Početna Konkursi Likovni konkursi 19. Međunarodni likovni konkurs „Radost Evrope 2017“

19. Međunarodni likovni konkurs „Radost Evrope 2017“

3614
0

Konkurs otvoren do: 1. jul 2017. godine

Konkurs raspisuje: Gradska uprava Grada Beograda – Sekretarijat za kulturu i Dečji kulturni centar Beograd

Tema konkursa

Ovogodišnji Međunarodni likovni konkurs, već devetnaesti put po redu poziva decu i mlade likovne stvaraoce iz celog sveta da ulepšaju međunarodnu manifestaciju Radost Evrope.

Iz godine u godinu, nagrađeni radovi svedoče o autentičnosti dečjeg likovnog stvaralaštva, razvijajući senzitivnost kako publike, tako i stručne javnosti za ovaj oblik likovnog izraza.

Povodom održavanja prvog Susreta dece Evrope, jedan od najznačajniji srpskih književnih stvaralaca za decu, Duško Radović, sačinio je „Rečnik prijateljstva“ koji već 48 godina predstavlja univerzalnu temu, izabravši petnaest „najlepših“ reči za decu: dete, Evropa, hleb, igra, knjiga, ljubav, majka, mir, otac, pesma, prijatelj, ptica, radost, sloboda, sunce.

Opšti uslovi konkursa

Na konkursu mogu učestvovati pojedinci, predškolske ustanove, škole, dečji likovni ateljei, dečji kulturni centri i slične dečje ustanove i asocijacije.

Pravo učešća imaju sva deca sveta od 4 do 18 godina.

Izbor teme odnosi se na pojmove iz „Rečnika prijateljstva”

Tehnika rada je slobodana

Radovi ne smeju biti opremljeni, niti uramljeni, a zbog mogućnosti oštećenja neće se primati skulpture, keramika, mozaik i radovi rađeni u sličnim tehnikama.

Format radova – A3 ( 297 x 420 mm)

Učesnici koji se kao pojedinci javljaju na konkurs mogu poslati  najviše tri rada u različitim likovnim tehnikama, a ustanove i asocijacije do 20 radova različitih autora.

Radovi moraju biti originalni i rađeni samostalno, nastali u 2015. ili 2016. godini i ne smeju biti ranije izlagani na drugim međunarodnim konkursima i izložbama.

Prispeli radovi se neće vraćati.

Radove slati na adresu: Radove možete poslati na adresu – Dečji kulturni centar Beograd, Takovska 8, 11 000 Beograd, Srbija

Nagrade: Stručni žiri odabraće radove za izlaganje i dodeliti nagrade u pojedinačnoj i grupnoj konkurenciji, i to u pet starosnih grupa.

I grupa obuhvata decu uzrasta 4, 5 i  6 godina
II grupa obuhvata decu uzrasta 7, 8 i 9 godina
III grupa obuhvata decu uzrasta od 10, 11 i 12 godina
IV grupa obuhvata decu uzrasta od 13, 14 i 15 godina
V grupa obuhvata decu i mlade uzrasta od 16, 17 i 18 godina

Žiri će dodeliti i veliki broj pohvala.

Biće dodeljena i posebna priznanja likovnim pedagozima za inovativne metodičke pristupe negovanju i razvijanju dečjeg likovnog stvaralaštva.

Prvonagrađeni u pojedinačnoj konkurenciji u svih pet kategorija biće gosti Beograda i Međunarodnog susreta dece Evrope “Radost Evrope” u periodu od 2. do 5. oktobra 2017. godine o trošku organizatora, a nagrade će im biti svečano uručene na otvaranju izložbe, koja će se održati 2. oktobra. Troškove puta snose nagrađeni.

Za dodane informacije:
Lidija Seničar, urednik likovnog konkursa
Dečji kulturni centar Beograd
Takovska8, Beograd
tel. +381 11/ 32 32 043, 011/ 32 42 011
faks +381 11/ 32 42 314
mob: +381 60 167 33 45
e- mail: lidija.senicar@dkcb.rs

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here