Početna Porodica Saveti Bebeći kutak – šta sve treba da se nađe u okruženju vaše...

Bebeći kutak – šta sve treba da se nađe u okruženju vaše bebe?

858
1

Bebe donose toliko radosti u svaki dom! Sigurni smo da zbog ushićenja i uzbuđenja što je vaš bebac na pomolu, jedva da imate vremena da napravite plan o njenom dočeku – pripremi svih stvari i obavljanju svih obaveza koje zbog novog ukućana treba da sprovedete.

Tu smo da vam olakšamo! Istražili smo koje su to stvari koje moraju da budu u bebinom kutku u kome će provoditi vreme kada dođe u svoj dom. U nastavku teksta otkrivamo vam koje to stvari obavezno treba da nabavite kako bi vaša beba imala baš sve što joj je potrebno u svom okruženju!

#1 Stvari za previjanje i higijenu

Dobre komode za previjanje umnogome će vam olakšati proces previjanja i presvlačenja bebe i danas se smatraju gotovo obaveznom opremom za bebe koju morate nabaviti. Osim toga, trebaće vam pelene, veš i stvari za higijenu bebe, poput vlažnih maramica za bebe i kupke koja neće iritirati njihovu nežnu kožu.

Ovako ćete se opremiti za ono najvažnije – previjanje i brigu o čistoći bebe i njenoj higijeni. Preporučujemo da nabavite i dobar bebi puder, koji će štiti bebinu kožu od ojeda od pelena i umirivati iritacije. 

#2 Krevetac i dodatna oprema za spavanje

Osnova kutka svake bebe je jedan udoban krevetac u kome do mile volje može da uživa u slatkim snovima. Krevetac odaberite tako da ima bezbednu ogradicu i naravno – što udobniji dušek. 

Udobno ne mora da znači i mekano! Da bi beba bila bezbedna, dušek na kome spava treba da joj pruža podršku i drži je u što stabilnijom položaju, te spreči da bebi bude neudobno i da se suviše lako pomera dok leži u krevecu. Osim kreveca, potrebne su vam ogradice za krevetac, koje prave barijeru između ograde čineći je potpuno bezbednom i mekanom. 

Nabavite i fine posteljine za krevetac od prirodnih materijala koji neće iritirati nežnu bebinu kožu i tako ćete nabaviti sve što joj je potrebno za spavanje. Oplemenite bebin kutak dodatno i sa visećim igračkama i vrteškama koje će joj pomoći da lakše utone u miran san.

#3 Nošenje bebe i stvari koje su potrebne

Kada bebu želite da prenesete od jedne do druge sobe, to lako možete uraditi noseći je u rukama, ali kada je potrebno da je nunate duže, kako bi prestala da plače – u pomoć vam može pristeći marama za nošenje bebe ili kengur nosiljka. 

Sa njima će vam ruke praktično biti potpuno slobodne, pa ćete noseći bebu moći da obavljate i druge radnje. Da ni ne pričamo koliko će ovo smanjiti upalu mišića koja je standardna pojava kod novopečenih majki. 

Kada smo već kod nunanja, ili ljuljanja – ljuljaška za bebu svakako ne spada u obaveznu opremu, ali sigurno će usrećiti vašeg bebca, pa definitivno treba da razmilslite o tome da joj obezbedite ovu opremu i tako učinite bebu srećnijom. 

 Nabavite i ćebence kojim ćete moći da obgrlite bebu dok vam je u naručju. To ne treba da bude isto koje koristi tokom spavanja – zbog higijene. Bebina posteljina rezervisana je samo za vreme u krevecu. 

#4 Igračke za bebu koje joj ulepšavaju svakodnevicu

Zvečke, plišane igračke, vrteške… 

Asortiman igračaka za bebu je ogroman! Dopustite mašti da vas vodi tokom šopinga i sigurno ćete napraviti odličan izbor igračaka za svog najmlađeg člana porodice. 

Plišane igračke slobodno možete držati i u krevecu, sve dok su dovoljno velike da ih beba ne može pojesti, a dovoljno male da ne uzimaju previše prosotra bebi dok spava i boravi u krevecu. Neke plišane igračke čak i pričaju priče! Klikom se reprodukuje zvuk, te pružaju divnu zabavu bebi!

Osim što zabavljaju bebu, neke igračke su i vrlo korisne. Takve su recimo glodalice, koje svojim oblikom i bojama privlače bebu, ali istovremeno služe da umiri svoje desni dok joj rastu zubići, pa obavezno svom bebcu nabavite i jednu glodalicu. 

#5 Pribor za bebu 

Svakako deo bebinog kutka treba da bude i pribor koji će koristiti. 

To su prevashodno cucle, zatim laže, kao i bebi flašice, šolje, čaše i termosi. Uskoro će joj zatrebati i kompletan pribor za jelo, pa ga obezbedite na vreme.  Kupite bebi i portiklu koja će štititi njenu garderobu od prljanja, a samim tim i vama štedeti vreme. 

Osim pribora za jelo, bebi je potreban i pribor za kosu i nokte. Nabavite joj četke, češalj i bebeće makazice sa poklopcem. 

#6 Ukrasite bebino okruženje

Za kraj – dekorišite bebino okruženje. Šarene boje, zanimljivi bebeći motivi, svetleće zvezdice koje ćete zalepiti na zid – sve dolazi u obzir! Bebino okruženje treba da bude jednako slatko kao i ona.

Uz ovaj spisak, sigurno ćete nabaviti sve što obavezno treba da bude deo bebinog okruženja ili sobe, ukoliko je već imate spremnu za novog člana tima. Želimo vam srećnu nabavku i uživanje u opremanju i dekorisanju bebine sobe! 

1 KOMENTAR

  1. Postoji mnogo detalja koji vam realno olaksavaju situaciju, ali daleko od toga da su neophodni. Nase majke su se snalazile sa daleko skromnijim pomagalima i budzetom. Ukoliko imate, sve nabavite, sigurno cete uzivati u tome, ali nije zaista prebitno.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here