Početna Škola Kreativni kutak Čestitke za 8. mart uradi sam: ideje za majku ili učiteljicu

Čestitke za 8. mart uradi sam: ideje za majku ili učiteljicu

15321
0

Svaka se ljudska ljubav mora steći, osvojiti, zaslužiti i, uprkos preprekama, sačuvati. Samo se majčina ljubav niti stiče niti zavređuje. – Bertold Ojerbah

Znamo da majke bezuslovno vole, da ne traže ništa za uzvrat, ali ne trebamo to bukvalno shvatiti. Naravno da trebamo i moramo činiti sve da se naše majke osećaju voljeno i posebno. Bliži se osmi mart, dan posvećen majkama, idealna prilika da im pokažemo koliko su nam stvarno važne.

Svako dete želi da na taj dan obraduje svoju mamu ali i učiteljicu koja je u neku ruku druga majka, nekim lepim gestom. Danas vam predstavljamo ideje za izradu lepih i neuobičajenih razglednica svojoj majci ili učiteljici za 8. mart. Ovo možete uraditi sopstvenim rukama i to od papira, kartona i drugih improvizovanih materijala.

Čestitanje majkama 8. mart je tradicija koja se neguje od detinjstva. Izrada čestitki je veoma zanimljiv i kreativan posao i predstavlja deci pravo uživanje. Oni se osećaju lepo jer stvaraju nešto posebno, sa namerom da obraduju najdražu osobi na svetu.

Predlažemo vam da nastavite ovu divnu tradiciju i da izrađujete lepe čestitke za 8. mart potpuno sami. Od nas ćete dobiti ideje, a na vama je da kreativno pristupite i marljivo izvršite ovaj lep zadatak. Hajde da započnemo!

Čestitke sa vunicom za pletenje

Prva verzija razglednica za majku ili učiteljicu za 8. mart su razglednice napravljene pomoću vunice za pletenje. Na ovaj način možete praviti različite oblike i lepiti ih na karton. Pogledajte sliku u prilogu:

Ove razglednice nisu tako teške kao što to izgleda na prvi pogled. Na kartonu, nacrtati konturu srca ili cveta i jednostavno povezati suprotne ivice iglom i šarenim koncem. Čak i dete može da se nosi sa ovim zadatkom.

Majka ptica grli svoje dete

Sledeće razglednice su veoma zanimljive, izradljuju se od kartona i papira u boji. Na njima su ptičice od kojih jedna predstavlja majku, a druga njeno detence.

3D razglednice

Prekrasne 3D razgrednice će biti originalni poklon mami za 8. mart. Kako ovo izvesti – pogledajte dole na ​​video zapisu na primeru razglednice sa jednorogom.

Ove neverovatno lepe razglednica, nije baš najjednostavniji napraviti. Ali, verujte mi, na reč, radost i iznenađenje vaše majke, kada dobije ovaj neobičan dar, vredi vremena i truda.

Čestitke za 8. mart otiscima prstiju

Ove čestitke za 8. mart su pogodne za najmlađe. Biće potrebno da deca koja ih izrađuju samo potope svoje prstiće u boju i ostave svoje otiske na način kako je to prikazano na slici.

Cveće i testenine

Najoriginalna verzija razglednice je kada za njenu izradu upotrebite ono što vam je na raspolaganju: bilo da je to živo cveće ili testenine, ili što god vam je pri ruci, a što se uklapa u ovu svrhu.

Cvetovi od papira

Za ovu čestitku su vam potrebne tanke trake papira. Morate ih zalepiti zajedno, kao što je prikazano na slici, kako bi bi dobili trodimenzionalno cveće.

Da biste napravili ovakve čestitke kao poklon mami za 8. mart, ne morate imati posebne veštine. Čak i manja dete mogu da se nose sa ovim zadatkom. Isecite obojeni papir za latice i zalepite ih na kartonsku podlogu.

Čestitke sa fotografijama dece

Ova originalna čestitka za 8. mart, u kojoj se nalaze fotografije dece, oduševiće svaku majku.

Čestitke u koverti

Zamisli svoju majku kada bude primila ovakvo iznenađenje u koverti. U prvom slučaju to je čestitka u obliku dlanova koji su u položaju u kojem se daruje, sa srcem u sredini i porukom. A u drugom je duga od papira, preklopljena u harmoniku.

Čestitke pomoću dugmadi

Evo još jedne zanimljive ideje za izradu prelepih kreativnih čestitki, to su čestitke u kojoj su dugmad osnova.

Pogledajte i Najlepše pesme o majci, koje se mogu savršeno uklopiti kao deo iznenađenja.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here