Početna Vesti Obaveštenja Branko Ćopić – Oglasi „Šumskih novina“ u novom ruhu

Branko Ćopić – Oglasi „Šumskih novina“ u novom ruhu

336
0

Branko Ćopić, jedan od naših najznačajnijih pisaca, poznat je po svojim pripovetkama, novelama, romanima i pesmama. Izuzetno je cenjen i kao dečji pisac, prvenstveno zahvaljujući živoj mašti i daru za spretno uobličavanje svojih posmatranja, ali i nesumnjivom humorističkom talentu. Napisao je preko trideset knjiga za decu, među kojima su i dva romana.

Nakon „Ježeve kućice“, „Pijetla i mačka“, „Mjeseca i njegove bake“ i „Vašara u Strmoglavcu“, u ediciji „Pustolovine za predškolce“ objavljen je još jedan naslov Branka Ćopića, našeg čuvenog pisca za decu i mlade.

Uz OGLASE „ŠUMSКIH NOVINA“ najmlađi čitaoci i njihovi roditelji doživeće pravu čitalačku pustolovinu ispunjenu smehom i uzbuđenjima!

Oglasi su, u stvari, duhovite zagonetke – stihovi sa skrivenim značenjem, za čije je otkrivanje potrebna domišljatost, a na tom putu smeh i zabava su zagarantovani. Ćopićevi stihovi protkani su mudrim, lukavim humorom, koji deca vole i s radošću otkrivaju.

Junaci ove knjige su šumski stanovnici koji neprestano pokušavaju da međusobno nasamare jedni druge podmetanjem raznoraznih zamki. Vuk poziva jaganjce u novoosnovani hor, a lija je sasvim slučajno pronašla jedno guskino pero i rado bi htela da joj ga vrati. Oglasi iz „Кupusnog lista“ na šarmantan način slikaju svakodnevne dečje muke, baveći se situacijama i iskustvima koje deca shvataju ozbiljno – briga zbog loše ocene, strah od mraka ili griža savesti zbog učinjenog nestašluka. Deo knjige pod nazivom Oglasi „Mačkove pređe“ posvećen je smešnom sukobu između čiča Triše i njegovog lenjog mačka Toše i halapljivog psa Žuće.

Posebnu ulogu u razumevanju stihova i otkrivanju njihovog pravog značenja imaju nenadmašne ilustracije Dušana Pavlića, koje čaroliju čitanja čine još uzbudljivijom.

Кao i u ostalim izdanjima iz edicije „Pustolovine za predškolce“, čitaoce na kraju knjige čekaju nove avanture – dodatni sadržaji, poput zanimljivih anegdota iz piščevog detinjstva i maštovitih zadataka koji će podstaći decu da nastave priču. Čitaoci će saznati kakav je Branko Ćopić bio kao dete i kakve dragocene pesme i priče je još napisao. Moći će samostalno ili uz pomoć roditelja da se zabave, istovremeno razvijajući čitalačke veštine.

Prethodni članakKako najlakše pomoći detetu da ispravi govor
Sledeći članakOmiljene dečije poslastice

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here