Početna Porodica Saveti 6 ideja za biznis koji mama može obavljati od kuće

6 ideja za biznis koji mama može obavljati od kuće

6986
0

Mnoge mlade mame ne žele da se zaposle dok im je dete malo, smatrajući da je vreme koje provedu uz njega dragoceno i nenadoknadivo. Ovo je sasvim opravdano, ali problem nastaje onda kada shvate da ponestaje finansijskih sredstava, a i dokazano je da se svi bolje osećamo kada smo ispunjeni i sa poslovne strane. Pokušali smo da istražimo za vas koji bi bio najbolji biznis za mame i u nastavku teksta vam donosimo nekoliko ideja. 

Bez obzira na to da li ćete odabrati neki od onlajn poslova, spravljanje poslastica i testenina, ili otvaranje frizerskog salona, važno je da imate dobar marketing, kao i knjigovođu koji će vam voditi poslovne knjige.

Neki od onlajn poslova 

Freelancing kao isplativa ideja

U poslednje vreme tržište freelancinga je veoma poraslo. S obzirom na fleksibilno radno vreme ovo može biti idealan biznis za mame. Ovaj vid posla štedi vreme, a istovremeno omogućava veću povezanost sa porodicom i prijateljima. Dovoljno je da posedujete talenat za pisanje koji ćete vremenom usavršavati i nadograđivati.

Virtuelni asistent

Onlajn savetnik ili asistent je sve traženije zanimanje. Kako je budućnost marketinga u onlajn poslu, ovo može biti idealan biznis za mame. Možete neprestano biti uz svoje mališane, a pri tome se osećati korisno i upotpuniti kućni budžet. Vaš posao je da uradite analize i sredite dokumenta koja vam poslodavac šalje elektronski. Nakon odrađenog posla, vaš zadatak je da  pošaljete povratnu informaciju putem društvenih mreža ili putem elektronske pošte.

Pokrenite onlajn prodaju

Možete napraviti onlajn radnju odeće, nakita, nameštaja, uređaja ili nečeg drugog u čemu se pronalazite. Vaša kreativnost u ovom poslu posebno dolazi do izražaja. Potrudite se da prodajete unikatne proizvode, jer ovih drugih, koji se preprodaju, ima isuviše na tržištu. Nemojte da se obeshrabrite ukoliko odmah ne budete videli neke sjajne rezultate.  I ovaj posao, kao i svaki drugi, gradi se postepeno.

Izrada domaćih kolača biti sjajan biznis

Ukoliko svakodnevno pripremate jela u svojoj kući, dovoljno je da unesete malo mašte, kreativnosti i marketinga. Ukoliko uživate u spravljanju kolača ili torti, ovo može biti isplativa ideja, posebno kada steknete dovoljan broj kupaca. Prednost ovog posla je u tome što su ulaganja minimalna, jer ne plaćate prostor i propratne troškove, tako da vam može ostati prilična suma novca. Dovoljno je da pustite mašti na volju, a zatim kreirajte neobične poslastice.

Zanimljiv biznis je izrada domaće testenine 

Ovo je još jedan sjajan biznis za  mame. Domaća testenina se uvek traži i, priznaćete, ne postoji niko ko ne uživa u domaćim proizvodima. Ulaganja nisu velika, a najveća stavka je mašina za izradu testenine. Možete pustiti mašti na volju i praviti testenine različitih boja. Umesto veštačkih aditiva, pomoću različitih namirnica iz kuhinje, možete dobiti izuzetno lepe prirodne boje. Da biste dobili zelenu boju možete dodati pire od blitve. Za narandžastu boju pire od šargarepe, a pire od cvekle za ljubičastu boju. Ovo su samo neke od ideja, a možete slobodno pustiti mašti na volju koristeći i neke druge namirnice koje imate u kući. Pored boje, možete dodatno eksperimentisati raznim oblicima. Testeninu možete pakovati u papirne kese na kojima se nalazi vaš logo. S vremenom ovo može postati vrlo ozbiljan biznis, tako da možete uspostaviti saradnju sa vlasnicima restorana kako bi se vaša testenina našla na njihovom meniju.

Otvorite frizerski salon u kući

Ukoliko ste vični i imate smisla za friziranje, a pri tom imate i adekvatan prostor, otvaranje frizerskog salona je investicija koja će vam se brzo isplatiti. Ono bez čega nećete moći da započnete ovaj posao su stolica, šamponjera, fenovi  i prese za kosu, kao i razne farbe i šamponi. Kako ne biste imali problema sa zakonom, najbolje bi bilo da angažujete nekog za vođenje poslovnih knjiga. 

Svaki biznis mora imati knjigovođu i dobar marketing

Da biste započeli bilo koji biznis morate ga registrovati i uredno voditi knjige. Sav posao oko vođenja knjiga prepustite knjigovođi, kako biste bili potpuno sigurni da nećete napraviti neki propust. Fiskalizacija 2022. godine donosi pregršt novina sa kojima je svaki knjigovođa upoznat. Jedna od novina je da će i neke uslužne delatnosti, među kojima su i frizeri, morati da nabave fiskalnu kasu. Informišite se na vreme o svim koracima koje je neophodno preduzeti.

Ne zaboravite da je marketing osnova svakog biznisa. Reklamiranje na društvenim mrežama, kao i izrada veb sajta, idealan su način da doprete do što većeg broja klijenata. 

Pre nego što odlučite da započnete neki biznis, važno je da vidite šta je to u čemu se pronalazite i šta biste volele da radite. U svakom slučaju, nije nemoguće baviti se nekim biznisom koji volite, a da pri tome provodite vreme kod kuće, uz decu. Uz dobru organizaciju sve je moguće. 

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here