje traje od 29. novembra od 12 časova, do ponedelјka 09. decembra 2019. godine do 12 časova.

Dvanest najbolјih radova biće prezentovani na FB stranici preduzeća 09. decembra 2019. godine, posle 16 časova.

Oni će biti publikovani u formi kalendara JP „Gradsko stambeno“ Beograd za 2020. godinu, a autori će, pored predviđenih nagrada, dobiti i nekoliko primeraka kalendara odmah po završetku štampe.

Prvo trojeplasiranih čekaju vredne tehničke i umetničke nagrade!

Škola koja pošalјe najveći broj radova, biće nagrađena za svoj angažman – dobiće na poklon belu magnetnu tablu formata 180 puta 120 cm, kao i prateći set markera i opreme za održavanje iste, takođe i veliki umetnički set od 111 delova za likovni kabinet.

Odelјenje pobednika dobija na poklon bioskopske karte za zajednički odlazak na bioskopsku projekciju uzrasno odgovarajućeg filma.

Javno preduzeće „Gradsko stambeno“ Beograd, kao posebnu grupu učesnika, ove godine poziva na učešće učenike slikarskih škola u Beogradu, uzrasta od 9 do 10 godina.

Iz ove kategorije biraće se 25 radova za takmičarski deo konkursa. Oni će takođe biti izloženi na ovoj FB strani, na kojoj će posetiocima biti omogućeno elektronsko glasanje, prema navedenim uslovima i u zadatim vremenskim okvirima.

Od pomenutih 25, biraće se jedan pobednički rad, koji će biti publikovan na prvoj strani kalendara našeg preduzeća za sledeću godinu.

Pobednik iz ove kategorije takođe će biti nagrađen vrednim tehničkim i umetničkim nagradama.

Proglašenje pobednika i izložba radova: Svečana dodela nagrada i otvaranje izložbe nagrađenih radova održaće se u žutom salonu Skupštine grada Beograda sredinom decembra. Svakako, o svim detalјima dodele će svi biti direktno i blagovremeno obavešteni. Događaju će prisustvovati svi autori radova čiji radovi krase kalendar za 2020 godinu uz pratioce (roditelјe, staratelјe), predstavnici JP „Gradsko stambeno“ Beograd, kao i novinari beogradskih medija. Skup će otvoriti predstavnici našeg preduzeća, potom sledi dodela nagrada, a zatim će uslediti zvanično otvaranje izložbe uz prigodan koktel. Izložbu čine trinest nagrađenih radova.

Napomena: Primlјeni radovi se ne vraćaju, a organizator konkursa zadržava pravo da ih iskoristi kao ilustracije u svojim publikacijama i reklamnim materijalima, a bez naknade autorima.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here